Haal meer beleving uit een theemomentje en geniet

In een drukte van mensen loop ik rustig langs alle SwanMarket-kraampjes. “Dee! Kijk hier”, hoor ik een vriend van me zeggen terwijl hij wijst naar een stand van Bon Appethee. Wat veel thee! En ik zie ook nog eens een toepasselijke mok die mijn ochtenden voortaan iets aangenamer zal maken.

Jawel, vorige week was ik weer aanwezig bij de Swan Market in Rotterdam. Ditmaal de kersteditie. Ik zag veel dezelfde kraampjes als de vorige keer dat ik er was, dus was ik iets sneller uitgekeken. Maar ik ging dit keer niet met lege handen naar huis.
bonappethee-19-van-26
Bon Appethee
Wat ben ik ontzettend blij dat ik, of eigenlijk een vriend van me, dit kraampje ontdek. Zoveel soorten thee, en niet van die standaard soorten. Omdat ik dit bedrijf nog niet ken, besluit ik een theesoort mee te nemen. Welke ik kies? De ‘Kerstgevoel’ thee. Eigenlijk: rooibos met appel, gojibessen, aroma en korenbloembloesem.

Van Bon Appethee dus. Alleen al een erg leuke originele bedrijfsnaam voor een thee-onderneming. En ze hebben wel honderd soorten! Op een drukke doordeweekse middag besluit ik de ‘Kerstgevoel’ thee te proeven. Het is ‘losse’ thee dus ik moet eerst een kleine hoeveelheid (2 gram) in een zeefje doen. Ik ruik al meteen een kerstgeur zodra ik het potje open doe. (Ja, echt! Jammer dat ik geen geuren kan fotograferen..)

De belofte
Ik zit even rustig met een dekentje over mijn benen heen op bed (want ik heb nog steeds geen bankje op kamers). Ik lees nog even verder in het boek ‘Tuesday’s Gone’ van Nicci French totdat het water kookt. Dan giet ik het hete water in mijn theemok en laat ik de thee 3 minuutjes trekken.

In totale relax-modus proef ik de thee. Ik doe er een half theelepeltje heide honing bij om de (na)smaak iets te verfijnen. Ik geniet van de sterke maar toch heerlijke samengestelde smaak. Bon Appethee hoopt met haar producten als losse thee de ‘theebeleving’ te kunnen versterken. Dat is naar mijn beleving dan ook zeker gelukt.

Theeleut
“Dus jij ben de theeleut?” hoor ik de vrouw van het kraampje nog vragen terwijl ze mij aankijkt. “Ja, dat ben ik.”
“Van welke thee hou je het meest?”
“Groene, maar ik hou ook van sterke thee als het maar geen ‘standaard’ smaakje is.” De vrouw kijkt me geïnteresseerd aan en we houden een klein gesprekje over verschillende soorten thee. Leuk, zo geeft ze als bedrijf een klant zoals ik echt het gevoel waarvoor ze staat.

bonappethee-8-van-26

Typisch

Wat mij eigenlijk ook meteen opviel bij het kraampje is een mok. Er staan wel meerdere leuke mokken, maar eentje was zo typisch ‘ik’ dat ik hem echt niet kon laten staan. Wat er op de mok staat?: “Warning: I’m not a morning person”. Iedereen die mij goed kent, weet dat je beter niet te veel tegen me kan praten als ik nog niet helemaal wakker ben in de ochtend.

Maar zo’n toepasselijke mok maakt het dan wel iets leuker om op te staan. Wetend dat ik er weer thee of koffie uit mag drinken. Deze mok is trouwens niet officieel ontworpen door Bon Appethee, maar door Miekinvorm. Miekinvorm verkoopt: “Producten waar je blij van wordt”. Die slogan liegt niet, want ik word blij van deze mok! 🙂

bonappethee-20-van-26
Thee en leuke mokken, daar houd ik van. En waar houd jij van? Wat maakt jou blij op een normale doordeweekse dag? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! Zitten er ook theeleuten tussen mijn volgers? 🙂

Liefs, Dee

Instagram
Facebook
Twitter

Advertentie

10 reacties op “Haal meer beleving uit een theemomentje en geniet”

 1. Zelf ben ik niet zo’n grote theedrinken, maar dat komt meer doordat ik de geeikte thee niet zo lekker vind en de losse thee wel, maar dat geeft weer zoveel troep in mijn ogen. Misschien toch maar weer eens halen, heb er nu zin in.

  Like

  1. Als je met een lepeltje het zeefje vult en deze boven het potje/zakje waar de thee in zit, valt het best mee;) Of boven een schoteltje doen, kan ook helpen 🙂

   Like

 2. Hoewel geen theeleut lust ik wel graag op zijn tijd een mok luizewater. Zoethout thee met honing hhmm. Verse muntthee lekkererr. Intense mintthee heerlijk. Leuk artikel. Maar nu ga ik even thee zetten, 👍👍

  Geliked door 1 persoon

  1. Theesmakelijk, of ‘Bon Appethee’ dan maar! haha=)

   Like

 3. Oh ik ben ook zo’n grote theeleut. Heerlijk<3

  Geliked door 1 persoon

 4. Zo’n groot assortiment daar ben je lang zoet mee als je die wil uit proberen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Swan Market was ook in Tilburg afgelopen weekend! Ziet er altijd zo gezellig uit 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Hoi,
  Ik kan je smaakbeleving delen ik heb deze thee en nog wat andere smaken besteld.
  Ze zijn heerlijk en losse thee smaakt gewoon zoveel beter.

  Groetjes Diana.

  Tip : ‘open haard romance’ thee is heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel voor je reactie én de tip! Misschien dat ik die eens ga proberen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: