Laatste ebola-patiënt genezen

ebolaWat precies een jaar geleden als een onmogelijke missie leek, is deze week toch echt waargemaakt: de laatste ebola-patiënt is genezen verklaard. Het is nu in Guinee nog zes weken afwachten of het virus zich niet alsnog ergens doet opduiken. Maar wat wel alvast gezegd kan worden, is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn!

Een jaar geleden kwamen er dagelijks zo’n honderd patiënten besmet met het ebola-vrirus bij. Dit werd gezien als het hoogtepunt van de ebola-epidemie. Hulpverleners in witte pakken hielpen toen massaal in West-Afrikaanse landen, waar de ziekte zich razendsnel verspreidde. Strenge maatregelen werden getroffen en elke ‘ontdekte’ patiënt met ebola werd gelijk opgenomen. In totaal zijn er zo’n 11.000 patiënten overleden.

Liberia is in september al ebola-vrij verklaard. Sierra Leone volgde deze status eerder deze maand op. De laatste patiënt in Guinee was een baby van 19 dagen oud. De moeder is aan ebola overleden, maar de baby is deze week na een paar testen genezen verklaard. De komende zes weken wordt het nog even spannend, maar het lijkt erop dat Guinee binnenkort ook een feest kan houden!

‘Petje af’ voor alle hulpverleners die dit mogelijk hebben gemaakt. Zij hebben voor kansen, mogelijkheden, maatregelen, zorg, geduld en de daaruit vloeiende hoop gezorgd. Samen vormden deze hulpverleners een team die de zorg voor anderen op nummer één hadden staan. Laat dit een voorbeeld zijn voor het geloof dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn! Samen staan we sterk.

~Deeserve it

(bronnen: Gruppen, Piernel. 18 november 2015. Trouw: rubriek Buitenland, p.16.
http://www.bbc.com/news/world-africa-34840692)

Advertentie

2 reacties op “Laatste ebola-patiënt genezen”

  1. Chapeau voor alle hulpverleners daar.

    Geliked door 1 persoon

  2. We kunnen wel weer zeggen dat de hulpverleners daar onwijs goed werk hebben verricht. Xoxo

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: