Waarom Matcha Thee goed is voor je body & mind

Maak kennis met Matcha Thee, een 100% biologische thee vermalen tot poeder. In Nederland nog niet heel bekend, terwijl ze het in Japan al eeuwenlang drinken. Original Matcha wil hier verandering in brengen. Een opvallend groene thee die zorgt voor een beter humeur, betere concentratie, minder stress en meer ontspanning én een goede stofwisseling. Dat klinkt goed, toch?

Het gehele theeblad vermalen de Japanners tot een poeder, alles gebeurt met de hand én zonder kunstmatige toevoegingen. Zo ontstaat er een opvallend groene biologische thee: Matcha Thee. Door bepaalde aanwezige stoffen, zorgt Matcha Thee voor een ontspannend én energiek gevoel.

Opmars
In Japan drinken ze de Matcha Thee al eeuwen. In New York ontvangt het steeds meer aandacht. Amsterdam en andere delen van Nederland lijken dit voorbeeld nu te volgen. Waarom nu pas? Daar heb ik geen antwoord op. We zijn al een tijdje bezig met gezonder en biologischer eten, maar mensen lijken zich wel steeds bewuster van alles te worden. En dat is ook niet zo gek in een wereld waar steeds meer mensen ‘ziek’ worden of al zijn.

We willen steeds gezonder en dat gaat in stapjes. Sommigen zijn overgestapt van koffie naar thee, omdat koffie op de lange termijn meer nadelen heeft dan thee. Zo werkt koffie door cafeïne maar even voor een energieboost, thee met theïne (behalve Rooibos) daarentegen werkt langzamer en daardoor geleidelijker, effectiever voor op een lange dag. Al moeten we wel meer thee drinken om dezelfde hoeveelheid energie te ontvangen. En dáár moet Matcha Thee dus het verschil maken.

Voordelen
Vier weken voor de oogst dekken de Japanners de theeplanten af zodat er geen zonlicht bij kan komen. Zo produceren ze een grote hoeveelheid bladgroen en dat zorgt mede voor de opvallende groene kleur. Doordat er geen chemische of andere kunstmatige stof bij komt kijken, is de thee erg gezond voor je body. Als we de thee drinken, drinken we dus eigenlijk hele theebladeren. Dat is nog eens een verschil met de theezakjes of -eieren die wij voor het drinken uit het hete water moeten halen.

In de Japanse Matcha Thee zit onder andere theofyline, theanine, vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Als we de thee drinken, krijgen we dit dus binnen en dat heeft heel wat voordelen. De theofyline zorgt voor het geleidelijk ontvangen van energie, wat onze concentratie kan bevorderen. Daarnaast zorgen de aminozuren en de theanine ervoor dat we ons beter kunnen ontspannen: goed voor de mind. Zo stressen we minder en krijgen we een beter humeur.

Deeserveit_Matchathee

Nadat ik me verdiepte in de kennis rondom de Japanse Matcha Thee, ben ik erg nieuwsgierig geworden. Van Original Matcha mag ik daarom de thee testen. Een week lang dronk ik aan het begin van de middag een kopje Matcha Thee. Benieuwd hoe ik dat heb ervaren en of ik me energierijker én meer ontspannen voelde? Binnenkort plaats ik de review op mijn blog! 🙂

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: