Een nieuw begin in Ede

In drie dagen tijd heb ik geen enkele sirene gehoord. Is Rotterdam opeens een stuk veiliger geworden? Nee, daar heeft het niks mee te maken. Ik woon nu namelijk op kamers in een wel erg rustig dorp genaamd Ede.

Dit is gelijk mede een reden waarom jullie de laatste tijd zo weinig berichten op mijn blog voorbij zien komen. Ik had/heb het nogal druk met van alles: spullen inpakken/uitpakken, dingen regelen (van gemeente tot telefoonabonnement), het nodige shoppen voor op kamers en daarnaast ben ik natuurlijk ook lekker bezig voor school.

Er is nog geen moment voorbij gegaan dat ik niks te doen heb. De tijd gaat daardoor erg snel, maar of dat een goed iets is of niet… Daar ben ik nog niet helemaal uit. In elk geval geniet ik nu al van het kunnen doen wat en wanneer ik dat wil. En natuurlijk het grootste voordeel: geen dagelijkse treinreizen – van in totaal drie uur – meer.

Mijn kamer grenst aan een enigszins actieve weg. Uren kan ik naar het geluid van de auto’s luisteren die voorbij razen. Het voelt vertrouwd. In Rotterdam woonde ik namelijk ook aan een drukke weg, dus zo heb ik hier toch een stukje van mijn geboortestad.

Ik zal Rotterdam wel missen (eigenlijk doe ik dat nu al wel een beetje). Puur omdat die stad voor mij oud en vertrouwd is, ook al is het ‘modern’. Maar dat ik nu in Ede woon, betekent natuurlijk niet dat ik nooit meer in Rotterdam kom! Ik heb eerlijk gezegd Ede nog niet echt ‘ontdekt’ of een poging tot ontdekken gedaan.

Wat dat betreft ben ik net een kat. Ik moet me eerst in mijn kamer settelen en goed voelen, voordat ik erop uit ga in een nog vreemdere omgeving. Boodschappen heb ik al wel gedaan (ik moet wel wat eten natuurlijk!). Ik weet dus al waar een supermarkt zit, dat scheelt.

Op dit moment ben ik zo goed als uitgerust van het hele verhuis-gebeuren. Ik moet nog wel een beetje wennen aan de huishoudelijke taken (koken, wassen, schoonmaken, etc.) die ik nu allemaal zelf moet uitvoeren. Dat vind ik eigenlijk helemaal niet zo erg, omdat ik me daardoor wel zelfstandiger voel.

Komende tijd probeer ik weer actiever te zijn met bloggen. Met fotografie ben ik de laatste weken wel bezig geweest (mede voor school), dus misschien dat ik ook nog wat foto’s met jullie  zal delen. Hieronder alvast een stukje uitzicht vanuit mijn raam.

IMG_8580.CR2

Liefs, Dee

Advertentie

6 reacties op “Een nieuw begin in Ede”

 1. Veel plezier in je nieuwe onderkomen……maak het maar gezellig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Maak het naar je zin.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Ede is een leuk dorp hoor! Ik kom er al vanaf kinds af aan, heb er nog een tante en een neef wonen (die ik toevallig morgen ga opzoeken) en een blogvriendin, die momenteel nog maar heel weinig blogt. Ik wens je veel woonplezier, het zal je vast gaan bevallen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat het snel mag wennen daar in Ede!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: