Kanker & dan..? Een maand ‘schoon’

8.15: Op de bank met een bakkie pleur. Het is niet makkelijk om mijn leven weer ‘normaal’ te krijgen. Maar een ding maakt het voor mij wél makkelijker en dat is het idee dat ik anderen kan helpen. Anderen, mensen die ook te maken krijgen met kanker, of ze het nou zelf moeten overwinnen of een ander zien lijden. Voor iedereen die de behoefte heeft, maak ik een nieuwe rubriek op mijn blog: ‘Kanker & dan..?’

Mijn wekker gaat ’s ochtends om 8.00. Ik draai me nog even om en open mijn ogen. Een nieuwe dag. Een dag waarin ik weer probeer mijn normale leven terug te krijgen. Vandaag schrijf ik een stukje aan mijn boek, doe ik de was, surf ik op Instagram, loop ik buiten een rondje door de wijk of fiets ik even naar de winkels.

Ik kan weer…
Op 5 oktober kreeg ik het goede nieuws te horen: ik ben vrij van kanker. Duizend emoties stroomde door mijn lijf, maar wat was ik blij! Opgelucht, dat ook zeker. Na een paar dagen bijkomen van de zenuwslopende dagen, begon het: mijn herstelperiode. Ik moest rustig aan alles weer opbouwen. Ik begon met volle vertrouwen en dat pakte positief uit.

Ik kan weer vijf minuutjes naar de winkels fietsen, zonder totaal buitenadem aan te komen. Ik kan weer een hele dag bezig zijn, zonder in de middag een dutje te moeten doen. Ik kan weer lezen, zonder mijn boek na steeds een bladzijde te moeten wegleggen. Ik kan weer over straat, zonder eerst mijn pruik te checken. Ik kan weer lachen, zonder een steek in mijn buik te voelen.

Emoties
Natuurlijk zijn er ook dingen die ik nog niet kan. Mijn concentratievermogen verschilt per dag. Ook heb ik nog steeds last van mijn darmen. Mijn darmwand moet namelijk heel wat schade herstellen door de chemo’s. Dat is vervelend, maar mee te leven. Ook heb ik nog geen gezonde conditie, maar met mijn evenwicht gaat het dankzij yoga al heel wat beter.

De emoties heb ik ook nog niet altijd onder controle. Maar dat mag, gelukkig. Het helpt mij enorm om over alles te schrijven. Daarom dacht ik bij mezelf, waarom zou ik dat niet delen? Wellicht hebben anderen er wat aan: erkenning, herkenning of advies. Ik heb al verteld dat ik een boek over mijn verhaal met kanker aan het schrijven ben, maar dat duurt nog even (al gaat het veel sneller dan ik had verwacht).

Kanker & dan..?
Daarom vind ik het een mooi idee om meer over kanker en de gevolgen ervan te delen op mijn blog in de rubriek ‘Kanker & dan..?’. Ik zal schrijven over allerlei onderwerpen, zoals haarverlies en misselijkheid, maar ook over emoties, wat er allemaal bij mij of bij mijn naasten omging en omgaat in het hoofd.

Ik hoop hiermee vooral een steun te kunnen zijn, want mensen die ermee in aanraking komen, hebben al genoeg aan hun hoofd. Ik hoop het dus voor iedereen ook makkelijker te maken. Zo zal ik bijvoorbeeld een blog maken over die nare mondklachten als gevolg van chemo. Hoe heb ik dat ervaren? Maar misschien belangrijker: wat deed ik eraan om de klachten te verminderen?

De berichten voor deze rubriek zal ik schrijven in de bekende blogpost-style, maar ook door middel van mijn verhaal: een greep of hoofdstuk uit het boek dat ik aan het schrijven ben. Natuurlijk is het niet altijd de letterlijke tekst uit het boek, maar zo krijgen jullie alvast wel een klein voorproefje.

P.s. Ik ben nog bezig met de menuknoppen te veranderen op mijn blog, de pagina ‘Kanker & dan..?’ is dus nog in progress… maar komt er zeker!

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Advertentie

5 reacties op “Kanker & dan..? Een maand ‘schoon’”

 1. Er over schrijven is helpen voor deze die het nodig hebben en voor jezelf toch nog een verwerking.
  Kanker vrij en genieten van het leven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Proficiat met de genezen verklaring envéél succes met het verdere herstel

  Geliked door 1 persoon

 3. Moedig en fijn dat je dit doet en vergeet niet te genieten van alle kleine momenten

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: