‘Zoeken op afbeelding’

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe ze bij dat programma ‘Catfish’ nou precies door een afbeelding te uploaden zoeken naar precies dezelfde afbeelding elders op het internet? Ik ga het je vertellen!

Als bewijs
Catfish is een televisieprogramma waarbij de presentators iemand met een internetrelatie gaan helpen om zijn/haar grote liefde in het écht te ontmoeten. Vaak blijkt hieruit dat die liefde heeft gelogen over zijn uiterlijk en dus al die tijd een andere foto van zichzelf heeft laten zien. De presentators kunnen dit bewijzen door de gebruikte foto van de internetliefde in een zoekmachine te gooien, waardoor er wordt aangetoond dat de foto ook nog op een ander profiel op een sociale mediawebsite bestaat. Ze benaderen de persoon achter deze foto en via Skype blijkt dat inderdaad de échte persoon op de foto te zijn.

Controle van betrouwbaarheid
Dit is één voorbeeld waarbij met een afbeelding wordt gezocht. Veelal wordt deze methode van ‘zoeken op afbeelding’ gebruikt om de betrouwbaarheid van foto’s te controleren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan: de juiste tijd, datum en plaats die journalisten bij een foto zetten. Maar je kunt deze functie ook gebruiken als je een leuke afbeelding ergens op Facebook heb gevonden, maar deze eigenlijk iets te klein is. Zoek dan met deze kleine afbeelding voor dezelfde afbeelding, maar nét een groter formaat.

Dan de grote vraag: Hoe doen ze dit dan?
Dit is eigenlijk heel erg simpel. Ze gaan naar http://www.images.google.com en klikken op het cameraatje rechts in de zoekbalk. Deze heeft de functie van ‘zoeken op afbeelding’. Hier wordt op geklikt en er verschijnt een venstertje met ‘Afbeelding-URL pakken’ of ‘Een afbeelding uploaden’. Vervolgens klikken ze op ‘Een afbeelding uploaden’ en kiezen ze een foto uit hun bestanden. Nadat er op enter is geklikt worden de resultaten weergegeven.

~Deeserve it

Advertentie

4 reacties op “‘Zoeken op afbeelding’”

 1. O, cool, ook handig als je bent vergeten waar je ook al weer dat plaatje voor je werkstuk oid vandaan had (overkomt mij echt nooit *sarcastisch*). Xoxo

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar had ik zelf nog niet eens aan gedacht! Zeker handig! 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad interessant maar ook niet vergeten dat foto’s niet altijd zo maar mogen overal gebruikt worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: