6 perfecte theesmaken voor tijdens de koude maanden + verrassing

Buiten voelt het kouder, mijn sjaal heb ik zelfs alweer om mijn nek gedragen. Handschoenen zijn nog niet nodig, maar wat smacht ik naar een warme kop thee tussen mijn handen. Dan bedoel ik niet zomaar thee. Nee, theesmaken van Nicole’s Choice die écht bij de koude maanden passen én mij alvast een sprankeltje van de feestdagen doen laten voelen. 

Het is de juiste tijd om de volgende zes theesmaken te proeven. Theesoorten die mij alvast in een positieve winterstemming kunnen krijgen. Voordat ik het weet, komen de feestdagen namelijk al in zicht. Zometeen eet ik weer ongezond en lekker voedsel, laat dan op zijn minst mijn thee gezond zijn.

De slogan van Nicole’s Choice luidt: ‘Waar gezond een keuze is!’ Alle producten zijn zonder geraffineerde suikers, kunstmatige aroma’s en E-nummers. Komt dat even mooi uit! Dit geldt trouwens ook voor de overige producten in Nicole haar webshop.

Deeserveit_NCherfstwinterthee_01Een fotootje van de theeverpakkingen én een lief kaartje van Nicole (van Nicole’s Choice). 

1. Holiday Glow
Deeserveit_NCherfstwinterthee_13
Ik vul een theefilter met de Holiday Glow-thee en dompel hem onder in een glas met heet water. Een zoete geur komt me tegemoet. Niet zo zoet als in ‘snoep’ en ‘suiker’ zoet, maar een natuurlijke zoete geur. Het hete water kleurt in helder oranje. De smaak proeft minder vol dan ik had verwacht, maar maakt de thee nog niet volkomen smaakloos. Het is een lekkere thee om te drinken naar de feestdagen toe en tijdens de feestdagen al helemaal. Deze thee bezorgt me net dat snufje feestgevoel dat ik nodig heb. Niet te veel, niet te weinig: precies goed.

2. Spicey & Hot
Deeserveit_NCherfstwinterthee_02
De thee lost op tot een mooie heldere oranje kleur. Alleen dat al, brengt mij een heerlijk herfstgevoel. Als ik mijn neus boven het zakje houd, ruik ik een sterke geur. Het belooft veel. De warme thee laat ik in mijn mond glijden. Ik proef een volle smaak en krijg een warm gevoel in mijn mond door de peper (niet pittig). Heel fijn om van te genieten als je thuiskomt na een regenachtige koude dag, het geeft je net die boost die je nodig hebt om kracht te winnen en je sterk te voelen.

3. Kaneelthee
Deeserveit_NCherfstwinterthee_21
Een kleur die je van een Rooibosthee verwacht, maar laat dit nou net geen Rooibos zijn… Deze losse thee bestaat uit zwarte thee en uhh… kaneel. Zodra de thee inwerkt, til ik het glas op en breng hem onder mijn neus. Een heerlijke kaneelgeur komt me tegemoet. Na een paar minuten afkoelen, breng ik het glas naar mijn lippen. Ik laat de thee naar binnenglijden en proef een zeer fijne kaneelsmaak. De nasmaak is ook erg aangenaam en maakt een warm herfst/wintergevoel in mij los. Let bij deze thee op dat je niet te veel thee voor een kopje gebruikt, dat kan voor een nare droge nasmaak zorgen.

4. Spice Me Up
Deeserveit_NCherfstwinterthee_05
In het glas ontstaat een heldere gele kleur. De zoete geur van zoethout is duidelijk aanwezig. De thee voelt lekker op mijn tong, de nasmaak vind ik iets tegenvallen. Dit komt doordat het heel zoet is en ik niet een zoetekauw ben. De peper maakt de smaak wel verassend anders dan een simpele zoethoutthee, het geeft net dat beetje extra wat je nodig hebt gedurende de koude maanden.

5. Huneybush Tea
Deeserveit_NCherfstwinterthee_16
Het theefiltertje vul ik met de losse thee. Ik schep een hoeveelheid zoals ik die altijd voor een glas thee inschat. Echter heb ik bij deze thee een dubbele hoeveelheid nodig om de kleur tot zijn recht te doen laten uitkomen. Als de helder oranje/rode kleur naar mijn wens is, ruik ik ook de natuurlijke Huneybush geur: sterk, maar precies goed. De thee veroorzaakt een fijne zachte zoete smaak. Een heerlijke thee voor het slapen gaan, maar ook zeker een goede thee om mijn dag mee te beginnen (al begin ik meestal met een bakkie pleur).

6. Mistletoekiss
Deeserveit_NCherfstwinterthee_08
De losse thee schuif ik uit het zakje op een papieren blaadje. De structuur en de kleuren zijn prachtig in harmonie, ik krijg er een romantisch gevoel bij. Ik ben zo benieuwd naar de smaak dat ik mijn ogen sluit om me door niks te laten afleiden. De geur die ik ruik met mijn neus en de smaak die ik proef met mijn tong, brengen mij in gedachte midden in een bos met hoge bomen waaraan vele mistletoe’s hangen.

De thee belandt in mijn buik en ik doe mijn ogen open. Is het nog geen kerst? Oh, wacht ik moest deze thee beoordelen. Ik proefde een fijne groene thee met onder andere kaneel, sinaasappelschil, maretak, kruidnagel en rozenbloesem. Maar voor een echte liefdevolle kerstbeleving, zul je deze thee toch echt zelf moeten proeven, denk ik zo.

+ Een leuke verrassing
Alle theeleuten opgelet! Houd volgende week mijn blog heel goed in de gaten voor iets dat je absoluut niet wilt missen… 😉 Een hint: het heeft iets te maken met het proeven van thee en Nicole’s Choice.

De hierboven genoemde theesoorten kun je vinden in de webshop van Nicole’s Choice.

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

 

Advertentie

2 reacties op “6 perfecte theesmaken voor tijdens de koude maanden + verrassing”

  1. Heerlijk met een boek en thee op de bankFijne geur en kleur op een theemoment want ik ben ook een theedrinker.

    Geliked door 1 persoon

  2. […] De slogan van Nicole’s Choice luidt: ‘Waar gezond een keuze is!’ Alle producten zijn zonder geraffineerde suikers, kunstmatige aroma’s en E-nummers. Komt dat even mooi uit! Dit geldt trouwens ook voor de overige producten in Nicole haar webshop. Al eerder schreef ik twee blogposten: Even theeleuten met de meest bijzondere smaken én 6 Perfecte theesmaken voor tijdens de koude maanden. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: