Ja toch, Niet dan! – “Praat Rotterdams met me”

De meeste van jullie hebben deze covers van het nummer ‘Parijs’ van Kenny B waarschijnlijk allang meegekregen. Dus speciaal voor degene die dit nog niet hebben gezien, deel ik hieronder twee covers (en het origineel).

Het origineel:

Het nummer ‘Parijs’ (Praat Nederlands met me) was al snel een bekende hit en Amsterdam kwam op het idee deze te coveren met ‘Praat Amsterdams met me’. In deze cover is de dame die wordt aangesproken echter niet Amsterdams, maar Rotterdams. Deze dame reageert dan ook duidelijk in het Rotterdams: “Ik kom uit Rottuuurdam. Ken je dat nie horen dan?” (Dat vind ik dan de twee leukste zinnen van het hele nummer, haha. Vandaar dat ik de Amsterdamse versie ook wil delen).

Rotterdams
Als reactie op deze cover van Amsterdam kon Rotterdam natuurlijk geen reactie nalaten! En jaa… laten we zeggen dat Rotterdammerts nergens om heen gaan dwalen, maar gelijk laten blijken wat ze ervan vinden als iemand uit Amsterdam komt. (wel even opvatten als een grapje hé, dit is nou typisch Rotterdamse humor)

In het begin van het filmpje ‘Praat Rotterdams met me’ zie je een soort van standbeeld staan, die in Rotterdam ook wel ‘De kabouter met de dildo’ wordt genoemd. Dit is echter niet helemaal de bedoeling geweest van dit standbeeld, maar daarover zal ik volgende week wat meer vertellen.

Ja toch, Niet dan!

~Deeserve it

Advertentie

Eén reactie op “Ja toch, Niet dan! – “Praat Rotterdams met me””

  1. Ja, wij Rotterdammer maken niet veel woorden vuil. Niet lullen maar werken. Echt lachen met dat filmpie. Ik kom uit Amsterdam, nou dat is dat einde verhaal. Lachen man…leuk stukkie Dee!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: