Justin Bieber geeft ‘Purpose’ aan leven in deze wereld

Nadat ik mijn tas heb ingepakt, mijn schoenen heb aangetrokken en mijn jas heb dicht geritst, stop ik de aansluiting van mijn oordopjes in mijn Iphone. Zonder erover na te denken klik ik op Spotify snel het album ‘Purpose’ aan van Justin Bieber, stop de doppen in mijn oren, pak mijn huissleutels van tafel en trek de voordeur achter mij dicht.

‘Flow’ met een diepe boodschap
Dit gaat nu al twee weken lang zo. Sinds het nieuwe album van Justin Bieber uit is, luister ik bijna niks anders meer. Ik moet gewoon toegeven dat zijn stem heerlijk is om naar te luisteren, maar buiten zijn stem om zijn de nieuwe nummers gewoon erg ontspannend om naar te luisteren. Vanaf het begin tot het einde neemt hij mij – in een soort flow – mee door zijn muziek. Ik blijf hangen in de geweldige beats en pakkende riedeltjes, maar dit is niet het enige wat mij ‘pakt’. In bijna elk nummer zit namelijk een diepere boodschap.

Purpose: The Movement (12 dance-video’s)
Justin kondigde vorige week iets aan wat ik eerst niet kon geloven. Op één dag zou hij maar liefst twaalf dance-video’s uitbrengen van zijn nieuwe album! Twaalf! Op één dag…! Waarom zou hij dit doen, dacht ik bij mezelf. Ik begon antwoorden te zoeken op internet en kwam zo achter de hele bedoeling van het album ‘Purpose’. De dance-video’s zijn medemogelijk gemaakt door Purpose: The Movement. Zo wordt de reeks videoclips van zijn album genoemd.

De boodschap van Purpose
Justin laat zien dat hij vragen heeft over waarom hij eigenlijk op deze wereld leeft. Na een heftige en moeilijke periode beseft hij dat hij eigenlijk een erg mooi ‘iets’ van God, van familie en van zijn fans in deze wereld heeft gekregen: purpose (betekenis, nut). Dit wordt vooral heel duidelijk in het nummer ‘Purpose’, waarin hij aan het einde een gesproken boodschap deelt. Hij zegt dan: “Give it all you got, but if it ends up happening, it ends up happening. That’s what it’s….that’s what’s happening with me. It’s like God I’m giving it all I got, sometimes I’m weak and I’m gonna do it, and it’s like I’m not giving myself grace, I’m just like understanding, that’s just how it is.”

De waarde van het leven
In ‘Live is Worth Living’ legt Justin uit wat de zin van het leven is. Er is altijd wel iets om voor door te gaan. Ook in dit nummer wordt weer duidelijk dat God medeverantwoordelijk is voor de reden van zijn bestaan. De betekenis van vergeving is voor hem erg belangrijk. Mensen maken fouten, waar je niet altijd aan toe hoeft te geven. Alleen God kan hem veroordelen. Uiteindelijk heeft hij daardoor de ‘zin’ van het leven weer teruggevonden. Ik zeg inderdaad teruggevonden, want voor die ‘heftige’ periode was voor hem God ook een reden om goed te leven. Zo bracht hij in november 2010 het nummer ‘Pray’ uit als oproep om de ‘armen’ een reden tot leven te geven.

“God speaks in the silence of the heart. Listening is the beginning of prayer”

Inspiratie voor zelfontwikkeling
In bijna elk nummer van het album zit wel een persoonlijke ervaring die duidelijk naar voren komt. Hierbij vertelt Justin wat hij hiervan geleerd heeft en dat hij het voortaan anders zal aanpakken. Een soort ‘confession’ zou je het wel kunnen noemen. Ik vind dit mooi, want ik hou ervan om te zien hoe mensen zichzelf ontwikkelen en steeds beter worden in het uitoefenen van hun passie. Als Justin zijn talent in de toekomst op de juiste manier zal blijven toepassen, heb ik er alle vertrouwen in dat hij mensen zal blijven raken met zijn muziek. En daarbovenop zal hij dan zelfs mensen kunnen inspireren en motiveren om persoonlijke ontwikkelingen te ondergaan om een beter mens te worden op deze planeet en anderen hier ook weer bij te helpen.

Afsluiting
Als ik eenmaal op het station ben aangekomen, zie ik de trein al staan. Ik zoek een plekje op en luister nu met volle aandacht de rest van het album. Wat mij het meeste bij blijft zijn de gesproken delen. Justin is eigenlijk ook maar gewoon een jongen op weg naar volwassenheid. Zijn ontwikkeling heeft nu echt een boost genomen, waardoor hij nu ook al aan zijn volgende generatie denkt. Geen slecht voorbeeld:

~Deeserve it

inside-justin-bieber-purpose-album-cover

(Wat we nog meer kunnen leren van het album Purpose?: http://www.mtv.com/news/2427544/justin-bieber-purpose-7-things-learned/)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: