Deeserve it is 6 jaar! Ik blik terug en geef 6 prachtige (ingelijste) natuurfoto’s weg #winactie

Als 19-jarige vloog ik als een blije bezige bij door het leven. Mijn positieve manier van leven wilde ik graag met anderen delen. Op 23 mei 2015 startte ik daarom mijn persoonlijke blog. Deeserve it. Ik deelde van alles over Rotterdamse weetjes, mijn natuurfotografie én verhalen over mentale gezondheid. Later kwamen daar diverse thema’s bij, zo schrijf ik sinds 2017 over mijn ziekte- en herstelperiode na kanker. Vandaag hang ik de slingers op, want mijn ‘kindje’ bestaat 6 jaar. Wat waren mijn leukste, mooiste, minst leuke, kwetsbaarste en dankbaarste blogmomenten? En oja, ik geef maar liefst 6 x prachtige (ingelijste) natuurfoto(’s) weg in een winactie!

Scrol naar beneden voor de winactie

Na mijn eindexamens voor het vwo in 2015 kon ik eindelijk mijn tijd besteden aan datgene wat ik al een lange tijd wilde: een persoonlijke blog. Deeserve it. Ik vond – én vind nog steeds – dat iedereen het verdient om zichzelf te omarmen voor wie hij of zij is, en gelukkig te zijn met datgene wat hem of haar gelukkig maakt, ongeacht wat een ander daarvan vindt. Die boodschap wilde ik met mijn blogposts uitstralen en dat is – als ik het zelf mag zeggen – goed gelukt. 

Eerste blogberichten & interactie met volgers

Al snel riep ik een wekelijkse rubriek in het leven: Ja toch, Niet dan! Daarin deelde ik van allerlei weetjes over Rotterdam. Vooral deze blogposts scoorde al snel hoog in zoekmachines. Ook deelde ik veel berichten over mentale gezondheid, positief denken en foto’s die ik maakte tijdens wandelingen in de natuur. De interactie met mijn lezers groeide en ik leerde mijn doelgroep beter kennen. Inmiddels was ik met de opleiding Journalistiek begonnen en vulde mijn bureau zich met studie- en notitieboeken. Toch blogde ik door. Mijn statistieken bleven stijgen, net zoals het aantal volgers. Het duurde dan ook niet lang voordat ik mijn eerste blogsamenwerkingen aanging. 

Een plotselinge wending in 2017

Ik zag continu zwarte vlekken voor mijn ogen en het zweet rolde over mijn rug. Dit terwijl het buiten ijskoud was. Ik had buikpijn. Zo’n buikpijn dat ik me vol stopte met pijnstillers, want ik moest en wilde door. Totdat ik niet meer op mijn benen kon staan en ineen zakte van de pijn. Met spoed werd ik in 2017 opgenomen in het ziekenhuis. Ik was 21 jaar en had Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Het voelde voor mij niet oké om vrolijk door te bloggen. Maar na mijn eerste chemokuren te hebben ondergaan, wilde ik toch een eerlijke blogpost met mijn volgers delen. 

Ik werd overladen door lieve berichten via mijn blog en socialmedia. Af en toe gaf ik een update of deelde ik een verhaal uit mijn ‘kankerdagboek’. Ik ontdekte dat ik mijn medemensen kon blijven inspireren, juist vanuit kwetsbaarheid en mijn positieve eerlijkheid. Dus ging ik daarmee door.

Minder bloggen, hogere statistieken

Eind 2017 werd ik schoon verklaard van kanker, maar sindsdien kamp ik nog altijd met beperkte energie. Bloggen en een fulltime studie gingen niet altijd samen en blogde ik dus minder. Gek genoeg daalde mijn statistieken niet, maar werden bepaalde artikelen juist vaker gevonden via zoekmachines. De interactie daarentegen daalde over de jaren heen helaas wel. Inmiddels ben ik afgestudeerd van de opleiding Journalistiek en werk ik als freelance content creator, fotograaf en blogger. Ik heb weer meer tijd om te bloggen en wil de interactie vanaf nu weer meer aandacht geven, te beginnen met een toffe winactie.

Mijn meest gelezen blogartikel is…
412 x gelezen in 2015: DIY: Persoonlijke agenda/filofax pimpen
1.790 x gelezen In 2016: Waar komt ‘bakkie pleur’ vandaan? Ja toch, Niet dan!
3.183 x gelezen In 2017: ‘Kommie uit Rotterdam, ofsow? Ja toch, Niet dan!
5.517 x gelezen In 2018: ‘Kommie uit Rotterdam, ofsow? Ja toch, Niet dan!
4.521 x gelezen In 2019: ‘Kommie uit Rotterdam, ofsow? Ja toch, Niet dan!
5.848 x gelezen In 2020: 14 x waarom Kamillethee goed is voor jouw gezondheid

Mijn leukste blogsamenwerking

In de afgelopen zes jaar heb ik met diverse bedrijven mogen samenwerken, waar ik natuurlijk enorm dankbaar voor ben. De leukste samenwerking vond ik die met Hunkemöller, al is het alleen al dat zo’n bekend merk mij benaderde uit enthousiasme over mijn positieve bloguitstraling. 

Waar ik mensen het meest mee inspireer

Mijn liefde voor natuurfotografie deel ik altijd graag op mijn blog en Instagram-account. Daar inspireer ik zoveel mensen mee, dat ik erover na zit te denken om mijn eigen webshop te openen. In deze webshop wil ik collecties samenstellen van kleiner formaat ingelijste foto’s. Maar ook wil ik dat iedereen met een heel specifieke wens contact met mij kan opnemen om een kleine of grote natuurfoto geheel op maat uit te kiezen. Via mijn webshop bij Werkaandemuur.nl kan iedereen trouwens ook al mijn creaties bestellen, maar deze weg is vaak duurder én beperkt in lijsten en formaten.

Mijn mooiste blogherinnering

Af en toe laat ik door mijn blogposts blijken dat ik een christen ben. Ik geloof in een goede en liefdevolle God. Een paar jaar geleden schreef ik een post over mijn volwassen doop, de keuze die ik maakte om Jezus te volgen. Op blote voeten wandelde ik de zee in en werd ik ondergedompeld. Ik vind het bijzonder dat meerdere mensen door deze blogpost contact met mij opnamen met vragen over het geloof of de doop. Maar bijzonder vind ik ook, of misschien soms nog wel meer, dat er ook niet-christelijke mensen mijn blog volgen. 

Waar ik het meest bang voor was

Tijdens mijn ziekteperiode, maar ook daarna, kreeg ik vaak de opmerking dat ik te jong was om kanker te hebben. Die opmerking zette me aan het denken. Was het echt zó vreemd dat ik kanker kreeg in een wereld waar nauwelijks nog aandacht is voor de gezondheid van de mens? Voor mij was het een harde waarheid die mezelf over de streep trok om sindsdien gezonder te leven. Dat wilde ik aan anderen vertellen, maar ik vond het doodeng. Hoe zouden mensen hierop reageren? Toch wist ik: als ik één iemand ermee kan inspireren is het voor mij genoeg. Ik deelde mijn gedachtes hierover in de post: ‘Kanker overkomt mij niet, dacht ik altijd’. Op deze post kreeg ik de meeste reacties ooit (ook via mail en socialmedia). En allemaal positief. Ontroerend zelfs. Het zette mensen aan het denken. Sommigen vertelden me zelfs dat ze per direct gestopt zijn met roken!

Mijn minst leuke blogmomenten

Soms typ ik bepaalde termen in op zoekmachines of Instagram om te zien of mijn eigen blogberichten verschijnen. Helaas kom ik op zulke momenten regelmatig mijn eigen (natuur)foto’s of teksten op andere websites tegen. Die websites hebben mijn beelden of woorden dan letterlijk gekopieerd en geplakt zonder toestemming aan mij te vragen, of überhaupt naar mijn naam of blog te verwijzen. Hier kan ik écht heel boos om worden. Het is plagiaat en een inbreuk op mijn auteursrechten. Meestal stuur ik een bericht met een dringend maar vriendelijk verzoek om mijn content zo snel mogelijk te verwijderen. Dan zijn mijn beelden of teksten die zij hebben gejat binnen een uur verdwenen. Zonder dat ik ooit een bericht terugkrijg met excuses. Ik lig er gelukkig niet wakker van, maar leuk is anders. 

Waar ik het meest dankbaar voor ben

Voor mijn volgers ben ik het meest dankbaar, ongetwijfeld. Zonder mensen die mijn blogartikelen lezen zou het denk ik een beetje voelen alsof ik voor niets blog. Mensen zien de waarde van mijn verhalen in. Dat is gewoon hartstikke tof. Natuurlijk wordt het ene blogbericht vaker gelezen dan het andere bericht. Maar daar probeer ik niet op te letten. Als de views minder zijn maar één persoon heb ik ermee geraakt of geïnspireerd, dan is mijn doel bereikt. Dus voor al mijn volgers: DANKJEWEL!

Winactie: 6 x creatie van natuurfoto’s door Deborah de Meijer (gesloten)

Al een lange tijd wilde ik écht een keer een toffe winactie opzetten voor Deeserve it. Een winactie waarbij mijn lieve volgers kans maken op een aantal prachtige natuurfoto’s (door mij vastgelegd). Vandaag is het zover! Om 6 jaar Deeserve it te vieren én mijn volgers te bedanken, trakteer ik op maar liefst 6 creaties. Alle natuurfoto’s heb ik met heel veel liefde uitgekozen en samengesteld. Voor creaties 1, 2, 3 en 5 heb ik fotolijsten uitgezocht waarvan ik vind dat ze de natuurfoto’s het mooiste laten uitkomen.

Hieronder volgen per creatie korte beschrijvingen én ideeën hoe je de natuurfoto(‘s) in je huisje kunt laten stralen.

Hoe doe je mee? (De winnactie is inmiddels gesloten)

Stap 1: Laat vóór woensdag 30 juni 2021 een reactie achter onder deze blogpost waarin je vertelt welke creatie je graag zou willen ontvangen én waarom. Je mag je kansen spreiden door meerdere (of zelfs alle nummers) te benoemen. Maar je mag maar één reactie plaatsen.

That’s it!

PS. Vergeet je e-mailadres niet in te vullen als je reageert, anders kan ik later geen contact met je opnemen.

Natuurlijk mag je ook onder de winactie-post op Instagram of Facebook reageren, maar alleen de stap die hierboven is beschreven telt. Op donderdag 1 juli zal ik de 6 gelukkige winnaars uitkiezen en mailen.

Creatie 1: Pad van de Veluwe | Ingelijste foto met passe-partout

Aan je voeten liggen verschillende paden om te bewandelen. Paden die je door het kleurrijke bos leiden en paden die je naar de sfeervolle heide brengen. Je laat het drukke alledaagse leven achter je en neemt vandaag alle tijd om tot rust te komen, én een beetje te dromen.

Deze foto komt uit mijn serie ‘Herfstglorie van de Veluwe’. De afmetingen van de lijst zijn 30 x 40 cm. De lijst is zwart en gemaakt van MDF (een soort hout) en in de lijst zit een passe-partout. Deze prachtige foto kun je ophangen aan de muur, boven de bank of de eettafel bijvoorbeeld. Maar je kunt de foto ook gezellig op een plank met andere foto’s zetten of op een bureau.

Creatie 2: Paarse Gloed Zonsondergang | 2 ingelijste foto’s met hangketting

De wind kietelt in je nek. Voor je kijk je uit over het golvende water. De zon staat laag en laat de lucht en het water verkleuren. Je wandelt verder door het bos en daar schijnt de paarse gloed zelfs nog door de kale bomen heen.

Beide foto’s heb ik exclusief uitgezocht voor deze winactie en zijn dus niet verkrijgbaar in mijn shop bij Werkaandemuur. De foto met de hoge bomen is gemaakt bij het Kralingse Bos en de foto met het water en de ondergaande zon heb ik vastgelegd bij de Zevenhuizerplas. De afmetingen van de lijstjes zijn 10 x 15 cm en 13 x 18 cm en het materiaal is zwart en van aluminium. Met de hangkettingen kun je ze heel leuk naast elkaar aan de muur hangen. Leuk boven een kastje of je bureau bijvoorbeeld. Dit setje kost

Creatie 3: Herfstglorie van de Veluwe | Fotosetje met 4 foto’s

Bladeren vallen langs je leuke hoofd. De zon kietelt af en toe je wangen. Je ademt de frisse lucht van de Veluwe in. En dát gebeurt allemaal terwijl je gewoon thuis op de bank of achter je laptop zit, met een heerlijk warme kop thee of koffie in je handen. Om even (in je pauze) helemaal bij weg te dromen.

Dit fotosetje bestaat uit vier foto’s die ik heb geselecteerd uit mijn serie ‘Herfstglorie van de Veluwe’. De prints zijn afgedrukt op hoogwaardig Fujifilm-fotopapier met een matte afwerking. De foto’s zijn 10 x 15 cm en kun je heel makkelijk in je eigen fotolijstjes schuiven. Ook kun je er een mooie collage van maken of de foto’s als kaartjes verzenden naar lieve mensen.

Creatie 4: Geduldig Hert | Ingelijste foto

Wandel je ook weleens langs een hertenkamp? Of door het bos waar de wilde dieren zich bevinden? Als je alle herten één voor één observeert, merk je al snel genoeg dat elk beestje zijn eigen karaktertrekken heeft. In welk karakter herken jij jezelf? 

Voor deze winactie koos ik voor een ‘geduldig hert’ uit mijn serie ‘Herten met Karakter’, omdat ik zeker weet dat mijn volgers allemaal veel geduld hebben. Dat heb ik meer dan gemerkt gedurende de afgelopen zes jaar, met name toen ik kanker had en daarna. Niemand drong of dringt vragen of updates aan mij op. Daar ben ik dankbaar voor. Dit fotolijstje is trouwens zwart en gemaakt van aluminium. De afmetingen zijn 15 x 20 cm. Je kunt het lijstje niet ophangen, alleen leuk op een kastje, tafel of bureau neerzetten.

Creatie 5: Like a Brave Summernight | Ingelijste foto

Je trekt je handschoenen aan en duwt je muts nog even goed aan op je leuke hoofd. De koude lucht kietelt langs je wangen. Als je over de steigers wandelt, lijkt het even alsof de wereld op zijn kop staat. Letterlijk, want de reflectie van de prachtige zonsondergang, wolken en een stuk van de Rotterdamse skyline lacht je in het water tegemoet. Het is winter, maar met deze kleuren en stoere wolken lijkt het net hartje zomer.

Deze prachtige zonsondergang heb ik midden in de winter vastgelegd bij de Kralingse Plas in Rotterdam. De foto komt uit mijn serie ‘Like a Brave Summernight in Winter’. Het plaatje zit in een zwarte fotolijst van 15 x 20 cm. De lijst is gemaakt van MDF (een soort hout). Je kunt het lijstje aan de muur ophangen of gezellig samen met andere foto’s op een kastje, tafel of bureau neerzetten.

Creatie 6: Zonsondergang Kralingse Plas | Fotosetje met 4 foto’s

Nog nooit eerder observeerde je zo’n perfect gekleurde zonsondergang. De kleuren lijken perfect in elkaar over te vloeien. Harmonie is het goede woord. De zwanen maken de kalmte in je los. Je kunt voor langere tijd naar deze plaatjes blijven staren. Wat een rust.

Dit fotosetje bestaat uit vier foto’s die ik heb vastgelegd bij de Kralingse Plas in Rotterdam én met liefde heb samengesteld. De prints zijn afgedrukt op hoogwaardig Fujifilm-fotopapier met een matte afwerking. De foto’s zijn 10 x 15 cm en kun je heel makkelijk in je eigen fotolijstjes schuiven. Ook kun je er een mooie collage van maken of de foto’s als kaartjes verzenden naar lieve mensen.

Kun je niet wachten totdat ik de winnaars bekend maak? Of wil je een specifieke foto heel graag cadeau geven, in je eigen fotolijst schuiven of een andere kleur lijst? Stuur me dan vooral een berichtje, want ik verkoop de foto’s uit deze winactie ook op aanvraag. Ook kun je een kijkje in mijn webshop bij Werkaandemuur.nl nemen, wellicht is jouw wens daar al te vinden!

Liefs,
Dee

Advertentie

19 reacties op “Deeserve it is 6 jaar! Ik blik terug en geef 6 prachtige (ingelijste) natuurfoto’s weg #winactie”

 1. Wat een mooie overloop van jaren bloggen.
  Ieder logje heb ik steeds met veel aandacht gelezen. En ja de overwinning van je ziekte, dat je eigen stekje maakte. Zo fijn om te lezen. Soms met een traan soms met een lach.
  Ik hoop dan ook dat wat je geeft een mooi plaatsje mag krijgen bij deze die het winnen.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor je lieve reactie!😊

   Geliked door 1 persoon

   1. 🙏❤

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

   2. Wat een fantastische geweldige leuke lieve actie je zou mij dolblij met de mooie creatie zonsondergang

    Geliked door 1 persoon

   3. Dankjewel voor je reactie, Ria! Ik wil je heel graag een creatie opsturen, check je mail.🥳

    Like

 2. Elke keer weer geniet ik zo van jouw natuurfotografie! Het lijkt me daarom heel tof om een creatie te ontvangen, ik vind ze allemaal prachtig!😍😍

  Xx Lisa

  Geliked door 1 persoon

  1. Gefeliciteerd! Check je mail maar snel, Lisa!🥳🥳

   Like

 3. Oohh wat een mooie foto’s weer! Vooral de eerste zou zo prachtig staan bij mijn groene muur in mijn nieuwe huissje! Maar voor de rest kan ik ook zeker weten een leuk plekje vinden😊😊

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoewel ik niet vaak reageer, neem ik regelmatig een kijkje op je blog. Ik vind het zo heerlijk om naar je foto’s te kijken en je blogs te lezen!😍Ik voel me altijd geïnspireerd en kan nog veel van jou positieve geest leren!😌 Ik denk dat elke creatie prachtig in mijn woonkamer zal staan!!😍😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Je bent een winnaar, Denise. Ik wil je graag een creatie opsturen en heb je een mail gestuurd.🎉😊

   Like

 5. Mijn moeder is in juli jarig en zij heeft een grote liefde voor herten, dus het lijkt me super tof om haar jouw creatie 4 te geven!! Echt perfect!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hey Tim, je bent de winnaar van creatie 4! Ik heb je gemaild.😁🎉

   Like

 6. Prachtige foto’s zeg!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat straal jij veel positiviteit uit en wat heb je prachtige fotos! Ik volg je (nog) niet, ken je niet en ben op je IG account gekomen doordat je veel foto’s van mij hebt geliked.

   Een winactie vind ik altijd leuk en je beschrijvingen bij de creaties erg mooi. Persoonlijk kies ik voor creatie 3 of 1.

   Live your best life! 🍀🙏

   Liefs Anita
   (vitalanita_nl)

   Geliked door 1 persoon

   1. Hey Anita, check je mailbox, want je hebt een prachtige creatie gewonnen!🥳

    Like

 7. Iik kwam hier regelmatig kijken hoe het met je ging.
  Je bent zo’n sterke vrouw. Heb heel veel respect voor u.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel, je reacties waardeer ik elke keer weer! 🙂

   Like

 8. Beautiful! Photo 1 and 3 really resonate with me, as it immediately reminded me of the farm my grandparents lived on. It’s a place filled with great memories for me as a child, and we went there every year over Christmas. Last year they gave up the farm and my grandfather sadly passed away. But the memories of him on his beloved farm is something I will treasure always.

  Geliked door 1 persoon

  1. You’ve won ‘creatie 3’!🥳 I’ve send you an e-mail.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: