7x waar ik 2022 dankbaar voor ben

Hoewel ik eventjes héél hard moest nadenken wat ik nou eigenlijk allemaal heb beleefd in 2022, kan ik toch zeggen dat het een mooi en vrij rustig jaar voor mij was. In deze blogpost blik ik terug op een aantal momenten waar ik 2022 dankbaar voor ben. Lees en kijk je mee?

De reden dat ik niet meteen een aantal hoogtepunten kon oprakelen, is denk ik omdat ik geen megagrote stappen heb genomen, op welk gebied dan ook. Zeker als ik 2022 vergelijk met de jaren ervóór dan is dit jaar redelijk stabiel geweest. En heel eerlijk, dat is eigenlijk ook weleens fijn! Al heb ik heel weinig op mijn blog gedeeld, realiseer ik me nu. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niets gebeurd of veranderd is in mijn leven. Integendeel. Alles wat ik voorgaande jaren in de praktijk heb gebracht en waarop ik dit jaar heb voortgebouwd en moest ‘volhouden’ heeft zeker de nodige tijd en energie van me gekost. Maar gelukkig heb ik van veel daarvan oprecht mogen genieten.

Ik ben 2022 dankbaar voor:

1. Mijn groei als ondernemer

Eind 2021 was ik als freelance schrijver bezig met zoveel meer dan alleen ‘teksten schrijven’ voor bedrijven. Zo ontwikkelde ik onder andere een plan waarmee ik, samen met elk bedrijf en elke ondernemer, een passende marketingstrategie kan opstellen. In 2022 voegde ik onder andere dit marketingplan en (losse) brainstormsessies toe aan mijn aanbod. En met succes! Wat heb ik afgelopen jaar weer onwijs veel toffe opdrachten mogen vervullen voor diverse bedrijven en ondernemers. 

Van geen enkele samenwerking heb ik spijt gehad, waarschijnlijk omdat ik inmiddels een uitstekende intuïtie heb ontwikkeld en zo tijdens een kennismakingsgesprek al aanvoel of het een goed idee is om met iemand samen te werken of niet. Ik voel me daarbij veel zelfverzekerder als ondernemer en dat werkt uiteraard in mijn voordeel. Ik weet gewoon wat mijn resultaten waard zijn en wat ik daarvoor mag vragen. Niets meer en niets minder. Inmiddels stel ik mezelf overigens liever voor als ‘storytelling marketeer’, want in al mijn opdrachten staat marketing en het vertellen van verhalen centraal. 

2. Mijn groei als persoon

Ik heb niet alleen als ondernemer meer zelfvertrouwen gekregen, ook als persoon. Ik merk bijvoorbeeld dat mijn intuïtie me tegenwoordig ook goed duidelijk maakt welke personen ik in het leven kan vertrouwen of juist niet. En ook hoe ik met bepaalde mensen of situaties het beste kan omgaan. Een soort motto die ik regelmatig voor mezelf herhaal, heeft me hierbij goed geholpen: ík heb zelf óók áltijd een keuze. Heeft iemand geen tijd voor mij? Prima, dan kies ík ervoor om mijn tijd ook niet aan die persoon te besteden, in plaats van me meteen afgewezen of ‘te veel’ te voelen. Lukt het sporten vandaag niet? Dan kies ik ervoor om het mijn vreugde niet te laten afnemen en iets anders te doen wat me blij maakt. Ook merk ik dat ik zoveel meer opensta om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Dat ik echt weer behoefte heb aan een actief sociaal leven. Hoe fijn is dat!

3. Dat ik officieel genezen ben van kanker

Als je mijn blog al langer volgt dan weet je dat ik in 2017 op 21-jarige leeftijd kanker heb moeten doorstaan. En dat ik daar heel wat lichamelijke en cognitieve klachten aan had overgehouden. Hoewel ik nog altijd sneller vermoeid ben dan voorheen, waar je in dit blogartikel meer over kunt lezen, mocht ik afgelopen oktober vieren dat ik maar liefst vijf jaar schoon ben van kanker. Dat betekent dat ik medisch gezien mag zeggen dat ik officieel genezen ben! En dat was zeker een feestje waard.

4. Dat ik het schrijven en de marketing rondom mijn boek heb opgepakt

Al jaren was ik bezig met het schrijven van een boek over mijn ervaring met kanker. Maar daar was ik ook weer een tijdje mee gestopt omdat ik het mentaal vrij zwaar vond. Afgelopen jaar heb ik het schrijven weer opgepakt, nog niet met regelmaat maar soms schrijf ik bijvoorbeeld twee weken lang elke ochtend een uurtje en dan neem ik weer een maand pauze om ervan bij te komen. Om voor mezelf enigszins een stok achter de deur te houden, heb ik afgelopen oktober een nieuw account op Instagram aangemaakt, speciaal voor mijn boek. Wat ben ik ook dankbaar voor alle mooie reacties die ik hier al op heb mogen ontvangeen. Op dit account deel ik af en toe kleine geschreven inkijkjes in mijn leven met en na kanker. Heb jij al eens een kijkje genomen op dit account? Mijn profielnaam wordt de titel van mijn boek: @hebkankerlief .

5. Dat ik opnieuw tante ben geworden

Veel uitleg behoeft dit denk ik niet. In 2022 ben ik weer tante geworden van een lief klein neefje en dat verdient toch een moment om bij stil te staan!

6. Dat ik weer van de prachtige natuur mocht genieten

Ook dit jaar heb ik regelmatig de natuur opgezocht en wat kan ik daar toch altijd weer van genieten én heerlijk tot rust komen. In het bijzonder heb ik mogen genieten van een heerlijke vakantie in Hoenderloo. Samen met mijn oma fietste en fotografeerde ik daar heel wat af. Heb je mijn blogverslag en foto’s al bekeken?

7. Dat ik duidelijkheid heb gekregen in hoe ik mijn energie kan verhogen

In de vijf jaar nadat ik schoon was verklaard van kanker heb ik heel mijn leefstijl moeten aanpakken om me enigszins energievol te voelen: mijn conditie opbouwen door te sporten en te bewegen; mijn darmen rust geven door gezonder te eten; op tijd naar bed en veel meer rust momenten pakken om niet oververmoeid te raken; ergotherapie volgen en vaker ‘nee’ zeggen tegen afspraken. Ik heb zelfs therapie gevolgd om trauma’s uit mijn verleden te verwerken en die negatieve energie daaromheen te kunnen loslaten. En nóg leek het vaak alsof ik in mijn vermoeide hoofd geen vooruitgang boekte. Na de zomer ben ik verder gaan researchen naar meer mogelijke verklaringen en oplossingen voor mijn vermoeidheid. 

Uiteindelijk kwam ik bij een diëtiste terecht en liet ik een bloedtest afnemen. Een aantal weken later kreeg ik ontzettend veel inzicht in wat er in mijn lichaam allemaal aan de hand is/was én een voeding- & leefstijlplan van dertig pagina’s! Zo bleek ik heel wat vitaminetekorten te hebben en een aantal voedselintoleranties waardoor mijn darmen zo van slag waren dat ze überhaupt niet alle nodige voedingsstoffen meer konden opnemen. Op dit moment ben ik inmiddels al 2,5 maand aan het detoxen en met het voedingsplan bezig. Hoewel het allesbehalve makkelijk is, lucht het enorm op dat ik nu weet dat er veel meer in mijn lichaam aan de hand was (en nog steeds is) dan dat de reguliere zorg me al die jaren vertelde. En het feit dat ik daar nu iets drastisch aan kan veranderen, geeft veel hoop dat ik me over een poosje een stuk energievoller zal voelen!

Hoewel ik nog veel meer zou kunnen vertellen over 2022, ga ik het hierbij laten. Maar eerlijk? Achteraf gezien waren al deze punten van dankbaarheid toch nog best grote veranderingen of momenten in mijn leven!

Waar ben jij 2022 dankbaar voor?

Alvast een gelukkig & gezond 2023!

Liefs,

Dee

Advertentie

4 reacties op “7x waar ik 2022 dankbaar voor ben”

 1. Fijne jaarwisseling en een gezond 2023 vol liefde

  Aum Shanti

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb je heel die pertiode gevolgd en was telkens blij ald het weer wat beter met je ging ekanalleen maa

  Geliked door 1 persoon

 3. Toen ik las dat je officieel genezen bent van kanker met ik toegeven dat het me ontroerde. Zoals je toen gestreden hebt, bijzonder knap van je. Mag ik je dus een heel gezond 2023 wensen en dat je verder mag genieten van alle mooie en goede dingen. Veel respect voor je.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: