Genieten van prachtige zonsondergang bij de Ginkelse Heide, Ede

De zon gaat onder. De lucht is aan de ene kant blauw met een lichtroze gloed en aan de andere kant, waar de zon onder gaat, fel geel. Een gele zonsondergang, dat heb ik in heel mijn leven eigenlijk nog nooit zó mooi gezien. De lichtgevende stralen die de wolken doen verlichten, geven ook een extra bijzonder effect.

Het is een prachtig gezicht. En dat hier, op de Ginkelse Heide in Ede, gewoon in Nederland. Wauw, ik wou dat ik dit elke dag kon meemaken. Al zou dat het misschien iets minder bijzonder maken, maar toch.

Ik heb bijna geen woorden voor het mooie licht. Ik weet gewoon niet hoe ik het precies moet omschrijven. Daarom zal ik in deze blogpost niet te veel beschrijven. Ik denk dat de foto’s het allemaal wel goed duidelijk kunnen maken.


Alle foto’s zijn gemaakt met mijn Canon 600D en Tamron 18-200mm lens. Voor de foto’s die ik maakte, gebruikte ik een f-waarde van 3.5 en een iso-waarde van 100. De laatste paar foto’s schoot ik met een iets lagere f-waarde en hogere iso, gezien het wat donkerder werd. Ik schiet meestal in Av-modus, dus de belichtingstijd wordt dan automatisch gekozen. Deze tijd zelf instellen vind ik nog altijd erg lastig. Af en toe speel ik er wel mee, maar neem ik voor de zekerheid vaak toch de Av-modus. Misschien als ik eenmaal een statief heb, dat ik het wel meer aandurf.


Het licht is zo mooi, dat ik zelfs die foto’s waar ik opsta kan waarderen (en dát gebeurt niet vaak!!).

collage_ginkelseheide_zonsondergang_middel

En als laatste hier nog een kleine weergave van hoe snel het zonlicht in de lucht kan veranderen:

collage_ginkelseheide_zonsondergang1_middel

Liefs, Dee

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: