Even theeleuten met de meest bijzondere smaken?

De tijd is gekomen voor een nieuw pakket met losse thee. Mijn ogen glijden over de mooi verpakte zakjes. Ik laat me verassen door allerlei uiteenlopende soorten smaken. Een middagje theeproeven, kom maar op! Van appeltaartthee tot een fruitexplosie die ruikt naar de zoete BubbleGum die ik vroeger als kind snoepte. Benieuwd welke thee van Nicole’s Choice ik nog meer mocht proeven? Lees dan snel verder.

Buiten waait het hard. De regen valt uit de lucht. Af en toe laat de zon zich zien. Als het aan buiten ligt, is de herfst al begonnen. Gelukkig zit ik vandaag lekker binnen op de bank. Eindelijk is het weer tijd om thee te drinken, de hele dag door. En laat ik nou net een aantal zakjes klaar hebben liggen om te proeven.

Deeserveit_TheeNC-26De (proef)verpakkingszakjes van karton passen helemaal bij deze tijd. 

1. Sweet Vanilla
Deeserveit_TheeNC-12
Een zachte aangename vanille geur komt me tegemoet zodra ik het zakje open. In het hete water ontstaat een heldere kleur. De geur verdwijnt langzaam, maar dat maakt de thee niet minder lekker. Een heerlijk zachte vanille smaak glijdt van mijn tong door mijn keel naar mijn buik. Wat voelt dat goed. Ik mag ook genieten van een zeer fijne nasmaak. Dit is duidelijk een favoriet!

2. Sweet Dragon
Deeserveit_TheeNC-23
Deze thee heeft een heel aparte, maar lekkere zoete geur. Ik kan het zelf niet helemaal plaatsen. Op de verpakking staan geen ingrediënten, wat ik persoonlijk fijn had gevonden. Gelukkig staat er op de website van Nicole’s Choice precies wat er allemaal in zit: rozenbottel, drakenvrucht, vijgen en paardenbloem. Een bijzondere Rooibosthee die ik nog nooit eerder heb geproefd. De zoete fruitige smaak maakt mij erg enthousiast. Én het is ook nog eens gezond, wat wil ik nog meer?

3. Wondertea
Deeserveit_TheeNC-17
Kamillethee gebruik ik vaak tegen een griepje of als ik me even niet lekker voel. De naam ‘Wondertea’ vind ik daarom erg toepasselijk. De sterke geur brengt me in een relaxte sfeer. De milde en verse smaak doet me goed. Ik voel me meteen een stuk beter.

4. Bloesemthee
Deeserveit_TheeNC-20
De bloesemthee ruikt sterk naar uhhh… bloesem? De jasmijn die ik proef, maakt de smaak lekker fris en perfect voor een regenachtige dag. Wat er nog meer voor bloesem in zit, moest ik even opzoeken. Al gauw kom ik achter het antwoord: rozenbloesem en osmathusbloesem. Het is een thee bestaande uit groene en zwarte thee.

5. Bloementuin
Deeserveit_TheeNC-16
De verschillende gekleurde bloemen maken me zonder twijfel erg vrolijk. Een sterke lavendelgeur komt me daarbij tegemoet. In het hete theewater blijft de geur verfrissend hangen. Ik krijg de neiging mijn ogen te sluiten, dat doe ik ook. Ik zie een natuur vol bloemen voor me, heerlijk rustgevend. De zachte milde smaak laat me even helemaal wegdromen.

6. Fruit Explosie

BubbleGum, Redband en Fruitella. Zodra ik het zakje open, word ik overvallen met nostalgische gedachten. Ik herinner me precies hoe ik vroeger als klein kind wel eens de Primera binnenging om de meest zoete snoepjes te halen. Deze thee verspreidt zich in het hete water een beetje als roze/rode siroop. De Fruit Explosie smaakt naar rood fruit, zoetig, maar niet té zoet: precies goed én in tegenstelling tot de zoete snoepjes van vroeger érg gezond! De nasmaak vind ik iets minder aangenaam, maar ik ben tegenwoordig dan ook niet meer zo’n zoetekauw.

7. Appeltaartthee
Deeserveit_TheeNC-24
Waar zou deze thee toch naar ruiken? Appeltaart misschien? Jup. Zodra ik het hete water bij de thee schenk, wordt het hélemaal bijzonder. Alsof er een heerlijke appeltaart in de oven staat bruin te garen. Mijn maag begint nog net niet te knorren, maar het water loopt al wel in mijn mond. De thee is heel licht van kleur én smaakt werkelijk naar appeltaart! Mmm…

8. Zoethoutthee
Deeserveit_TheeNC-22-2
Bij deze thee krijg ik ook een beetje een nostalgisch gevoel. Vroeger kon ik uren op de zoethoutstokjes sabbelen totdat ze van ellende uit elkaar vielen. Ik giet het hete water in een glas, doe er thee bij en wacht even op een aangename temperatuur. Dan neem ik een slok en proef ik nog niet veel. Na een paar seconde heeft de zoethoutthee mijn smaakpupillen wel bereikt. Ik ervaar een fijne en zoete nasmaak.


Enthousiast bekijk ik alle theesoorten nog een keer. Dit waren veel smaken die ik nog nooit eerder had geproefd. Het zijn ook geen smaakjes die ik in eerste instantie zelf zou uitkiezen, maar ik ben blij dat Nicole’s Choice dit voor haar webshop wel heeft gedaan. Anders zou ik (en misschien jij ook) heel wat theeplezier hebben moeten missen! Maar dat hoeft nu dus niet! 🙂

Liefs,

Een theeleut,

deeserveit-dee-logowit

 

Advertentie

3 reacties op “Even theeleuten met de meest bijzondere smaken?”

 1. Dat is altijd heerlijk aan thee.
  De geur die vrijkomt tijdens het schenken en dan het genieten van de smaak in je mond.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Altijd heerlijk maar verwarmend op winteravonden.De keuze is tegenwoordig ,oneindig groot.Ik ben ook een theedrinker

  Geliked door 1 persoon

 3. […] ook voor de overige producten in Nicole haar webshop. Al eerder schreef ik twee blogposten: Even theeleuten met de meest bijzondere smaken én 6 Perfecte theesmaken voor tijdens de koude […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: