Een zonnige dag en groene natuur bij het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek

Na een heleboel regenachtige dagen lacht de zon me eindelijk tegemoet. Ik trek mijn schoenen aan en wandel door het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek, vlakbij de Rotte. Ik geniet van de hoge bomen, de hoeveelheid groene natuur en wie weet kom ik ook nog eens Schotse Hooglanders tegen. De plaatjes die ik maakte, wil ik in deze blog graag met jou delen. En het leukste: je kunt mijn plaatjes van het Lage Bergse Bos ook ingelijst, op print en meer bij jou in huis halen.

Na regen komt zonneschijn, zeggen ze. En dat klopt. Met een blij hoofd spring ik op de fiets naar het Lage Bergse Bos. Daar aangekomen, zet ik mijn fiets op slot en ga ik wandelend verder. Met uiteraard mijn camera in de aanslag. 

Schotse Hooglanders in Lage Bergse Bos

Al snel verschijnen de sproeten op mijn wangen, toch beschermen de hoge bomen en ritselende bladeren mij tegen een flinke zonnebrand. Ik luister naar de vrolijke vogels en als ik verder wandel, zie ik in de verte eerst één en dan meerdere Schotse hooglanders schuilen in de schaduw. Stap voor stap loop ik naar ze toe. Eigenlijk zou ik die prachtige beesten van heel dichtbij willen vastleggen. Maar verder dan tientallen meters durf ik niet te komen, al zien ze er zo liggend niet gevaarlijk uit, maar je weet maar nooit. Op gepaste afstand – toepasselijk wel in deze tijd – zet ik mijn statief neer. Ik wacht totdat ze hun hoofd enigszins mijn richting omdraaien, maar er lijkt op deze mooie dag niet veel beweging in de beesten te zitten. Ik kan het ze niet kwalijk nemen.

Prachtige natuur Bergschenhoek

Ik wandel verder. Natuurlijk kom ik meerdere wandelaars tegen, maar ik laat me niet afleiden van de prachtige natuur en wacht geduldig totdat ik in mijn camera precies het beeld zie dat ik wil vereeuwigen.

Zonnige wandel- & bospaden

Van die paden omgeven door hoge bomen die hier en daar het zonlicht doorlaten schijnen, zijn toch écht mijn favoriete kiekjes tijdens de wandeling. Het geeft zo’n verdwaald dromerig gevoel, in positieve zin. Mijn hoofd wordt er rustig van, vergeet voor een moment alles waar ik thuis mee bezig was. Ook is het onder de hoge bomen vaak iets kouder dan in de felle zon, dat maakt het wandelen, vind ik zelf, iets aangenamer.

Groene natuur Lage Bergse Bos

Bovenal geniet ik van de groene natuur en de gevallen bomen die al jarenlang op dezelfde plek liggen en onderdeel van het bos zijn geworden. Best bijzonder eigenlijk, vind je ook niet?

De natuur van Lage Bergse Bos bij jou in huis aan de muur?

Deze bijzondere dag bij het Lage Bergse Bos zal ik me voor lange tijd blijven herinneren. En jij kan met mij meegenieten door mijn ingelijste fotografie of wanddecoratie bij jou thuis aan de muur te hangen. Gezellig en rustgevend, toch?

Liefs,
Dee

Advertentie

3 reacties op “Een zonnige dag en groene natuur bij het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek”

  1. Zo wandelen brengt je tot rust en geniet je in stilte.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: