Kralingse Plas bij zonsondergang – Ja toch, Niet dan!

De plek waar het stadsleven van Rotterdam en de natuur samenkomen: de Kralingse Plas. Zonder twijfel een favoriete plek onder de Rotterdammers. Zeker wanneer de zon ondergaat en prachtige kleuren in de lucht vertoont. De wandelaars, hardlopers en voorbijgangers staan even stil om hiervan te mogen genieten, net als ik. 

Nog even hardlopen of een wandeling voor het avondeten maken, veel Rotterdammers kunnen het niet laten. Ik geef ze groot gelijk, zeker om daarvoor naar de Kralingse Plas te komen. Hier kijken ze uit over het water, voelen ze de vrijheid van de vogels, zien ze de skyline van Rotterdam en genieten ze van de lucht die prachtig verkleurt zodra de avond valt.

Ik zet mijn fiets zoals gewoonlijk in de rekken bij het restaurant en loop richting de steigers. Halverwege zie ik een volwassen en een jonge zwaan in het water zwemmen. Het licht en de skyline vallen zo mooi achter de beestjes, dat ik daar wel een plaatje van moet vastleggen. Geduldig wacht ik op een goed moment, die komt tot mijn verwondering al snel.

Uren zou ik hier op deze plek op mijn hurken kunnen zitten (oké, uitgezonderd van de kou en de steken in mijn benen die dan opkomen) om naar deze zwanen in hun omgeving te kijken. Ik blijf het zulke mooie en indrukwekkende beesten vinden. Maar ik besluit toch maar verder over de steigers te lopen, voordat de zon helemaal weg is.

Ondanks dat ik alleen geluiden uit de natuur hoor, kom ik wel mensen tegen. Op de fiets of wandelend, ze genieten net als ik van een prachtig uitzicht. Ik kijk naar de zon die langzaam achter de stad verdwijnt… en laat de schoonheid van alle kleuren op me inwerken. Het wordt al wat donkerder (en kouder) en de mensen en dieren zie ik langzamerhand verdwijnen.

deeserveit_kraplas_13

Ik maak een kort filmpje voor de echte beleving en dan is het tijd om de nacht zijn werk te laten doen. Ik loop terug over de steigers en langs het water. Dan kijk ik bij mijn fiets nog even achterom en zie ik hoe de lucht nog wat verder verkleurt. Ik maak nog een aantal laatste foto’s en pak mijn fiets weer uit de rekken. Terug naar huis.

Thuis op de bank geniet ik nog na van de foto’s, wat was het een bijzonder mooie zonsondergang bij de Kralingse Plas. Een plek om zeker vaker naar terug te keren om enkel: te genieten.

Ja toch, Niet dan!
Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Advertentie

5 reacties op “Kralingse Plas bij zonsondergang – Ja toch, Niet dan!”

 1. Mooie plek Dee. Mooie sfeerreportage ook. Je was op het goede moment op de goede plaats.

  Geliked door 1 persoon

 2. Helemaal met je eens hoor, een prachtige plek.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt me wel leuk om daar te vertoeven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fantastische plek en foto’s van de zonsondergang en ik begrijp je best want heb daar ook heel vaak gestaan om te genieten en foto’s te maken

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: