Ik ben SCHOON, vrij van kanker!

Op mijn verjaardag (2 oktober) zong ik de zin “I’m radioactieve…” in het ziekenhuis. Nee, ze konden geen betere datum uitkiezen voor de PET-scan. Gelukkig zat ik daar met een beter gevoel dan de vorige keer. En dat blijkt. Desondanks gaat mijn hart als een gek tekeer wanneer ik de kamer van de arts binnenloop. ‘Goed nieuws!’ zegt hij. Ik ben schoon, vrij van kanker!

Het was misschien niet de verjaardag die ik me had voorgesteld, maar gelukkig wist ik dat van tevoren. Zo vierde ik mijn 22ste jaar “gewoon” op een andere dag, moet kunnen toch? In mijn achterhoofd klonk al een stemmetje: “Binnenkort heb je weer een reden voor een feestje..!” En dat stemmetje had helemaal gelijk. Ik heb kanker overwonnen, volgens mij is er geen betere reden nodig?

De strijd, de vermoeidheid, de misselijkheid, de steken en andere pijn, het was absoluut niet niks. En toch was ’t het allemaal meer dan waard. Ik moest meer dan een halfjaar van mijn leven opgeven, maar ik krijg er enorm veel gezonde jaren voor terug. Met een een opgeheven hoofd zal ik voortaan terugkijken naar de afgelopen tijd.

Ik ben niet verdrietig als ik aan alles terugdenk, integendeel. Het heeft me juist een sterker persoon gemaakt die nu nog bewuster in het leven staat. Ik genoot altijd al van de kleine dingen in het leven, maar nu ben ik er ook echt enorm dankbaar voor. Ik weet nu ook welke personen belangrijk zijn in mijn leven en met wie ik de komende jaren mijn lach wil delen.

Oké, ik ben er nog niet helemaal. Herstel heeft behoorlijk wat tijd nodig. Desondanks zit ik al lekkerder in mijn vel en heb ik meer energie om dingen te doen. Zo ben ik druk bezig met een boek schrijven en kom ik elke dag even buiten om te fietsen of een stukje te wandelen. Dit alles had ik nooit gekund zonder steun van de mensen om mij heen. Daarom kan ik iedereen niet genoeg bedanken. Bij deze dus nog een keer:

Bedankt voor alle liefde die ik van jullie heb mogen ontvangen, dat gaf mij veel steun om alles te kunnen doorstaan!

Johannes 12:46: “Ik ben als licht naar de wereld gekomen om ieder die op Mij vertrouwt, uit het donker te halen.”

IMG_4735

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Advertentie

10 reacties op “Ik ben SCHOON, vrij van kanker!”

 1. Whooohoooooo!!!🎉

  X Remco

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is gewoon goed nieuws en fantastisch.
  Genieten nu maar van je leventje.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Super goed nieuw.Geniet er maar van en hoop dat mij dochter ook zulks goed nieuws mag ontvangen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat geweldig nieuws! Ik ben super blij voor jou en je familie! ❤️

  Geliked door 1 persoon

 5. Schitterend nieuws meisje ! Tijd om te genieten en weer plannen te maken voor de toekomst

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een heerlijk bericht ……….. en nu volop op naar nieuwe uitdagingen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat super om te lezen zeg! Xoxo

  Geliked door 1 persoon

 8. Geweldig nieuws!!!! Geniet ervan en neem de tijd om van alles bij te komen. Heel veel succes!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: