Oorbellen en kettingen van Finaste: trendy maar ook persoonlijk & uniek

Op een zonnige dag plof ik op de bank met drie cadeautjes in mijn handen. Een paar trendy goudkleurige oorbellen, plus twee kettingen van het sieradenmerk Finaste. Trendy, maar ook uniek door de persoonlijke gravering. Daar houd ik wel van. De doosjes, waar de sieraden in liggen te relaxen, roepen alleen al een blij gevoel bij me op. Kunnen de oorbellen en kettingen van Finaste dit gevoel ook waarmaken? In deze review laat ik je mijn ontvangen sieraden zien én geef ik je mijn eerlijke mening.

Ik klik en scrol door de website van Finaste. Als ik met mijn muis over een foto van een sieraad beweeg, verschijnt een andere foto waarop een model het sieraad draagt. Zo krijg ik een goede indruk van hoe klein of hoe groot het sieraad in werkelijkheid uitvalt. Mijn ogen glijden over de meest trendy sieraden, die – vanwege de optie om initialen te graferen – tegelijkertijd originaliteit uitstralen. Ik mag drie sieraden uitkiezen. Uiteindelijk ga ik voor één paar goudkleurige oorbellen en twee goudkleurige kettingen.

Eerste indruk oorbellen en kettingen

Binnen mum van tijd ontvang ik een pakketje met de sieraden in mijn brievenbus. Voordat ik het pakketje open, plof ik op de bank. Het voelt als een cadeautje die ik mag uitpakken, dus wil ik hier een heerlijk genietmomentje van maken. Zodra ik mijn comfortabele houding heb gevonden, open ik het pakketje. Ik haal er drie kleine sieradendoosjes uit met een goudkleurige afdruk van Finaste op het dekseltje. Het doet me denken aan een sieradenwinkeltje waar ik vroeger als kind met mijn moeder of opa af en toe kwam om een sieraad uit te zoeken. Daar hadden ze ook van die prachtig kleine doosjes die je meekreeg om je sieraad in te vervoeren. Het kinderlijk blije gevoel komt weer even terug. Dan kan ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en maak ik de sieradendoosjes open. Één voor één bekijk ik de sieraden eens goed. Zowel de oorbellen als kettingen zien er in de eerste oogopslag erg mooi uit. Vervolgens haal ik de sieraden uit de doosjes, bekijk ik ze nog eens kritisch en kijk ik in de spiegel om te zien hoe ze bij mij staan. 

review sieraden finest

Sieradenmerk Finaste
Finaste is een sieradenmerk, opgericht door Nederlanders Miriam en Filip. Deze twee personen zijn dol op Zweden, vandaar dat ze het merk ‘Finaste’ hebben genoemd, wat ‘de mooiste’ in het Zweeds betekent. Via de webshop kun je onder andere trendy-proof oorbellen, armbanden, kettingen, ringen en horloges bestellen. Veel sieraden maakt Finaste in haar eigen atelier in Nederland. Het merk ontvangt op dit moment 9.6 sterren van de 10 via Kyjoh, op basis van meer dan 5.500 reviews. Haar grote zus is sieradenmerk DRKS. 

Oorhangers met parel: op 5 manieren te dragen!

Ondanks dat de oorbellen, net zoals de kettingen trouwens, van stainless steel zijn gemaakt, voelen ze aan als een luxeproduct. Helaas ben ik iemand met een zeer gevoelige huid. Ik vind het daarom spannend hoe mijn oren op dit materiaal zullen reageren. Maar als ik de oorbellen in doe en meteen druppel met een ontsmettingsalcohol, weet ik inmiddels dat ik ze gerust een dag kan dragen. De ronde parels zijn overigens échte zoetwater parels. Als ik een oorringetje open klik, ontdek ik dat het ringetje door midden kan buigen. Dit is heel fijn, want zo krijg ik het makkelijker in mijn oren. Wat ik vervolgens ontdek, is dat de ovale goudkleurige hanger én de parel ieder los aan de oorringetjes hangen. Mijn eerste gedachte is: oh help, als ik die met in- en uitdoen maar niet verlies. Maar dan vraag ik me af: kan ik de oorbellen op verschillende manieren dragen?

Ik wandel naar de spiegel en doe de oorbellen in zoals ze bedoeld zijn. De oorbellen stralen een zomerse vibe uit en ik draag een hoodie. Dit is geen match. Ik trek snel een aantal pastelkleurige truitjes uit mijn kledingkast en pas ze één voor één met de oorbellen. Dit is het! Laat de zomer maar komen, ik ben er klaar voor. Dan haal ik de ringen uit mijn oren en experimenteer ik met de verschillende manieren hoe ik de oorbellen kan dragen. Ik denk dat ik nog nooit zó verrast ben door één paar oorbellen. Ik kan de oorringetjes los dragen, voor een casual look. Ik kan ze met de parels dragen, voor een iets chiquere uitstraling. Ik kan ze met de ovale hangers dragen, voor een casual look met een extra trendy touch. Ik kan de ovale hangers óók nog eens op twee manieren dragen, de achterkant is glad en aan de voorkant zitten ribbels. In totaal kan ik de oorbellen dus op maar liefst vijf manieren dragen. Inmiddels bezit ik de oorbellen al een paar weken en kan ik je vertellen dat mijn hart de meeste sprongetjes maakt bij de ringetjes an sich én de ringetjes met de ovale hanger

Op de foto’s hierboven draag ik de oorbellen op vier verschillende manieren. Van links naar rechts: ringetjes met parel en ovale hanger, ringetjes met ovale hanger, ringetjes, ringetjes met parel. Klik op de foto om in te zoomen.

Gepersonaliseerde ketting met muntjes

Een muntjesketting. Dit soort kettingen zie ik tegenwoordig best vaak. Ik heb ze altijd heel leuk gevonden, maar iets hield me tegen om er een te kopen. Wat hield me tegen? Ik denk dat ik ze vaak te standaard vond. Te veel mensen lopen ermee. Maar op het moment dat ik de muntjesketting bij Finaste zag, was ik om. Daar zit een extra muntje aan, iets groter dan de rest, waar je een initiaal op kan laten graveren. Op de voorbeelden zag ik twee initialen, van twee lovers waarschijnlijk. Ik koos voor de eerste letter van mijn voornaam. De letter D. De achterkant van het muntje kon ik ook laten graveren, daar koos ik voor het symbool van een hartje. #zelfliefde. Waarschijnlijk ziet niemand het hartje als ik de ketting draag, voor mij voelt het daarom als een geheimpje met mezelf. Dus sst, niet verder verklappen.

De ketting, inclusief muntjes, voelt iets fragieler aan dan de oorbellen. Ik voel duidelijk dat het geen gold plated zilver is, dat ik normaal gesproken draag. Maar de gravering is mooi gedaan en als ik de ketting om doe, weet ik dat ik deze absoluut vaker ga dragen. Heel mooi. Ook dit sieraad pas ik in combinatie met verschillende outfits. Ik denk dat ik de muntjesketting het mooiste vind bij een turtleneck- of coltruitje. Mijn conclusie? Ik vind de ketting prachtig en ik ben er oprecht blij mee. 

Ketting met bijtje


Door de vorm van de schakeltjes voelt deze ketting steviger aan dan de muntjesketting. Het hangertje, in de vorm van een munt, voelt absoluut aan als hoge kwaliteit. In het hangertje is een bijtje gegraveerd. De meeste mensen die mijn blog al langer lezen, zullen nu al raden waarom ik deze ketting uitkoos. (In mijn logo staat niet voor niets een bij.) Mijn naam, Deborah, betekent honingbij. Ik bezit eerlijk gezegd al een ketting met een bij eraan, maar door de scherpe pootjes draag ik die liever niet op een blote hals (want rode plekken). Deze ketting heb ik daarom op het oog van de zomer gekozen, voor truitjes of blouses met een V-hals. Ook zag ik deze ketting op de website van Finaste in combinatie met de muntjesketting, dat leek me bij mij ook mooi. Ook deze ketting pas ik in combinatie met verschillende outfits, maar eigenlijk staat dit pareltje overal bij. Wat ben ik blij met deze bij!

Beide kettingen kan ik helaas maximaal een dag dragen op een blote hals, dan moet mijn huid rust hebben vanwege het materiaal (stainless steel). Tenzij ik een turtleneck- of coltruitje draag natuurlijk. Finaste geeft overigens aan dat je gerust met de kettingen kunt douchen, zonder dat de kleuren vervagen. Dat doe ik zelf nooit, dus daar kan ik verder geen reactie op geven.

Prijs & kwaliteit Finaste

De sieraden die ik uitkoos zijn gemaakt van stainless steel. Omdat ik normaal gesproken goldplated zilver draag, verwachtte ik dat de kwaliteit en prijs lager zou zijn dan dat ik gewend was van sieraden. Dat is ook zo. De oorbellen die ik heb ontvangen, zijn in de webshop 20 euro. Wetende dat ik deze oorbellen op vijf manieren kan dragen, vind ik ze het geld meer dan waard. De muntjesketting met gravering was 35 euro. Ik denk dat dit, in vergelijking met andere sieradenwinkels, absoluut een eerlijke prijs is voor wat je krijgt én voor hoe vaak je het sieraad draagt. Als laatste de ketting met de bij, deze was 15 euro. Mijn mening? Dit is een koopje. Ik denk oprecht dat ik de ketting ook zou uitkiezen voor 10 euro meer.   

Mijn favoriet? Ik kan oprecht niet kiezen. Ik vind zowel de oorbellen als de kettingen prachtig, persoonlijk én uniek. Maar als ik écht moet kiezen… dan ga ik voor de oorbellen, omdat die me werkelijk positief verrast hebben. Maar ik ben benieuwd: welk sieraad vind jij het mooist?

Liefs,

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Finaste.

Advertentie

2 reacties op “Oorbellen en kettingen van Finaste: trendy maar ook persoonlijk & uniek”

  1. Het staat je beeldig.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: