5 tips tegen twijfelen

Als je twijfelt, weet je dat er zowel voor- als nadelen aan jouw keuze verbonden zijn. De hoeveelheid van deze voor- en nadelen liggen zo nauw bij elkaar dat je niet meer weet welke kant de doorslag moet krijgen. Ik geef je daarom een aantal tips die jou bij een volgende twijfel misschien wel kunnen helpen.

1. Maak een afspraak met jezelf. Bijvoorbeeld: “Als ik twijfel, doe ik het niet” (of juist wel). Bij de ene keuze is dit misschien makkelijker dan bij een andere keuze, maar het kan zeker helpen. Ik heb door deze afspraak al heel wat kledingstukken toch niet gekocht én ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.

2. Maak een lijstje. Schrijf aan de ene kant de voordelen en aan de andere kant de nadelen. Heb je meer voordelen? Dan doe je het. Heb je meer nadelen? Dan is het antwoord ook duidelijk.

3. Vraag om advies van anderen. Geloof het of niet, jouw vrienden of vriendinnen kunnen je zeker wel uit een dilemma helpen. Zij kennen jou tenslotte beter dan je misschien zelf denkt. Nu moet je niet meteen om elke kleine beslissing bij ze aan de bel trekken… Dan nemen ze jou bij een ernstige beslissing misschien niet meer serieus.

4. Volg je instinct. Wat voelt goed? Jouw ervaring en kennis die je hebt opgedaan in het leven kunnen je op dit soort momenten soms het beste helpen. Gaat de keuze om een leuke tas terwijl je geldnood hebt en thuis vijf tassen heb liggen? Dan weet je het antwoord eigenlijk al.

5. Weet waarom je twijfelt. Deze tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch: denk eens even goed na waarover je eigenlijk twijfelt. Twijfel je of je contact moet blijven houden met die ene vriend die een slechte invloed op jou heeft óf twijfel je of je het contact met die vriend moet verbreken. Het lijkt hetzelfde dilemma, maar als je de vorige tips bekijkt, kan het misschien toch opeens een uitkomst opleveren.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Maar onthoud ook: twijfelen is eigenlijk helemaal niet erg! Het toont juist aan dat je een weloverwogen beslissing wil nemen, dat wordt altijd gewaardeerd.

Liefs, Dee

~Deeserve it

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: