Hoe ziet jouw perfecte me-time momentje eruit?

Soms rol ik gewoon even over mijn bed. Ik heb zo’n heerlijk zachte pluizige sprei en draag een cosy trui. Als ik een comfy positie vind, sla ik een notitieboekje open. Op een lege pagina. Mijn hart verwarmt. Ik begin aan iets nieuws. Dromen. Brainstormen. Plannen. Nog meer dromen. Maar ook schrijf ik op waar ik dankbaar voor ben. Overdenken. Muziekje erbij. Af en toe een slokje thee. En genieten. Ja, zo ziet mijn perfecte me-time momentje eruit. Maar wat doet zo’n momentje met me? Waarom is het zo belangrijk? En hoe kun jij net zoveel uit jouw perfecte me-time momentje halen?

Een blanco pagina betekent voor mij: een nieuw begin. Daar houd ik van. En laat de dag nou elke dag opnieuw beginnen. Hoe heerlijk. Ik houd van orde, ik houd van dingen uitzoeken, wegdoen en opruimen. Daarom kijk ik niet altijd terug naar wat ik al heb geschreven. Behalve als het om positieve dingen gaat. Zoals wat ik tot nu toe al rond mijn dromen bereikt hebt. En waarvoor ik dankbaar was en nu ben. Ook dat schrijf ik tijdens mijn me-time momentje op. Het geeft me een warm gevoel van binnen.

Me-time maakt gelukkiger
Volgens psychologen zorgt een momentje voor jezelf ervoor dat je geest tot rust komt en je je gelukkiger voelt. Het is niets voor niets dat ik zo’n moment belangrijk vind. Door op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben, focus ik mijn gedachten op dingen die ik me wil blijven herinneren. Ook dat is bewezen, dat als je die dingen opschrijft, je je werkelijk gelukkiger voelt. Psychologen raden mensen die worstelen met verdriet of stress zelfs aan om dankbaarheidsboekjes bij te houden. Wist je dat? Je gedachten focussen zich hierdoor op positieve dingen, je creëert hierdoor een positieve mindset. Oprecht dankbaar zijn. Dat zorgt ervoor dat je ook oprecht blij kunt zijn voor anderen.

Muziekje erbij en ongegeneerd meezingen
Tussen het schrijven en overdenken door, zet ik af en toe een muziekje op. Soms van die ‘power woman’ afspeellijsten met nummers over sterke onafhankelijke vrouwen. Ken je dat nummer van de Pussy Cat Dolls ‘I don’t need a man’? Dat is absoluut mijn favoriet. Luidkeels mee blèren. Motivatie enzo. Het geeft me moed. Moed die ik nodig heb om in mezelf en in mijn dromen te blijven geloven. Ook dit is bewezen. Mensen hebben motivatie nodig om door te zetten. Dus zo’n me-time momentje kan werkelijk helpen om je dromen waar te maken. Daarvoor is het belangrijk dat je iets doet waarbij jij even tot jezelf komt: het gaat om jou, het is jouw moment om op te laden.

Een comfy en cosy trui voor mijn momentje
Als de zon vanuit het raam naar binnen straalt, ben ik helemaal gelukkig. Voor zolang dat niet gebeurt, neem ik genoegen met andere elementen die mijn perfecte me-time momentje compleet maken. Kleding vind ik daarbij ook een puntje. Wat ik aantrek, moet comfortabel zitten. Ik houd van strakken broeken, meestal draag ik een spijkerbroek, op koudere dagen ook wel een legging van fleecestof. Daarboven altijd een loszittende trui. Oké, in de zomer geen dikke trui, in de winter wel. En dan niet zo’n trui die je op een koude dag ook naar je werk aantrekt (alhoewel, waarom niet?). Nee, een trui van een stof waar je niet vanaf kunt blijven omdat het zo zacht is. Zacht. En warm. Het is niet voor niets dat mijn mondhoeken krullen van de Cosy Nachtmode Collectie van Hunkemöller. Het liefst zonder bh eronder. Of met. Stiekem wel met. Maar dan wel eentje waarin ik me sexy voel. Alsof ik een soort geheimpje draag.

Me-time momentje inplannen
Cosy, dat lijkt me het perfecte woord voor een perfect moment. Ja. Als ik dan ook nog van die gebreide sokken of pantoffels aan mijn voeten heb, ben ik werkelijk een gelukkig mens. Ik neem nog even een slokje thee. Zo. Nu ga ik even eerlijk bekennen dat ik het soms lastig vind om zo’n perfect me-time momentje voor mezelf in te plannen. Mijn weken zijn zo druk, mijn dagen zijn zo vol en mijn uren gaan zo snel voorbij. Elke dag krijg ik het niet voor elkaar. Maar een keer per week moet het gebeuren, want het is nou eenmaal écht belangrijk.

Daarom heb ik voor mezelf een vaste dag in de week ingepland waarop ik me-time heb. Als er dan een onverwachtse afspraak om de hoek komt kijken, accepteer ik die alleen als ik mijn me-time naar een andere dag of ander tijdstip kan verzetten. Prioriteiten stellen is dus een pre. Een hoogleraar sociale psychologie geeft daarbij aan dat het ook om een bepaalde mentaliteit gaat. Je moet je bewust zijn van wat er nu gebeurt. In het hier en nu leven, met de dag. Zodat je je geen zorgen maakt over later, maar geniet van vandaag.

Het is belangrijk om even alleen te zijn én alleen te kunnen zijn
Voor de een is een moment voor jezelf anders dan voor de ander. Neem gewoon eens even een uurtje voor jezelf om na te denken waar jij nou echt van tot rust komt. En over hoe jij tot jezelf komt. Het is zo belangrijk om soms alleen te zijn én alleen te kunnen zijn. Het herinnert je aan wie jij bent en wat jij wilt. Zo ga je minder mee met anderen, terwijl je wel oprecht blijer voor anderen kunt zijn. Gek misschien, maar waar. Houd je ervan om een boek lezen? Of vind je het net als ik fijn om op te schrijven waar je dankbaar voor bent? Of wellicht doet een wandeling door de natuur je veel goeds. Neem of maak tijd om dit uit te zoeken.

Een momentje voor jezelf zorgt voor een positieve mindset. Het geeft moed, motivatie én oprecht geluk. Dus plan die perfecte me-time momentjes maar lekker in.

Deeserveit_MeTime_02

Liefs,
Deeserveit-DEE-logotransparant

Advertentie

4 reacties op “Hoe ziet jouw perfecte me-time momentje eruit?”

 1. Daar kan je zo van genieten.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad me-time momentjes zijn heel belangrijk in het leven.Fijne kerstdagen

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel, jij ook fijne feestdagen! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: