‘Slow Down’: een waarschuwing van Douwe Bob

Douwe Bob ziet om zich heen veel twintigers tegen een burn-out aan lopen. Met zijn nummer ‘Slow Down’ – waarmee hij ook binnenkort zal optreden tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm – probeert hij niet alleen zichzelf, maar ook anderen voor de harde druk in de maatschappij te waarschuwen.

Tegen Trouw zegt Douwe Bob: “Onze generatie wordt verteld dat je moet studeren en presteren. Bewust en onbewust wordt er zo veel druk op ons uitgeoefend. Dat is de fout in onze maatschappij”. Zelf vind ik dit een prachtige statement voor op het songfestival. Natuurlijk is het songfestival er ook voor om te genieten van enkel en alleen de muziek, maar als zo’n goed verhaal binnenkomt bij mensen in deze maatschappij vind ik het meer dan een goed idee.

Zelf heeft Douwe Bob geen last van een burn-out zegt hij in het interview met Trouw. Zijn verklaring: “Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Dat helpt. Maar dat moet je je wel realiseren”. In deze woorden kan ik mezelf helemaal vinden. Ik zie namelijk ook jongeren van mijn leeftijd om mij heen die tegen een burn-out lopen. Zelf ben ik ook wel eens ontzettend moe of aan het stressen, maar dan ben ik zó ontzettend blij dat ik voor mijn opleiding grotendeels lekker aan het schrijven ben. Dat helpt zeker.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik normaal gesproken niet zo van deze muziekstijl zelf ben, maar ik denk dat Douwe een enorme aanwinst voor Nederland is tijdens het Songfestival! Wat denk jij?

Het hele interview van Douwe Bob in Trouw is hier te lezen.

~Deeserve it

Advertentie

3 reacties op “‘Slow Down’: een waarschuwing van Douwe Bob”

  1. De druk op jonge mensen om te presteren is enorm groot en velen gaan er dan ook onderdoor.

    Geliked door 1 persoon

  2. Helaas blijken ook dertigers, veertigers, vijftigers en nu ook zestigers niet meer mee te kunnen… Het regent burn-outs… Het is van alle leeftijden.

    Like

  3. Ha, leuk om te weten dit! Ik ben namelijk ook veel met dit onderwerp bezig, ook op mijn blog. Burn-outs zijn inderdaad van alle leeftijden, maar relatief gezien hebben heel veel twintigers hier mee te maken. Terwijl als twintiger van je verwacht wordt dat je vol energie zit en vol in het leven staat. Mooi dat Douwe Bob met dit lied een statement maakt! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: