Zomerse dag bij de Kralingse Plas – Ja toch, Niet dan!

Wandelaars, zwemmers, suppers, hardlopers, fietsers, skaters, honden, meerkoeten, bootjes en nog meer wat bij de zomer hoort. Als de zon schijnt en de temperatuur oploopt, komen mensen én dieren bij de Kralingse Plas tot leven én tot rust. Een mooi gezicht, dat zeker met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. Nee, een zomerse dag bij mijn favoriete plekkie in Rotterdam kan natuurlijk niet in de “Ja toch, Niet dan!” rubriek ontbreken.

De zon schijnt erg fel. Zo fel, dat ik moet uitkijken dat het de lens op mijn camera niet beschadigd. Gelukkig heb ik daar een uv-filter voor én een zonnekapje. Het zweet voel ik letterlijk op mijn rug lopen, het is warm. Des te meer wacht ik op de juiste momenten voor een foto.

DdMeijer_Kraplas_10juni2018_23

Ik wandel over de steigers en terug via een bospad. Zoals je ziet, is het gras hier al behoorlijk droog door de hitte. Maar gelukkig is er ook nog veel groens. Over de steigers zie ik in de verte een meisje skaten. Ja, skaten. Ik wil mijn petje voor haar afzetten, maar die ligt helaas nog thuis op de keukentafel. Nee, skaten, dat lijkt me niet zo ideaal om op de steigers te doen. Ik denk dat ik allang in het water was beland. Dus knap vind ik het zeker.

DdMeijer_Kraplas_10juni2018_09

Vandaag had ik een andere camera bij me, niet mijn eigen Canon 600d, maar de Canon 6d met Full Frame. Die mocht ik even van iemand lenen! Voor iedereen die er geen verstand van heeft, deze camera kan veel meer kwaliteit leveren. Ik zag een moeder meerkoet zich wassen, uit het water springen en haar vleugels uitstrekken. Het zag er prachtig uit en ik legde het vast met deze camera.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de plas zie ik veel van die jonge mensen op een plank staan. Surfen, zou ik zeggen, maar dat is het niet. Het wordt “suppen” genoemd. Stand Up Paddling. Ik had er nog nooit van gehoord, maar gelukkig kon iemand me het via Twitter vertellen. Ik vind het er in elk geval geniaal uitzien en zou het ook wel een keer willen proberen!

DdMeijer_Kraplas_10juni2018_02

Liefs, Dee
deeserveit-dee-logowit

Advertentie

Eén reactie op “Zomerse dag bij de Kralingse Plas – Ja toch, Niet dan!”

  1. Ik ken de Kralingse plas ging er jaren naar toe om met de Rotterdamse kanoclub te verbroederenen te varen.Voormij zijn het heerlijke herinneringen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: