Red de ‘Verlaten Stoel’

Laatst kreeg ik een leuke e-mail van iemand die mijn foto’s bekeek en twee daarvan geweldig vond. Hij kon er wel uren naar kijken. Dit nam ik dan ook als een enorm compliment! Niet alleen omdat iemand mijn werk waardeert, maar vooral omdat er nog mensen zijn die serieus de tijd nemen om überhaupt ergens met volle aandacht naar te kijken.

We leven nu allemaal in zo’n drukke tijd, waar bijna geen mens meer is die even stil zit op een stoel om gewoon even ‘rust’ te nemen of gewoon even nergens aan te denken (of juist wel, maar dan niet aan iets wat stress oplevert). En laat dit nou ook een boodschap zijn die naar voren komt in die foto’s. Over welke foto’s had deze persoon het dan, hoor ik jullie allemaal denken. Om jullie dan toch maar weer even tijd te besparen zal ik ze hieronder plaatsen. Zoals je ziet, zie je een steiger met een stoel over het water. Én een drukke weg in Parijs. Je kunt wel zeggen dat de ene foto de ander bevestigt.
IMG_8540SIMG_7728S

Ik wil het met name even over de eerste foto hebben. Toen ik deze foto opzocht kwam ik nog meer foto’s van die stoel (en meerdere van die ‘vissers’ stoelen) tegen. Zoals je op de uitgelichte foto ziet, was er op dat moment geen enkele visser aanwezig. Nu denkt de opmerkelijke lezer waarschijnlijk op “was het niet gewoon erg slecht weer ofzo?”. “Nee” kan ik je daar als antwoord op geven. Deze foto’s heb ik vorig jaar in de zomervakantie gemaakt. Misschien waren alle vissers toen toevallig op vakantie… Dat kan. Maar ik hou het op een symbool van een maatschappij waar tijd geld kost. Hier kan ik uren over blijven schrijven, maar zoals men zegt dat een foto meer dan duizend woorden spreekt, kan iedereen hier zelf net zo goed zelf een invulling aan geven.

IMG_8553S

Xx

~Deeserve it

https://www.facebook.com/DeborahdeMeijerPhotography

Advertentie

5 reacties op “Red de ‘Verlaten Stoel’”

 1. Yep, af en toe rust nemen. Voor een Rotterdammer is dat af en toe lastig, de (over)werk mentaliteit zit er goed in. Maar af een toe even chillen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi, ik neem echt wel tijd om te kijken hoor. Ik doe niks liever. Als je kijkt zie je meer. Meer dan andere mensen. Je moet jezelf daar wel wat in trainen. Maar aan de andere kant, ik zit niet vaak terwijl ik kijk. Daar kan ik nog aan werken. Succes met de blog. Mooie foto trouwens bovenaan de blog. Zo’n foto’s maak ik ook graag. Maar dat heb je waarschijnlijk al op mijn blog gezien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niets is fijner dan in alle rust aan de kade te zitten en te luisteren naar het klotsende water om zo alle gedachten te laten gaan naar waar ze willen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fotografie is een prachtige manier om vast te leggen hoe mooi de wereld is en dat we door alle drukte dat vaak juist niet meer zien. Dank je wel dat je dit toevoegt! Enneh.. Mooi geschreven 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: