Hoe wil jij – diep van binnen- jezelf liefhebben?

Mensen zeggen vaak dat je je medemensen moet liefhebben zoals je jezelf liefhebt. Of dat je anderen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Maar heb jij jezelf eigenlijk wel lief? Hoe wil jij – diep van binnen – behandeld worden door anderen?

Ik heb periodes in mijn leven waarin ik soms wat onzeker ben. Ben ik wel goed genoeg? Vinden mensen mij een leuk persoon? Deel ik te weinig over mezelf? Of juist te veel? Dan merk ik dat ik ook onzeker naar anderen toe word. Soms zelfs wat wantrouwig. Bedoelen andere mensen hun opmerkingen goed of schuilt er wat achter?

Ik heb ook periodes in mijn leven dat ik streng en kritisch naar mezelf toe ben. Ik móet het dan allemaal beter kunnen en willen doen. Ik wil het állerbeste resultaat behalen. Dan merk ik dat ik bewust of onbewust ook kritischer naar anderen toe word. Waarom letten die mensen niet beter op de details! Hadden ze dit of dat niet even kunnen verbeteren?

Maar ik heb ook periodes in mijn leven dat ik heel lief en goed voor mezelf zorg. Dan hoeft al mijn werk niet binnen één dag klaar te zijn als ik me bijvoorbeeld een beetje ziekjes voel. En dan merk ik al gauw dat ik ook liever voor anderen mensen om mij heen ben. Ik begrijp het dan namelijk goed, als iets even niet lukt of als iemand hulp nodig heeft.

En tja, ik accepteer zelf niet altijd hulp van anderen, terwijl ik soms diep van binnen wel hulp wil…

Een tekst die ik vaak als mijn levensdraad aanneem is: ‘Love is patient, Love is kind’. 

Ik ben ervan overtuigd dat geduld mij de tijd en ruimte geeft om bewust goed met mezelf en anderen om te gaan. Deze tekst helpt me om mezelf in elke periode eraan te blijven herinneren dat liefhebben bij mezelf begint.

Liefs,
Dee

Advertentie

2 reacties op “Hoe wil jij – diep van binnen- jezelf liefhebben?”

 1. Mooi geschreven
  Geef liefde aan jezelf geef positieve tijd aan jezelf en de rest volgt.
  En we mogen niet vergeten niet iedere dag is hetzelfde.
  En op die dagen moet je dan naar jezelf kijken
  🙏❤️

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: