6 zomerse losse (ijs)theesmaken van Cantata

Met mijn benen languit lig ik op een bankje in de tuin. Ik heb trek in een fijn kopje thee. Maar het is té warm. Het zweet breekt al uit boven mijn bovenlip. Een glaasje water dan maar? Of ijsthee uit een pak? Nee, niet nodig. Niet nu ik deze zomerse losse thee van Cantata in huis heb! Zo drink ik de Pina Colada, met jawel kokos en ananas, zowel warm als koud. Heerlijk! En ook nog eens gezond! In deze blogpost tip ik zes zomerse smaakjes.

Een losse thee- en koffiewinkel in Weinegem, te België. Cantata genaamd. Een echte aanrader. Mijn zus tipte me kort geleden en even later stond ik met haar in de winkel. Ik keek mijn ogen uit, wat ontzettend veel verschillende smaken. Als klant mocht ik verschillende soorten thee proeven en ruiken. Een droombeleving voor iedere theeleut. Ik kon bijna niet kiezen! Uiteindelijk liep ik met gekrulde mondhoeken en een tasje gevuld met vier zakjes losse thee én twee proefzakjes, de winkel uit.

Deeserveit_Cantatathee_01

Helaas had ik mijn camera niet meegenomen naar het Weinegem Shopping Center (ook een aanrader als je rustig en leuk wilt shoppen). Maar gelukkig kon ik thuis wel wat fotootjes van de thee maken natuurlijk! Hieronder een review van de smaken die ik kocht:

1. Vanilla Lemongras
Deeserveit_Cantatathee_04
Ik open het potje en houd mijn neus erboven. Lemongrass en vanille, het kan niet missen. Maar ik ruik ook een kruidengeur die ik niet meteen herken. Als ik de ingrediënten mag geloven, blijkt het ijzerkruid te zijn. Hoe dan ook, deze thee zorgt voor een lichte heldere citroenkleur. Zodra ik een slok neem, proef ik een zoete smaak. Zoet door de vanille, wat meteen zorgt voor een zeer fijne nasmaak.

2. Buddha’s Little Secret (perzik en jasmijn)
Deeserveit_Cantatathee_06
Perzik en jasmijn. Het klinkt als een bijzondere combi. De geur doet me denken aan de  ijsthee met perziksmaak van Pickwick, maar ook aan die zoete perziksnoepjes, weet je wel, die je misschien als kind mocht scheppen bij de Primera of Kruidvat? Dat belooft veel goeds. Zodra ik de thee over mijn tong voel glijden, proef ik duidelijk de jasmijn en perzik. Heerlijk! Zeker met warm weer. Voor een optimale zelfgemaakte ijsthee, is het ook een aanrader om een limoen erin te laten trekken.

3. Queen of Saba (sinaasappel en rozen)
Deeserveit_Cantatathee_08
Een kruidige geur komt me tegemoet. Volgens mij ruik ik meer dan alleen sinaasappel en rozen. En jawel, er zit ook het volgende in: ananas, mango, kersen, citroenschillen, veenbes, en aardbei. Een heleboel fruit dus! Het ruikt heerlijk, dus ook dit belooft weer veel. Het wisselt per keer wat de kleur van de thee in mijn glas wordt. Best grappig. Waarschijnlijk ligt dat aan welke stukjes fruit er op mijn theelepel belanden. De smaak is wel altijd hetzelfde, niet te licht en niet te sterk. Echt precies goed. Het laat me even wegdromen en tot rust komen in de hectiek van een werkdag. Ook deze thee is als ijsthee lekker met een stukje limoen of citroen erin.

4. Pina Colada (kokosnoot en ananas)
Deeserveit_Cantatathee_09
Pina Colada, dat klinkt goed! Er zit uiteraard geen alcohol in, maar wel kokosnoot en ananas. De geur is overweldigend. Als ik mijn neus er letterlijk in zou steken en zou snuiven zou ik misschien wel high worden. Nee, grapje. De geur blijft in mijn glas net zo heerlijk aanwezig. Ik neem een slok en ben verrast. Het bevat ontzettend veel smaak en de nasmaak is ook zeer fijn. Zeker op zomerse warme dagen, is dit een perfecte ijsthee voor in de middag en avond. Ik moet er zelf alleen niet te veel van drinken, dan gaat mijn tong een beetje tintelen. Wellicht ligt dit aan de ananas, daar kan ik ook nooit zoveel van eten (allergie?). En anders ligt het wellicht aan de toegevoegde rozenbottelschillen.

5. Cherry Lips (wilde kersen)
Deeserveit_Cantatathee_23
De kleur is waar elk meisje-meisje helemaal blij van wordt! Wauw, zo licht en helder roze! Ik ben er in elk geval al verliefd op. Ook deze thee heeft een sterke geur. Een kersengeur uiteraard, maar er zitten ook andere ingrediënten in zoals stukjes appel, rozijnen, rode biet, wortel, vlierbessen en zonnebloembloesem. Een interessante samenstelling. Ik hef het glas naar mijn mond en proef. De smaak is net zo sterk als de geur. Weer een heerlijke thee voor in de zomerse middag.

6. Carrot Cake (wortel en vanille)
Deeserveit_Cantatathee_22
Ik twijfel tussen een lichte heldere groene óf gele kleur in mijn glas. De geur vind ik ook niet zo sterk, maar ik ben wel erg benieuwd. Ik proef een hartige, fijne, zachte smaak en het smaakt werkelijk naar Carrot Cake. Bijzonder! De vanille nasmaak maakt het lekker, maar van mij had het allemaal wel iets sterker gemogen. Mijn zus vindt deze thee wel erg lekker, dus wellicht blijft het toch een aanrader om eens te proberen!

Als ik één moest kiezen, zou ik het werkelijk niet weten. Ik vind ze allemaal zó lekker! Ik ben benieuwd wat de theeleuten onder ons zouden kiezen. Heb jij al eens een thee van Cantata geproefd? Welke thee van Cantata zou jij absoluut eens willen proeven?

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

 

Advertentie

2 reacties op “6 zomerse losse (ijs)theesmaken van Cantata”

  1. k ben ook een thee-liefhebber.Er zijn zo ontzettend veel soorten dat men soms de bomen door het bos niet meer ziet.Moment drink ik Ginger Love en munthee en koop regelmatig ook andere soorten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Leuk dat je reageert. Er zijn inderdaad veel soorten! Ik drink vaak dezelfde thee, maar af en toe wat anders mag best op zijn tijd. 🙂 Muntthee vind ik ook heel lekker!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: