DIY: Tropische Vruchten als leuke hapjes opdienen

IMG_6330kk
Laatst zocht ik wat ideeën voor ‘zomer’ hapjes en  wilde ik iets origineels verzinnen om wat hapjes neer te zetten. Na wat zoeken op internet kwam ik al snel hele leuke ideeën tegen. Wat mij erg leuk leek (vooral omdat het erg lekker weer was en ik de zomersfeer wilde behouden), was iets te doen met tropische vruchten. Niet alleen dacht ik dat het er leuk uit zou zien, het is ook nog eens hartstikke gezond!

Benodigdheden
-Ananas
-Watermeloen
-Bananen
-Druiven
-Prikkertjes/kleine vorkjes
-3 borden
-Snijplank
-Mes
-Soeplepel
-Deegvormpjes

Watermeloen
Snij de watermeloen schuin door, zodat als je hem rechtop zet, de achterkant iets langer is dan de voorkant. De grootste helft hol je uit met een soeplepel ( dat gaat het snelst en je houdt grotere stukken over dan met een mes). Als het goed is, komt er een laagje sap aan de onderkant te liggen, giet dit in een beker en gooi het over de meloen op het moment dat je het gaat serveren. Dit zorgt voor extra sappigheidJ. De kleinere helft schuin je in de bekende stukken van watermeloen. Deze stukken snij je door het midden en vervolgens in plakjes. En dan kan je beginnen met het leukste: de vormpjes erin duwen! Et voilà, als je de gevormde stukjes terug legt in de uitgeholde watermeloen hoef je je niet eens druk te maken in wat voor schaal of bord je het leuk neer moet leggen. Natuurlijk houdt je altijd ‘restjes’ over, die je niet kan ‘hergebruiken’ zoals bij koekjes bakken, dus die zou je onderin de meloen kunnen stoppen. Of als je alles heb gesneden wat gesneden moet worden, zou je van alle restjes bij elkaar ook een fruithapje of fruitcocktail kunnen maken. Wees creatief!
IMG_6367 IMG_6368 IMG_6369

Ananas
Voor de mensen die niet weten hoe je een ananas moet snijden: Ten eerste snij je de bovenkant en onderkant eraf, zodat je een rond ‘blok’ overhoudt. Vervolgens snij je de schil er in een keer af als je steeds met je mes een stukje met de ronde vorm mee snijdt. Dan snij je hem verticaal door, zodat je het middelste gedeelte er makkelijker uit kan snijden (Dit kan natuurlijk ook met de daarvoor bestemde ananassnijder). Vervolgens snij je de ananas in plakjes en kan je de vormpjes erin drukken. Dit heeft helaas niet bij elke ananas veel succes, hiervoor moet je echt een goed rijpe hebben. De ananas zou je ook kunnen uithollen en het uitgeholde stuk gebruiken als ‘schaal’, maar dit was voor mij eerlijk gezegd een te moeilijke opgave.
IMG_6370k

Banaan & Druiven
Volgens mij hoef ik niet uit te leggen hoe je een banaan snijdt, dit spreekt wel voor zich. Ook kun je in principe de banaan ook in vormpjes drukken, hierbij kun je eventueel de banaan ook in lange repen snijden. Dit is misschien ook een leuk idee met bakbananen, dat zijn wat grotere bananen die erg lekker zijn als ze zijn gebakken! Het is natuurlijk een beetje onzin om druiven in vormpjes te gaan drukken. Maar druiven had ik erbij gedaan, omdat iedereen daar wel van houdt!

Andere vruchten
Ik had voor watermeloen, ananas, banaan en druiven gekozen, maar het is denk ik ook vanzelfsprekend mogelijk en super lekker met andere tropische vruchten zoals kiwi, mango of wat anders.

Opdienen
Eigenlijk wilde ik alles op van die satéstokjes rijgen, maar dit had helaas niet zoveel succes en ook had ik iets te weinig tijd ervoor. Daarom koos ik ervoor om alles (behalve de watermeloen dan) te serveren op witte borden en de prikkertjes ernaast te leggen zodat mensen zelf konden kiezen wat ze wilde happen. Hiernaast heb ik nog wat leuke ‘opdienmanieren’ gezocht (zie hieronder). Hopelijk heb ik wat van jullie kunnen inspireren om van de zomer creatief met hapjes te zijn bij gezellige gelegenheden!

59374ec689101614dbe8b261f5080594 Fruit salad5breakfast1(pinterest)

En dat was dan mijn eerste DIY! Laat me even weten wat jullie ervan vonden!
IMG_6330

Advertentie

2 reacties op “DIY: Tropische Vruchten als leuke hapjes opdienen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: