Mijn 49 simpele en bijzondere geluksmomentjes

Rustig worden van handdoeken opvouwen? Check. Een gat in de lucht springen zodra ik mijn favoriete sokken na een wasbeurt weer aan kan? Check. En hoe zou het voelen, dat moment dat je een boek uitleest? Waarom word ik blij van het borrelende geluid van een waterkoker? En wat heb ik met hekwerken? Je leest het in dit artikel over mijn geluksmomentjes.

Op ‘luie dagen’ doe ik niet veel, waardoor ik me aan het eind van de dag wel een beetje nutteloos kan voelen… Maar op dat soort dagen draag ik geen make-up, dat scheelt ’s avonds wel weer tijd. Gezien ik het dan niet van mijn gezicht af hoef te halen. Dat geeft mij dan weer een goed gevoel. En zo zijn er nog meer geluksmomentjes die ik ervaar in mijn leven..

Het moment…..:

1. Op de bank met een warm dekentje
De warmte die ik ervaar met een dekentje om me heen op de bank, heerlijk.

2. Dat ik zo mijn bed in kan duiken
Zonder iets te doen. Wat heerlijk. Gewoon een ‘luie dag’ gehad, of een rustige avond waarop ik mijn make-up er niet af hoef te halen vlak voordat ik naar bed ga. Heerlijk.

3. Dat ik slokjes van mijn thee drink
Ik schreef er al een keer een blog over. Het gevoel wanneer ik zit en even niets anders hoef te doen dan alleen mijn thee opdrinken en ervan mag genieten.

4. Van een schoon gevoel
Eigenlijk alle momenten nadat ik bijvoorbeeld mijn kamer heb opgeruimd, schoongemaakt, de vieze vaat heb afgewassen of het gevoel na het douchen of mijn haren wassen. Heerlijk, schoon en fris.

5. Van sfeer en lichtjes
Leuke lampjes of brandende kaarsjes en lantaarntjes. Ze geven sfeer en een gevoel van warmte, gezelligheid en knusheid. Daar hou ik van. Of dit nu bij mij thuis is, op kamers, in een restaurant, in een winkel, in een centrum, op een plein of bij iemand anders thuis, dat telt allemaal.

6. Van chocolade in mijn mond
Het idee dat ik het in huis heb, dat ik het zo mag eten of al proef…. Yum. Inclusief chocolademelk, chocoladekoekjes, chocolade-ijs of eigenlijk alles wat met chocola te maken heeft!

7. Dat ik uit het raam kijk naar buiten en mooie kleurtjes zie…
Kleurtjes in de lucht: een mooie zonsondergang of zonsopkomst, wat kan ik daar toch van genieten! Heerlijk. Het geeft me echt het gevoel dat alles kan en mogelijk is, dat dromen mag, dat er vrijheid is en dat de wereld leeft en mooi kan zijn. Regenbogen horen hier ook een beetje bij.

8. Dat de zon in mijn gezicht schijnt
De zon kan zorgen voor mooie zonsondergangen of zonsopkomsten, maar in het algemeen hou ik gewoon heel erg van de zon. Ik heb dan ook liever zomer dan winter. Ik word vrolijk van de zon, het geeft warmte, licht en positieve energie. Het zorgt voor groei, vitamines en een gezond kleurtje. Bovendien kan ik enorm genieten van zichtbare zonnestralen, ook met fotograferen.

9. Dat ik een mooi shot voor fotografie zie
Dan kom ik aan bij fotografie, iets waar ik heel gelukkig van kan worden. Helemaal van die kleine momentjes waarin ik een mooie compositie zie voor een foto. En het geeft helemaal een fijn gevoel, als dat shot er net zo uitziet als ik me probeerde voor te stellen.

10.  Dat ik of iemand anders opeens in de lach schiet
Als ik moet lachen of als een ander in mijn aanwezigheid moet lachen, ervaar ik het gevoel van vrolijkheid. Positieve energie, daar geniet ik van. Zeker als het nogal random is… Misschien keek degene net op zijn telefoon en las hij een grappig berichtje, humor toch.

11. Dat ik of iemand anders ergens in een openbare ruimte een blunder maakt én vervolgens om zich heen kijkt of iemand het heeft gezien
Als ik iets doms doe of iemand anders een blunder maakt.. Daar mag toch best om gelachen worden als iedereen ongedeerd is..! En misschien doet het hem juist dat degene ook nog om zich heen kijkt of iemand het heeft gezien. En wat het helemaal geweldig kan maken: als degene mij naar hem ziet kijken en vraagt: “Je hebt niks gezien toch?” met een ietwat blozende blik.

12. Dat ik een boek uitlees
Als ik even langer de tijd heb om in een boek te lezen, kom ik pas ‘echt in het verhaal’. Heerlijk als ik dan wat langer door kan lezen, daar kan ik echt van ontspannen. En als ik de laatste pagina zie, de laatste regels lees, ervaar ik een ultiem geluksmomentje met de gedachte: komt er nog iets onverwachts? Is dit het einde? Wat mooi…

13. Dat ik een marathon van mijn favoriete serie mag houden
Meestal als ik klaar ben met een toetsweek, heb ik even geen verplichtingen meer. Omdat ik nog erg moe ben, lukt het me dan niet om veel te doen voor mijn blog of uit een boek te lezen. Daarom is het altijd fijn als ik tijd heb om eens een aantal afleveringen van een favoriete serie achterelkaar te kunnen kijken.

14. Dat ik een pakketje mag uitpakken die een bezorger afleverde
Ja, echt. Als ik iets via internet heb besteld, geniet ik van het moment dat de bezorger is geweest en ik het pakketje uitpak. Een kleine spanning: zou het product aan mijn verwachtingen voldoen? Heerlijk die korte spanning.

15. Dat ik even mag genieten van de nieuwe spulletjes die ik zojuist kocht
Dan kom ik automatisch bij: als nieuwe spullen aan mijn verwachtingen voldoen. Heerlijk, daar mag ik toch even van genieten. Ook al ben ik geen materialistisch persoon en is dit echt niet het enige wat mij gelukkig kan maken natuurlijk.

16. Dat er lieve woorden worden gezegd
In gesprek met mijn vrienden en familie die een bemoedigend woord uitspreken of gewoon even een blijk van waardering geven, altijd fijn. Ook reacties op mijn blogartikelen of foto’s op Instagram die erg positief zijn, dat geeft me een gelukkig gevoel.

17. Dat ik thuiskom
Het moment dat ik me sleutel pak, deze in het slot van de voordeur steekt en de deur opengaat, ik me spullen drop, mijn jas en schoenen uit heb en op de bank neerplof met een kop thee: THUIS.

18. Dat ik al mijn foto’s mag bekijken die ik eerder heb gemaakt
En in spanning afwacht of ze echt zo mooi zijn als ik hoop…

19. Dat ik iets van mijn to do-lijstje mag afvinken
Hoppa, weer iets om van mijn to do-lijstje af te strepen. Wat voelt dat goed!

20. Dat het water in de waterkoker borrelt
Niet omdat ik het nou zo’n geweldig geluid vind… Nee, het is het teken dat het water aan het koken is en de gedachte daarbij dat ik het hete water voor mijn thee in kan schenken. Een heerlijke gedachte.

21. Wanneer ik een paard zie
Op een foto, in het bos of in een weiland, van paarden word ik vrolijk. Ik heb vroeger zo lang op paardrijden gezeten met zoveel plezier en liefde voor die dieren. Een band tussen paard en mens is iets van vertrouwen en dat geeft mij altijd een fijn gevoel van binnen.

22. Wanneer ik viooltjes zie
Nee, ik vind dit niet de mooiste bloemetjes. Maar ze doen me denken aan mijn lieve opa, die er nu helaas niet meer is. Vroeger toen ik nog een ukkepuk was, hielp ik hem elk voorjaar met het planten van de viooltjes in de tuin. Mijn opa met zijn knieën op een matje en ik die als een assistente alles aangaf en heen en weer hobbelde voor wat nodig was. Dit geldt trouwens ook voor bepaalde snoepjes als boterbabbelaars, Wilhelmina pepermuntjes en chocolade kikkertjes.

23. Dat ik mijn vriend of vriendinnen zie
Altijd leuk om de personen om wie je geeft weer te zien. Ook als je ergens afspreekt en elkaar op die plek hebt gevonden: “Ja, daar ben je!”

24. Als één van mijn favoriete nummers in een winkel te horen is 
Ja, dan ga ik los hoor! Ze houden hier ook van dat nummer,  jeej!

25. Als ik in de Hema op de kantoor/cadeau-afdeling loop
Ja, echt. Het is het Walhalla van leuke notitieboekjes, pennen, sticky notes, stiftjes, mokken, kaarsjes, potjes, servetjes en ander soort frutseltjes. I like it.

26. Wanneer ik vóór mijn wekker wakker word en zie dat ik nog zeker een uur kan slapen
Gewoon heerlijk.

27. Als er een spontaan gedichtje in mijn hoofd opkomt
Ja, het gebeurt… wel eens. Als ik dan geen mobiel of iets kan vinden waar ik het op kan schrijven om te onthouden, baal ik wel.. Maar meestal komt dat wel goed.

28. Dat ik de was ophang 
Raar misschien… Maar ik kan daar echt rustig van worden… Gewoon even alleen nadenken waar je dat shirt of die sok gaat ophangen. En die geur van vers gewassen kleding ruikt zo fris en schoon. Hoe simpel kan geluk zijn..

29. Dat ik een toets of opdracht heb gehaald
Eerst even dikke ongezonde spanning wanneer ik de app open, maar als ik dan een goed cijfer zie: YEAAAH.

30. Dat ik op mijn rekening kijk en zie dat DUO geld heeft gestort
Al is het nooit van lange duur, gezien collegegeld, de huur etc. moet worden betaald, kan ik toch heel even van de cijfertjes genieten, haha.

31. Dat ik na een wasbeurt mijn favoriete sokken weer aan kan
Altijd fijn. Geldt trouwens ook voor andere favoriete kledingstukken.

32. Dat ik uit een yogahouding kom
In een yogahouding heb ik totale focus. Ik denk nergens aan, dus ook niet aan hoe ik me daar precies bij voel. Maar zodra ik uit de houding kom, geeft het mij wel een goed gevoel. Ik voel mijn spieren zijn werk doen en weet dat ik ze door de houdingen die ik zojuist beoefende wat losser maak.

33. Dat ik pizza eet én één van mijn favoriete series kijk
Lekker ongezond, maar af en toe mag dat best.

34. Dat ik een bijzonder hekwerk zie
Uhmm wat? Ja, een hek. Ik hou van mooie, aparte of bijzonder afgewerkte hekken. Waarom? Ze kunnen vaak een mooi element vormen in een foto…. vind ik.

35. Dat ik een vogel zie vliegen zodra ik uit het raam kijk
Nee, als er eentje boven mijn hoofd vliegt, ben ik alles behalve gelukkig!!! Maar als ik veilig binnen zit of op een afstandje kijk, vind ik het mooi. Het is een teken van leven en een teken van een bijzondere wereld waarin vogels kunnen vliegen.

36. Dat ik handdoeken opvouw
Alleen handdoeken, de rest van de was kan nogal irritant zijn. Maar handdoeken zijn zo rechthoekig dat ze simpel op te vouwen zijn en zowaar zijn handdoeken het enige dat er ook netjes; strak uitzie als ik ze heb opgevouwen, heb opgestapeld en in de kast heb gelegd.

37. Dat het keihard regent én ik voorlopig niet de deur uit hoef
Heerlijk. Misschien een beetje een gemene gedachte ook voor anderen.. Maar het geluid van de regen bij het raam of op het dak geeft iets knus, gezelligs. En zolang ik niet in de regen hoef te lopen, geniet ik daarvan.

38. Dat ik thuiskom of wegga en de schuttingdeur in de tuin openstaat
Dat scheelt een hoop trekken, duwen en sjorren aan die moeilijk opengaande deur..

39. Wanneer ik de weg in één keer heb gevonden
Mijn navigatieskills zijn een drama. Gelukkig bestaat Google Maps, maar zelfs dát werkt soms niet bij mij als het stipje niet meeloopt… Wat ben ik altijd blij als ik in één keer goed loop. AL heb ik dan wel nog flink tijd over om te wachten voor een afspraak..

40. Dat ik alleen zit in een tweezits of vierzits in de trein
Heerlijk even niemand om mij heen. Nog heerlijker: als iemand richting een vrije plek loopt en voorbij de lege stoelen in mijn buurt gaat.. Ik kan wel sociaal doen hoor, maar ik doe liever iets nuttigs in de trein, want dan hoef ik al mijn tassen niet op schoot te houden. Een tas zet ik nog wel eens op de grond, maar in het rek echt niet, want dan ben ik bang dat ik die vergeet.

41. Dat de trein al op het perron staat of nét komt aan rijden
Yes, niet hoeven wachten met die zware tassen.

42. Als ik in de spiegel kijk en geen enkel puistje zie
Uhmm, ja dit is meer een illusie. Dit komt zelden voor, maar áls het voor komt: YaY!

43. Dat ik nét mijn nagels heb geknipt en geveild
Zo strak, zo gelijk, zo mooi en de perfecte lengte… Meestal dan.

44. Dat ik een kaars heb uitgeblazen
Vooral geurkaarsen… Mmmm, heerlijke geur.

45. Wanneer de oven piept
VOEDSEL IS KLAAR!

46. Dat ik een inspirerend verhaal lees
In een tijdschrift, boek, op internet, social media… maakt allemaal niet uit. Als het een mooi verhaal is, ik er positieve energie van krijg, voel ik me super vrolijk! Geldt ook voor inspirerende foto’s of films etc.

47. Dat de motor van de auto uigaat en ik de deur opendoe
Bestemming bereikt. Frisse lucht. Halleluja, ik mag uit de auto. Een auto kan handig zijn, maar ik zit er liever niet in gezien ik wagenziek ben… Maar, ik zit wel weer liever in de auto dan in de trein, metro, tram of bus.

48. Dat ik tegenover iemand loop, zowel degene als ik dezelfde kant kiezen om elkaar voorbij te lopen én we er allebei om kunnen lachen
Vooral dat laatste doet het hem, anders kan het alleen maar irritant zijn. Maar mensen die om zulke dingen kunnen lachen, I like you.

49. Wanneer ik twee zwanen bij elkaar zie
Twee zwanen bij elkaar kan maar één ding betekenen: liefde. En daarbij zijn het gewoon hele mooie beesten. Al kom ik er liever niet te dicht bij in de buurt, haha.

En zo heb ik denk ik eigenlijk nog wel veel meer simpele of gekke geluksmomentjes. Maar dit zijn degene waar ik eerder aan dacht. Het idee om deze blog te maken kwam van mijn lieve vriend die regelmatig naar Mattie en Wietze van Qmusic luistert. Zij roepen wel eens luisteraars op om hun geluksmomentje te delen.

Ik daag je uit om een lijstje te maken met jouw simpele en soms gekke geluksmomentjes. Wedden dat je er een heleboel kunt verzinnen, ook al moet je er misschien even over nadenken, dan komen er opeens een heleboel in je op. Én wedden dat je af en toe moet lachen om wat je dan voor momentjes bedenkt! Leuk toch. 🙂

Liefs, Dee

ginkelseheide_zonsondergang-12-van-69

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: