Olijfzeepje gewikkeld in wol: zeep, scrub én een zachte huid

Een olijfzeepje gewikkeld in natuurlijk gekleurd wol. Mijn nieuwsgierigheid is aangewakkerd. Ik mocht zo’n zeepje ontvangen en gebruikte hem voor een paar maanden zowel als zeep én als scrub tijdens het douchen. Mijn huid voelt nu gezonder én zachter aan, en ik heb minder last van irritaties en eczeem in mijn gezicht. Daarnaast heb ik nog meer voordelen ontdekt, lees snel verder.

Het olijfzeepje ontving ik van Stoffeltjes Ztuff. Zij werkt veel met natuurlijke materialen en maakt daar mooie dingen van voor in huis maar ze heeft dus ook olijfzeepjes (85% zuivere olijfolie) met schapenwol (merinowol) eromheen gevilt die je als natuurlijke zeep én scrub kunt gebruiken. Ik mocht er daar een van uitkiezen en koos voor een blauw met groen zeepje, maar ze heeft nog veel meer variaties. De wol “verft” ze door deze te koken met natuurlijke ingrediënten die hun kleur afgeven, zoals bepaalde groente. En het leukste: doordat elk stuk gekleurd wol zo verschillend is én ze dit met de hand om elk zeepje heen wikkelt, is elk zeepje uniek.

DDM_Olijfzeepjeblogf_06
Mijn eerste indruk
Het zeepje hield ik in mijn handen en voelde zacht aan. De geur is fijn en aangenaam. Op het moment dat ik het zeepje voor het eerst gebruikte, wreef ik het zeep vrij tussen mijn handen. Ik wilde eerst testte of mijn huid ertegen kan voordat ik ging scrubben. Misschien belangrijk om te weten: ik heb een heel gevoelige en vaak droge huid waardoor ik vaak last heb van eczeem, vooral in mijn gezicht. Mijn huid voelde door het zeepje onder de douche een beetje stroef aan. Dat vond ik een beetje vreemd, maar zodra ik de douche uitstapte en mijn huid droog maakte, voelde mijn huid juist weer erg fijn aan én zacht. Later in die week heb ik op een avond het zeepje als scrub gebruikt. Ik wreef het zeepje over mijn huid, ook in mijn gezicht. De wol voelde zacht aan. Zodra ik de douche uitstapte voelde ik mijn huid een beetje trekken. Het was een beetje rood geworden (wat logisch kan zijn na scrubben) maar zodra ik het met bodylotion insmeerde verdween de roodheid en voelde ik mijn huid herstellen. De volgende ochtend waren heel wat onzuiverheden en irritatieplekjes die ik al had, verdwenen. Ik was enthousiast!

Duurzaam olijfzeepje met wol
Tegenwoordig maak ik langzaam kleine stapjes richting een beter leven met oog op onder andere mijn gezondheid én duurzaamheid. En laat dit zeepje nou ook duurzamer zijn dan douchegel uit een fles. Er komt namelijk geen plastic aan te pas, het zeepje ontving ik in een luxe linnen zakje. Daarbij bestaat het zeepje alleen uit natuurlijke ingrediënten, wat het zeepje goed voor mijn huid en gezondheid maakt én wellicht beter voor het milieu. Ook gaat het zeepje best lang mee, ik weet nog niet precies hoelang maar ik gebruik hem nu een paar maanden en kan er volgens mij nog een tijdje mee doen.

Wat vind ik van het gevilte zeepje na aantal maanden?
Ik blijf het zeepje regelmatig gebruiken. Ik merk dat ik, vooral in mijn gezicht, veel minder last heb van eczeem en andere irritaties die ik bijna altijd krijg van zeep waar veel niet-natuurlijke ingrediënten in zitten. De irritaties zijn niet helemaal weg, ik merk dat bijvoorbeeld een goede of juist slechte nachtrust ook veel invloed op mijn huid kan hebben, dus er spelen uiteraard nog andere factoren mee. Ik gebruik het zeepje nu meerdere keren per week als douchegel voor mijn huid en één keer in de week gebruik ik het als scrub. Ik vind het zeepje kortom heel fijn en ben er dus erg tevreden over.

8 voordelen van olijfzeepje in wol:
1. Olijfzeep is een heel natuurlijke zeep (bestaande voor 85 procent uit olijfolie) zonder geur- en kleurstoffen.
2. De zeep is in principe goed voor ieder huidtype, als je een erg gevoelige en/of droge huid hebt is dit zeepje extra aan te raden.
3. De wol eromheen zorgt ervoor dat je het zeepje als een scrub voor je huid kunt gebruiken.
4. Als je het zeepje gebruikt komt er zoveel schuim/sop vrij om heel je lichaam mee te verzorgen.
5. De wol blijft goed om het zeepje zitten totdat de zeep op is.
6. Omdat de zeep als je het zeepje niet gebruikt in de wol blijft, heb je geen last van een plakkerig of vies zeepbakje.
7. Het zeepje ontvang je in een herbruikbaar linnen zakje. Er komt geen plastic fles bij kijken, dit zeepje is dus duurzamer en beter voor het milieu dan zeep of scrub uit een plastic fles.
8. Een ideaal kerst- of verjaardagscadeau voor jezelf of voor een minimalist of een vriendin die duurzaamheid en gezondheid belangrijk vindt.

Nadelen olijfzeepje in wol:
-Je kunt niet elke dag je lichaam ermee inwrijven, elke dag scrubben is niet goed voor je huid. Maar wel kun je het zeepje nat maken en zeep vrijmaken door het tussen je handen te wrijven. Dus ik weet niet of dit per se echt een nadeel is…

Het olijfzeepje ingewikkeld in wol heeft dus duidelijk meer voordelen dan nadelen. Ik ben enorm blij dat ik het zeepje heb mogen ontdekken. Ik gebruik het nu meerdere malen in de week en profiteer van een heerlijk gezonde, zachte en minder geïrriteerde huid.

Klik hier om naar de website van Stoffeltjes Ztuff  te gaan om een olijfzeepje met wol te bestellen. Of neem via de website contact met haar op of ze nog meer keuzes beschikbaar heeft.

Liefs,
Deborah
Logo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: