De struggles achter het maken van een Selfie

Selfiedelete“Ennn het is weer zover.. Ik móet een nieuwe selfie maken, want die profielfoto die ik nu op Facebook heb kan dus écht niet meer. Ik werk nog even snel mijn make-up bij, pak mijn camera en voel het zweet op mijn lichaam al uitbreken. Ik kijk in de lens, probeer zo natuurlijk mogelijk te lachen, klik en draai meteen mijn schermpje om of te kijken of de foto oké is. Na deze routine zo’n 100 keer te hebben gedaan, ben ik het meer dan zat. Dan maar geen up-to-date foto op instagram.”

Al een lange tijd vraag ik me af waarom er mensen zijn die élke dag maar liefst 2 selfies op instagram plaatsen, 10 op Snapchat en elke week minstens 1 keer hun profielfoto veranderen op Facebook. Waarom begrijp ik dit niet? Omdat één selfie bij mij al zoveeeel struggles oplevert:

1. Leuke achtergrond zoeken
Ik moet een leuke achtergrond vinden, want ja zo’n saaie witte muur komt ook zo gemaakt over toch?
2. Make-up bijwerken
Ik moet mijn make-up echt wel perfect bijwerken, want ja op een foto zie je alles tot in details.
3. Hoe poseren?
Ik moet de keuze maken om recht in de lens te kijken of toch maar een beetje schuin poseren, want ja het moet ook geen pasfoto worden hé.
4. Natuurlijk lachen in een verkrampte houding
Ik moet ondanks de verkrampte houding die ik aan neem (comfortabel zitten ziet er ook zo lomp uit) toch zo natuurlijk mogelijk proberen te lachen.
5. Resultaat teleurstellend
Ik moet even de al gemaakte selfies bekijken, zit er al wat tussen? Nee, oké andere positie.
6. Veranderen van positie
Na de volgende 10 selfies weer even checken, is deze positie zo wel goed? Mooi, nu nog een keer maar dan iets meer lachen.
7. Details-foutje
Hé, best aardig, alleen dat ene plukje haar zit écht zó raar.
8. Goede positie verloren
Even een spiegel pakken, ja nu zit dat plukje weer goed. Maar helaas, nu kan ik die goede positie niet meer vinden.
9. Wanhoop en honger
Al een uur voorbij en nog geen leuke selfie… Ik heb honger, zal ik eerst wat eten? Nee, ik ben nu bezig en die perfecte selfie zal ik na al mijn moeite nu krijgen ook!
10. Laatste poging
Oké, deze selfie is best aardig. Toch neem ik er nog een paar, misschien wordt het nog beter.IMG_0203
11. 100 foto’s nakijken
Ondertussen heb ik zo’n 100 foto’s in mijn fotogalerij staan… Moet ik die nou allemaal nog een keer voor de zekerheid bekijken? Of zal ik ervanuit gaan dat de laatste de beste is? Gevaarlijk, laat ik eerst maar even wat eten.
12. Selfies wissen
Stel dat je een afbeelding op je telefoon of camera moet laten zien aan iemand vandaag… Snel al die selfies wissen! Wat zal degene anders wel niet van jou denken…
13. De juiste filter kiezen
En dan heb ik éindelijk een selfie die ik als potentiele kandidaat voor mijn nieuwe profielfoto zie. Nu alleen nog even een leuk filtertje op Instagram kiezen… Pffoe, dat valt ook niet mee. Is er nou werkelijk geen enkele filter die mijn selfie een extra touch kan geven?
14. Pauze-momentje
Ik geef mezelf even de tijd om iets anders te doen. Als ik die selfie over een uur nog steeds wel oké vind, dan zal ik hem posten. Ik staar er nu al zo lang na, dat ik mijn hoofd zie vervormen.
15. Oei, is dat mijn hoofd?!
Na het pauze-momentje schrik ik me de pleuris. Is dat echt mijn hoofd?! Nooit dat ik die foto op sociale media ga laten slingeren.
16. En weer bij af
Laat ik snel een betere selfie maken…….

Ben ik de enige die tegen deze struggles aanloopt als het weer ‘tijd’ is voor een nieuwe selfie? In dat geval zouden we ons misschien moeten afvragen of we onze tijd niet beter kunnen besteden… Want wat levert zo’n selfie nou uiteindelijk écht op?

Naamloos

~Deeserve it

Advertentie

9 reacties op “De struggles achter het maken van een Selfie”

 1. Vooral dat detail foutje… Ik heb dan altijd foto’s waar ik dan eindelijk leuk opsta, zit mijn haar weer net raar. Alsof die haren het erom doen 😉 Xoxo

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha ja, mijn haar werkt ook nooit zo mee helaas.

   Geliked door 1 persoon

 2. De Selfie! In het buitenland gooien ze je ‘dood’ met de selfie extender. Nee, het maakt je niet ‘larger then life’, maar het in een uitschuifding om een betere selfie te maken. Persoonlijk gebruik ik liever mijn Nikon D800 met 36mp. Daar kan ik geen selfie mee maken, maar wel een youie of Uie (een foto van een ander…. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. een youie, opvolger van de selfie? haha 🙂

   Like

 3. Haha leuk logje, bij mij mislukken ze ook altijd 😦

  Geliked door 1 persoon

 4. Erg herkenbaar…

  Geliked door 1 persoon

 5. Zoveel voorbereiding en waar is de spontaniteit dan?.Heb zelf geen behoefte daaraan..maar als jij het fijn vindt..waarom dan ook niet.

  Like

  1. Mijn punt is juist dat het door al die ‘struggles’ van mij niet zo nodig hoeft. Alles behalve fijn dus haha

   Like

 6. Absoluut herkenbaar !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: