Ja toch, niet dan! – 10 quotes van De Hokjesman

“Rotterdam is een stad met twee gezichten”, aldus De Hokjesman. De Hokjesman is een programma van de VPRO gepresenteerd door Michael Schaap en Jurjen Blick. Het thema zijn de subculturen van Nederland. Gister waren de Rotterdammers aan de beurt! Hier een paar quotes/weetjes die ik uit de aflevering heb gehaald:

1. Bij de slager
“Er zijn volgens de slager 172 nationaliteiten in Rotterdam. Hij denkt dat die bijna allemaal wel in zijn zaak komen. Bij de slager ligt de kip het verst van het varken vandaan. De verklaring: kip eet iedereen ook gelovigen, maar bijvoorbeeld moslims eten geen varken en aanhangers van het hindoeïsme eten geen rundvlees.”

2. Een Rotterdammer
“In Rotterdam heb je niet echt een stereotype Rotterdammer. Je bent gewoon Rotterdams als je in Rotterdam woont. Het is iets dat je voelt als Rotterdammer.”

3. Gerijpte leeftijd en uierboord
“Gewoon happen en doorslikken! Lekker man, heerlijk. Je hebt de oorlog niet meegemaakt.”

4. Brandweer
“In een stad met talloze voordeuren, heeft de brandweer het voorrecht om onaangekondigd een bezoek te brengen. De brandweer is indrukwekkend en gezag uitstralend maar niet bedreigend. Ze zijn er om bewoners te vertellen wat beter: veiliger kan in de woning”

5. Kaasverdiaan
“Rotterdam is zo bekend onder Kaapverdianen, dat het wel het tiende eiland van Kaapverdië wordt genoemd.”
“Ik kom uit Kaapverdië, ben geboren in Nederland: ik ben een kaasverdiaan.”

6. Zeelied
“In mijn land beschouwden blanke mensen mij als een vuilnisbak. Ik kwam hier en mensen beschouwden mij als een mens.”

7. Gemeentebesluit
“Het zijn ook heel veel ouderen mensen die dus wel na de Tweede Wereldoorlog Rotterdam helpen opbouwen en nu met een schop onder hun reet worden weggestuurd uit Rotterdam.”

8. Zuid
“Het is eigenlijk net een stad met 3.000 inwoners waar niks te doen is anders dan gewoon wonen. Eigenlijk zijn de Zuidelingen veel leuker, ze hebben iets volks en iets internationaals.”
“De Rotterdammers van Zuid zijn er aan gewend dat hun gebied niet geliefd is. Buitenstaanders vinden Zuid armoedig en versleten.”

9. Wiet
“Heb je vandaag al gewiet? Hoelang zit je nu al aan die teringzooi?”

10. Werkloosheid
“Polen, Bulgaren en nu al die asielzoekers… komen allemaal naar Zuid. Ze denken dicht bij de haven, zal wel veel werk zijn. Maar er is hier helemaal geen werk.”
Ja toch, niet dan!

Link naar de aflevering

~Deeserve it

Advertentie

Eén reactie op “Ja toch, niet dan! – 10 quotes van De Hokjesman”

  1. Was laatst enkele dagen in Rotterdam en je krijgt er de indruk op wereldreis te zijn.Maar wat een levendige stad.Daar kan men zich nooit vervelen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: