Zo krijg je gezonder (en langer) haar – 11 tips

Vorig jaar mei schreef ik een blogbericht over hoe levenloos mijn haar was. (Hier te lezen) De kapper gaf mij advies en dat volgde ik netjes op. Met als eindresultaat: gezonder en wat langer haar. Wil jij weten hoe jij jouw haar gezonder en/of langer kan laten groeien? Ik geef je een paar tips.

1. Stop met verven of permanenten. Het is slecht voor je haar en bovendien is een natuurlijke kleur altijd mooier. Wil je het toch verven als het grijs wordt of is, neem de tips hieronder dan serieus en neem bijvoorbeeld in plaats van  een keer per week een haarmasker, twee of drie keer per week eentje.

2. Neem een keer in de week een haarmasker. Of vaker als je haar erg dood aanvoelt. Een haarmasker moet je minimaal 5 minuten laten intrekken, maar nog beter is om deze ’s avonds voor het slapen aan te brengen en ’s ochtends met douchen uit te spoelen. Neem wel eentje met voeding voor je haar erin en niet eentje van bijvoorbeeld Andrélon die jouw haar alleen zacht laat aanvoelen. Voor advies over haarmaskers kan je het beste naar een kapper gaan.

3. Was je haar niet te vaak. Elke dag is overdreven. Om de dag is eigenlijk ook te veel voor jouw haren. Probeer op zijn hoogst om de twee dagen te wassen. Doe je het nu vaker? Bouw het dan langzaam af, jouw haar zal er dan aan gewend raken. Wordt het toch snel vet? Draag de eerste paar keren dan de tweede en derde dag een staart of knotje, valt het niet echt op.

4. Gebruik een spray ter bescherming van de hitte bij föhnen, krullen of stijlen. Dit beschermt jouw haar tegen uitdroging.

5. Probeer zo min mogelijk te föhnen, krullen en stijlen.

6. Gebruik een serum tegen pluizen. Een druppeltje serum is genoeg om jouw haar in toom te houden. Gebruik je meer? Dan heb je kans dat jouw haren snel vet worden. Een serum helpt vaak overigens niet ter bescherming of verbetering van je haar zelf.

7. Gebruik een standaard shampoo. Een shampoo voor meer volume, tegen uitdroging, voor vet haar en noem het maar op: Niet Doen! Daar zitten veel extra spulletjes in waarvan niet is bewezen dat het echt extra helpt. Je kunt beter als voorbeeld Andrélon 2 in 1 of Nivea Classic nemen. Voor elk haartype, zonder alle poespas.

8. Gebruik in de puntjes van je haren een conditioner of crème spoeling. Deze zorgt ervoor dat de schubben van je haren weer naar binnen vallen na het douchen zodat ze je haar kunnen beschermen. Gebruik je geen conditioner? Dan kunnen de schubben open blijven staan en ervoor zorgen dat je haar flink gaat pluizen.

9. Eindig het haren wassen met koud water. In plaats van conditioner kun je ook besluiten om na het wassen nog even af te spoelen met koud water. Dit geeft hetzelfde effect als de conditioner. Het is trouwens sowieso veel beter om met koud of lauw water je haar te wassen.

10. Gebruik metaalloze elastiekjes.Dan blijven je haren niet vast zitten aan het metalen stukje en breken ze dus niet af.

11. Gebruik een borstel die geschikt is voor jouw haar. Heb je heel fijn dun haar? Dan is een halfronde borstel met een klein kussentje onder de pennen ideaal. En heb je juist heel dik haar? Dan is een rechthoekige platte borstel waarschijnlijk fijner

FullSizeRender (4)

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Liefs, Dee.

 

Advertentie

5 reacties op “Zo krijg je gezonder (en langer) haar – 11 tips”

 1. zl het zeker eens uitproberen.Bedankt

  Geliked door 1 persoon

 2. Dank, doorgestuurd aan mijn dochter!

  Geliked door 1 persoon

 3. Afbouwen van elke dag mijn haar wassen naar om de 2 dagen valt niet mee, ik vind mijn haar gewoon vies. Al moet ik wel zeggen dat het wel dikker en gezonder is geworden. Dank je wel voor de tips.

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, dat afbouwen is me zelf ook nog niet helemaal gelukt… het warme weer helpt ook niet mee he haha

   Like

   1. Met warm weer is het zeker lastig, dan voelt mijn haar wassen echt als een opfrisser.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: