Net als een stoere zomerse avond, maar dan in hartje winter bij de Kralingse Plas – Ja toch, niet dan!

Je trekt je handschoenen aan en duwt je muts stevig aan op je leuke hoofd. De koude lucht kietelt langs je wangen. Als je over de steigers wandelt, lijkt het alsof de wereld op zijn kop staat. Letterlijk, want de reflectie van de prachtige zonsondergang, wolken en een stuk van de Rotterdamse skyline lacht je in het water tegemoet. Het is winter, maar met deze kleuren en stoere wolken lijkt het net hartje zomer. 

Op de tweede dag van 2021 besloot ik op de fiets te springen en naar de Kralingse Plas te gaan. Dat is inmiddels alweer een paar maanden geleden en in de tussentijd ben ik zeker vaker op deze plek geweest. Waarom deel ik dit nu nog? In de tussentijd heb ik de plaatjes die ik op 2 januari 2021 vastlegde, aan mijn webshop toegevoegd. Het was zo’n bijzondere zonsondergang dat ik het jou gun om dat uitzicht aan jouw muur te hangen. Dat wilde ik gewoon even met jou delen.

Stoere zonsondergang Kralingse Plas Rotterdam

2 januari was op een zaterdag. Een ongekend drukke dag bij de Kralingse Plas in Rotterdam. Mensen stonden in de rij bij de enige horecazaak die open was, om een warme chocomel of snack te halen. Ik zette mijn fiets op slot en haalde mijn camera uit mijn tas. Overal waar ik keek, wandelden mensen. Had ik hier eigenlijk wel zin in? Mijn ogen vielen op het dobberende water en ik zag de lucht verkleuren door de ondergaande zon. Ik kwam voor de natuur. Oordoppen in, muziek op en gaan.

Ik wurmde me een weg door de rij mensen en wandelde langs en over de steigers. Ik duwde mijn muts stevig op mijn hoofd en trok mijn handschoenen aan, met gaten zodat ik de knopjes van mijn camera nog kon indrukken. Op de steiger stond ik af en toe stil om het prachtige uitzicht vast te leggen. Soms tot ergernis van mensen die blijkbaar haast hadden. Ze moesten maar even wachten. Natuur is om te ontspannen. Ik liet me niet gek maken. Gelukkig waren de meeste mensen het met me eens en lachten ze vriendelijk als ik eindelijk met mijn hand een gebaar maakte dat ze door mijn beeld heen mochten wandelen.

Deze zonsondergang aan jouw muur? Dat kan!

Naarmate de zon verdween, verdwenen de mensen ook steeds meer. De wolken lieten zich nog eventjes vanaf meerdere kanten zien en de lucht kleurde van geel en oranje tinten naar meer roze en paars. Ik was aan het genieten.

Natuurfotografie shop

Zo’n zonsondergang kom ik niet iedere dag tegen, daarom heb ik een aantal prachtige plaatjes (zonder mensen) van deze dag extra liefde gegeven tijdens de nabewerking én geüpload in mijn natuurfotografieshop bij Werkaandemuur.nl. Een selectie van deze foto’s kun je dus bestellen op aluminium dibond, acrylglas, fotoprint, akoestisch doek en meer. Kies jouw favoriet en hang deze foto dus maar snel op aan jouw muur, lekker warm bij jou thuis. 

Welk plaatje uit deze serie vind jij het mooist en zou jij bij jou thuis aan de muur willen hangen?

Alle foto’s die je bestelt via mijn shop worden afgedrukt zonder mijn logo/watermerk erop. Deze voeg ik echter wel toe aan foto’s die ik op mijn blog deel, want helaas worden ze anders nog te vaak zonder mijn toestemming elders gebruikt.


Advertentie

4 reacties op “Net als een stoere zomerse avond, maar dan in hartje winter bij de Kralingse Plas – Ja toch, niet dan!”

 1. Van zulke foto’s krijg je het warm
  Mooi vastgelegd

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor je compliment! =D

   Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig. Enkele jaren geleden had ik met de Lierse kanocbub een uitwisseling.We werden bij de Rotterdamse kanoclub ontvangen om te verbroederen en samen kano te gaan varen. Weet dus hoe mooi de zonsondergangen aan de Kralingse plas zijn. ‘S nachts vaarden we de plas over in een 10 zits kano om te gaan eten in een restaurant aan de overkant en nadien weer terug naar de kralingse plas waar we 2 nachten bleven slapen.Wat waren dat mooie herinneringen die door je post te lezen weer opdoken

  Like

  1. Dat klinkt als mooie en zeer waardevolle herinneringen. Wat leuk dat die weer even boven komen door deze post. Blijf ze maar fijn koesteren! 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: