Even over mijn blogstatistieken

lVandaag ben ik precies twee maandjes bezig met mijn blog. Ik ben nog steeds een beetje aan het kijken welke onderwerpen ´interessanter´ gevonden worden dan andere onderwerpen. Natuurlijk kan ik dit in mijn statistieken bekijken, erg handig.

Weergaven
Toen ik mijn eerste blogbericht plaatste, had ik geen idee van wat ik moest verwachten. Hoeveel mensen zouden dit lezen? Hoeveel mensen zouden hierover vaker willen lezen? Hoeveel mensen vinden andere berichten ook leuk om te lezen? Tot mijn verassing waren dit er in het begin toch al wel wat en na een week zat ik dan op 389 weergaven. Dit klonk voor mij al best wel veel. In juni kwam ik op 935 weergaven in totaal. Maar toen begon ik ook wel te snappen dat weergaven eigenlijk niet zo heel veel zeggen.

Interactie
Ik wilde namelijk weten of mensen het ook écht leuk vinden wat ze lezen. Iemand kan tenslotte wel op berichten klikken, maar dan weet ik natuurlijk niet wat degene er nou van vind. Gelukkig worden het aantal ‘waarderingen’ en ‘reacties’ van mijn WordPressvolgers  ook bijgehouden. Zo kan ik ook de interactie bijhouden, wat denk ik toch wel meer waarde heeft. Om hier even een beeld bij te schetsen, sinds 23 mei heb ik 139 waarderingen (likes voor berichten) en 114 reacties (vrijwel allemaal erg positief) mogen ontvangen. Alleen dit al is voor mij genoeg reden om nog even met mijn blog door te gaan! J

Een Facebookpagina
Ik merk dat sommige volgers mij ook proberen op te zoeken via Facebook. Deze vriendschapsverzoeken accepteer ik echter niet… Aangezien ik mijn persoonlijke Facebookpagina liever behoud voor vrienden, vriendinnen, familie of ‘kennissen’ e.d. heb ik voor degene die liever updates via Facebook volgen een Facebookpagina voor mijn blog aangemaakt. Ik zal onderaan dit bericht even een linkje plaatsen en natuurlijk mag sowieso iedereen die ‘vind ik leuk’en’.

Mijn doelgroep
Eigenlijk heb ik zover ik mijn volgers bekijk niet echt een specifieke doelgroep met duidelijke gemeenschappelijke kenmerken. Misschien komt dit nog na een tijdje, misschien ook niet. Dat vind ik eerlijk gezegd ook niet zo erg, want ik vind het eigenlijk erg leuk dat mijn berichten aankomen bij meerdere ‘categorieën’. Even voor de duidelijkheid, ik plaats mensen nu niet in ‘hokjes’, maar weet even niet hoe ik het anders moet uitdrukken, haha.

Wat kun je nog van mijn blog verwachten?
Ik heb al vermeld dat ik na de zomervakantie over mijn studie, studeren en het ‘studenteleven’ zal bloggen, maar bij deze nog een keer. Daarnaast denk ik dat mijn rubriek ‘Ja toch, niet dan!’ nog wel een tijdje blijft bestaan. Ik zit al een beetje met nieuwe rubrieken in mijn hoofd, maar wat dat precies wordt houd ik nog even stil. En natuurlijk blijf ik gewoon bloggen over (dagelijkse) onderwerpen die ik positief probeer te belichten. Ook zal ik af en toe een DIY plaatsen en ideeën om ‘wat’ te doen, als in anti-verveeltips, maar ook ideeën wat betreft fotografie of andere dingen die mij bezighouden. En voor de rest… moet je mijn blog maar in de gate houden;).

Facebookpagina link:
https://www.facebook.com/pages/Deeserve-it/395265634006283?ref=bookmarks

Advertentie

2 reacties op “Even over mijn blogstatistieken”

  1. Leuk hè, die statistieken. Ik kijk ook elke dag even hoor!
    Succes verder, ik blijf je volgen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: