MusicMonDay: Coldplay laat Indiase cultuur zien

Heerlijk om even mee wakker te worden… of om even mee bij te komen: een nummer van Coldplay en Beyoncé. Perfecte combi, wat vind jij?

Maar wacht, het nummer is méér dan alleen rustgevend. De tekst gaat over het leven, hoe wij zoveel mogelijk tot ons kunnen nemen om van alle momenten intens te genieten. De video laat India zien als een veelzijdig land, maar toch ligt de nadruk op het hindoeïsme.

India wordt traditioneel afgebeeld in de vorm van een Bollywood-achtige setting. India’s sterkste punt komt naar voren: de veelzijdigheid van religies die met elkaar verbonden zijn door de cultuur (natuurlijk zijn er ook botsingen tussen religies in bepaalde gebieden). India wordt dus positief gebracht, dat is nog eens wat anders, alhoewel er behoorlijk wat kritiek is dat er veel over India wordt achtergelaten in de video. Desondanks kan ik er wél van genieten! 🙂

~Deeserve it

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: