Ja toch, niet dan! – Kabouter Buttplug

Er ontstond veel verzet toen de Gemeenteraad van Rotterdam een beeld kocht en deze vlakbij de Doelen wilde plaatsen. Inwoners vonden dit beeld een seksuele connotatie hebben. Al snel kreeg dit beeld daarom een opmerkelijke bijnaam: Kabouter Buttplug (of de Kabouter met de Dildo). Uiteindelijk werd Kabouter Buttplug in 2005  door de burgemeester vlakbij Museum Boijmans van Beuningen geplaatst.

In 2008 moest Kabouter Buttplug echter verplaatst worden, wegens verbouwingen van de binnenplaats van het museum. Het plan van de gemeente was om dit beeld op de Van Oldenbarneveltplaats (‘Kop van de Koopgoot’) neer te zetten, maar weer kwam hier veel verzet tegen door wat ondernemers. Dit keer weer om dezelfde reden. Uiteindelijk werd Kabouter Buttplug daarom maar neergepleurd op het Eendrachtsplein.

Maar nu even over de ‘bijnaam’, is deze terecht? Nou, eigenlijk helemaal niet. Als je goed naar de foto kijkt, zie je best wel duidelijk dat dit beeld een kerstman moet voorstellen die een kerstboom in zijn hand heeft. De échte naam van dit beeld is dan ook: Santa Claus.

Ja toch, niet dan!

~Deeserve it

bron foto: https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjhxqFQoTCIPumM6c-8cCFULbGgod2goH_A&url=http%3A%2F%2Fwww.echwelrotterdams.nl%2Fkabouter-butt-plug%2F&psig=AFQjCNHIzBV-MQIBF54vFI1oVvFYSj-a0Q&ust=1442481496305674

Advertentie

2 reacties op “Ja toch, niet dan! – Kabouter Buttplug”

 1. Wat grappig, ik zag het pas toen ik de regel las

  Geliked door 1 persoon

 2. Bijnamen daar zijn Rotterdammers sterk in. Enkele voorbeelden:
  Woontorens “De Hoge Heren” = de doodskisten;
  De Erasmusbrug = De erectie van Peper;
  Station Blaak = de fluitketel of pedaalemmer;
  Centrale bibliotheek = de buisbaby of de gasfabriek;
  woongebouw “De Blaaktoren: – kabouter puntmuts;
  Medische Faculteit – de koelkast;
  Winkelcentrum Beursplein – de koopgoot;

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: