Na chemo, komt weer zonneschijn…

Alsof de lucht mijn situatie aanvoelt. Dat ging even door mij heen toen ik deze foto maakte. Het illustreert precies mijn leven op dit moment. Een dreigende wolk hangt continu boven me. Het is soms moeilijk om de regen tegen te houden. Gelukkig weet ik dat er na regen zonneschijn komt. Dat geeft mij voldoende energie om de volgende bui te doorstaan.

Ik probeer zoveel mogelijk positief te blijven, dat lukt aardig, maar het is zeker niet altijd makkelijk. Net als ik denk dat het allemaal de goede kant opgaat, kaatst de pijn en vermoeidheid als een boemerang weer terug. Dat is wat een chemokuur met me doet.

De eerste dagen na een behandeling voel ik me ‘uhh’ gewoon zwaar ‘klote’, na een week voel ik me al wat energievoller en een paar dagen voor de volgende chemo zou ik soms zelfs bijna vergeten dat ik ziek ben, zo goed voel ik me dan, maar dan…. begint alles weer van voren. Weer pijn, vermoeidheid en daarbij komen nog andere bijwerkingen kijken zoals misselijkheid, brandende ogen en een pijnlijke tong.

Het is om gek van te worden. Toch weet ik waarvoor ik het allemaal doe: genezing. En dat geeft mij vaak weer moed om door te gaan, mét resultaat. Ik merk dat ik stapje voor stapje steeds weer meer dingen kan doen. Gisteren heb ik voor het eerst weer een stukje gefietst. Langzaam moet ik mijn conditie weer opbouwen, maar het gaat in elk geval de goede kant op!

Nesselande_Zonsondergang (17 van 78)Fotografie is iets wat ik niet kan loslaten, daar haal ik mijn grootste ontspanning uit. Ook al kost het zoveel energie. Voor sommige mensen klinkt dit misschien heel dubbel, maar ík kan pas ontspannen als ik iets doe: ik kan niet niks doen; dan word ik onrustig en nog meer moe. 

Ik voel niet alleen dat het beter gaat, het is nu ook al aan mijn bloedwaarden te zien. Ik kan dus eigenlijk al voorzichtig zeggen dat de chemokuren aanslaan! In eerste instantie moest ik uitgaan van in totaal acht chemokuren (8 x 2 behandelingen) en nu is dit aantal al teruggebracht naar zes! 🙂 Begin juli heb ik de eerste CT-scan, dus nog even wachten op een volgende bevestiging.

De laatste weken besteed ik minder aandacht aan mijn blog. Een blogpost schrijven ging voor mij altijd heel automatisch: ik kreeg een idee, dacht er even over na en schreef het vervolgens zo uit. De laatste tijd krijg ik niet veel ‘ingevingen’ en ik heb niet de energie en wil om het te forceren. Helaas zal dat de komende tijd nog wel even blijven, denk ik zo.

Op Instagram (@deborahdemeijer) ben ik wel actiever. Daar post ik nog bijna dagelijks een foto (foto’s maak ik nog altijd in een ‘goed’ weekend waarin ik samen met iemand met de auto ergens naartoe ga om te wandelen). Voel je vrij op Instagram een kijkje te nemen.

Nesselande_Zonsondergang (50 van 78)P.s. de foto’s maakte ik bij het Nesselande strandje, Rotterdam. 

Liefs,
deeserveit-dee-logowit
Advertentie

12 reacties op “Na chemo, komt weer zonneschijn…”

 1. Fotografie is een prachtige hobby. En dan niet alleen met de instelling om mooie foto’s te maken, maar zeker ook qua afleiding. Je stapt in een andere wereld waarin jij bepaalt de touwtjes in handen hebt. En dat is een fijn gevoel, zeker omdat je in de realiteitswereld die touwtjes aan een ander moet overdragen. Sterkte Deborah. Je foto geeft prachtig je gevoel weer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn om toch weer eens wat van je te horen! Ik snap juist heel goed wat je bedoeld hoor, ik kan ook echt niet stilzitten en dan ontspannen. Het liefst ga ik een stuk fietsen of wandelen of zelfs autorijden, om even mijn gedachten te kunnen verzetten. Hopelijk blijft het een stijgende lijn, zet hem op! Xoxo

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankje voor je reactie. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Deborah, wat maak je een prachtige foto’s!! Het zijn de plaatjes die jouw ogen zien, werkelijk heel mooi!

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige foto en heel veel sterkte, ik weet hoe het allemaal gaat door mijn dochter die ik op de voet volg en probeer te steunen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat fijn dat die nare behandeling, nu al niet voor niets blijkt te zijn 🙂 Dit soort positieve berichten heb je nodig en maakt het makkelijker om ook positief te blijven.
  En ja, fotografie is een heerlijke hobby. Wat een prachtige foto’s maak je zeg!
  Daarbij heb ik even door je blog zitten scrollen en wat een geweldige rubriek over Rotterdam, ook mijn stad. Daar ga ik zeker nog een paar van lezen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Hoi! Ik ken je niet maar ben onder de indruk van je verhaal en je positiviteit. Niet kort geleden is bij mij non-hodgkin vastgesteld. Ik weet niet of jij ook je behandelingen in Ede krijgt? Ik wel, ik woon namelijk in Veenendaal. Volgende week heb ik mijn tweede chemo. Mocht je het een keer prettig vinden om ervaringen uit te wisselen met een “lotgenoot” van dezelfde leeftijd (ik ben 26), dan hoor ik het graag :). In ieder geval veel sterkte en succes gewenst de komende periode! Op een super goede scan uitslag!!

  Like

  1. Hee, wat heftig zeg! Nooit leuk om te lezen dat iemand er mee geconfronteerd wordt…
   Ik word zelf in Capelle a/d IJssel behandeld (naast Rotterdam). Ik woon dan ook weer tijdelijk bij mijn moeder thuis in Rotterdam, toch ergens wel fijn.
   Ik wens jou ook heel veel sterkte toe zeg én veel positieve energie! 😉
   Liefs, Dee

   Like

   1. Heey, ik snap dat dan makkelijker is inderdaad!! Jij ook heel veel sterkte en heel veel succes! Positiviteit is absoluut een hele goede! 🙂 Liefs

    Geliked door 1 persoon

 7. […] Hier lees je het stukje dat ik precies een jaar geleden postte. Met foto’s dus gemaakt op dezelfde plek: Nesselande […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: