DIY: Sier(aden)fles

PicMonkey Collage1
Benodigdheden:
-Lege (wijn) fles
-Touw of stof
-Lijm/dubbelzijdig plakband
-SchaarIMG_2246.CR2

Maak de fles schoon

Zorg ervoor dat je het etiket op de fles met heet water verwijderd. Maak de fles goed schoon aan de binnenkant en haal de dop eraf. Het enige wat je nu overhoudt is een lege kale fles.

Bind touwtjes voor sieraden
Maak met een leuke kleur wol/touw of iets dergelijks een sieradenhouderfles. Bind het touw om de hals van de fles met een knoopje vast. Knip het in de lengte van de fles af. Vervolgens pak je meerdere touwtjes (of lintjes kan ook) en die knoop je allemaal aan het eerste touwtje vast. Als je dit hebt gedaan kan je er zo ringen of armbandjes met een strikje aan vastknopen.
PicMonkey Collage3PicMonkey Collage4
PicMonkey Collage5
Versier het tuitje van de fles
Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt zoals ik heb gedaan, een stukje stof gebruiken. Meet dan het bovenste gedeelte van de hals op, werk dit uit op een stuk stof met stippellijntjes, maar knip het met een paar centimeter extra uit. Vouw het stof dan op de stippellijntjes met de ‘overige centimeters’ naar binnen toe. Meet even of je genoeg stof heb, knip het overige af. Plak hem even vast met een plakbandje om er echt zeker van te zijn dat het de goede maat is. Vervolgens doe je aan het uiteinde een dubbelzijdig plakbandje (of lijm) en plak je het stukje stof rond om de hals. Knip dan de losse naadjes eraf en doe er nog wat lijm onder (niet te veel wegens doordrukking) en houd het even ingedrukt vast (of doe er een armbandje omheen om het zo te laten drogen).
PicMonkey Collage2PicMonkey Collage6
PicMonkey Collage7
Versiering in de fles
Om de fles nog leuker te maken, kun je ook langwerpige stukjes stof knippen en in de fles doen. Doe dit dan wel met van dat stretch stof, dan kun je de langwerpige stukjes bij het uiteinde pakken en even zachtjes trekken, dan krult het stof wat naar binnen en heb je geen last van lelijke randjes met allerlei uitstekende naadjes. Ook zou je in plaats van stof, wat gekleurde steentjes of schelpen of iets dergelijks in de fles kunnen doen. Je zou zelfs verf in de fles kunnen doen en goed schudden voor een egaal effect. (Je kan natuurlijk ook de buitenkant verven) Ook kan je de ‘touwtjes’ natuurlijk met hetzelfde stof doen voor sieraden. Of als het alleen om armbandjes gaat, kan je die er net zo makkelijk gewoon over de hals heen doen.
PicMonkey Collage8IMG_2343.CR2IMG_2347.CR2

Sierfles
Of maak er gewoon een mooie sierfles van! Dat kan natuurlijk ook.
IMG_2335.CR2

~Deeserve it

Advertentie

2 reacties op “DIY: Sier(aden)fles”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: