Geen reden om je te vervelen in de vakantie (10 tips)

Eindelijk! Die drukke periode is achter de rug. Nu kan je datgene doen waar je voorheen geen tijd voor had. Maar wat was dat ook alweer? Nu zit je maar op de bank voor je uit te staren en te bedenken wat je zou kunnen doen… Je verveelt je een ongeluk. Daarom heb ik even 10 anti-verveeltips voor jou op een rijtje gezet.

1. Maak plannen/dagjes uit met vrienden
Plan alvast wat dagjes die je samen met je vrienden/vriendinnen gaat doorbrengen. Of maak een spontaan dagje uit als je je een dag verveelt en je vrienden ‘toevallig’ ook. Ga lekker chillen of picknicken in het park, bos, strand of gewoon bij jou in de achtertuin, pak een terrasje, ga naar een leuk attractiepark of ga weer eens samen jullie skates uitproberen.

2. Besteed meer tijd aan je hobby´s
Want daar heb je nu tijd voor! Lees weer eens een boek, kijk gewoon dat hele seizoen van een serie, luister toch dat mooie album van die ene artiest, kijk die film die zo lang duurt, ga lekker uitgebreid wandelen (met je hond), maak weer eens zo’n kruiswoordpuzzel, plan dagjes weg met vrienden, ga lekker shoppen, maak dat scrapboek af, haal je gitaar onder het stof vandaan of blijf lekker lang in je bed liggen.

3. of zoek een nieuwe hobby!
Ga op onderzoek uit en ontdekt je verborgen talenten. Misschien kan je wel heel goed taarten bakken, schuilt er stiekem een geweldige filmmaker in jou, kan je heel goed dichten, heb je echte pianovingers of ben je een uitstekende goochelaar. Als je voor de creatieve kant kiest, kijk dan eens op Pinterest voor een leuke DIY, bijvoorbeeld hoe je zelf je eigen scrub kan maken, hoe je een leuke nailart kan maken of hoe je van oude of te kleine shirtjes een geweldige sprei kan maken (ik zeg maar wat).

4. Ga werken
Probeer (meer) te werken, zo besteed je je tijd zeker weten nuttig.

5. Besteed meer tijd aan sport
Ja, nu heb je geen excuses meer om niet aan je beweging te komen. Ook hierbij geldt: ontdek een sport die bij jou past en ga ervoor! (In het geval je al vijf keer per week sport, wordt het misschien wel een beetje veel om extra te sporten)

6. Verdieping
Altijd al geïnteresseerd geweest in die ene auteur van dát geweldige boek? Google hem eens, misschien kom je leuke feitjes tegen over dat boek waar jezelf nooit aan had gedacht of een lijstje met boeken die hij nog meer heeft geschreven, dan heb je weer wat te lezen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een auteur of boek, maar voor alles: artiesten, acteurs, hoe die ene auto is ontworpen, hoe die ene film/videoclip is gemaakt, wat de gedachte achter een liedje is, waar thee vandaan komt en je kan het zo gek niet bedenken.

7. Doe je verplichtingen, denk vooruit
Iedereen heeft altijd wel iets in zijn achterhoofd zitten wat hij eigenlijk nog moet doen… Moet je nog wat boodschappen doen voor morgenavond? Staat er nog een volle afwas op het aanrecht? Ligt er een laagje stof op de kast dat je schoon moet maken? Doe dat dan! Dan heb je wat te doen toch. Of kijk even in je agenda. Heb je binnenkort een verjaardag? Zoek alvast een leuk cadeau voor degene uit. Of heb je over een maand een themafeest… Kijk alvast voor dé outfit.

8. Zoek het uit!
Ga eens door al je spullen heen. Waarschijnlijk gebruik je de helft niet meer, dus dan heb je wat uit te zoeken. Ga eens door je kleding en schoenenkast heen en breng datgene wat je niet meer wil houden naar de kledingbank, doe je ook nog wat goeds! Of bekijk je andere spullen die al jaren voor niks staan opgeborgen. Heb je nog vijf oude mobiels? Een stapel boeken die je nooit meer gaat lezen? Tassen die nog goed zijn, maar je niet meer leuk vind? Een oud servies of vazen? Een e-book reader of radiospeler die je nooit heb gebruikt? Doe het lekker weg of zet het op marktplaats, dan houdt je er nog iets aan over.

9. Verzorging
Gun jezelf wat! Ga eens lekker in bad liggen (mits je een bad hebt natuurlijk) en kom tot rust. Probeer die nieuwe scrub uit of smeer je helemaal in met bodylotion, krijg je ook nog eens een heerlijk zachte huid. Of neem een voetenbadje en geef die verwaarloosde voeten van jou eens een opknap beurtje! Weg met dat eelt, knip je nagels en smeer ze lekker in met olie. Je kunt dan ook gelijk even je vingernagels bijknippen of een nieuw lakje geven. Of zoek eens op Pinterest hoe je je eigen voetenmasker, haarmasker of gezichtsmasker kan maken (of koop er gewoon een) en probeer hem uit. Of ga naar de Douglas, Ici Paris of zo’n dergelijke winkel om allerlei make-up uit te testen. Je kan natuurlijk ook gewoon thuis een tutorial (over make-up of je haar) op Youtube kijken en zo’n look na proberen te maken.

10. Tijdens het wachten
Als je ergens in een wachtkamer zit, op de metro wacht of iets dergelijks en je verveelt je kan je natuurlijk niet zo snel een van bovenstaande dingen doen. Toch hoef je je daar niet te vervelen. Kijk eens om je heen en observeer wat voor mensen hier nog meer zitten/lopen/staan. Probeer aan hun uiterlijk, houding en gezichtsuitdrukking te zien hoe zo’n persoon zou zijn, wat hij voor werk doet en waarvoor hij komt (bij de tandarts is dit al duidelijk). Je zult hier echter nooit achter komen, tenzij je degene aanspreekt, maar dan heb je tenminste iets te doen en geloof me het kan best grappig zijn (Ja, ik spreek uit ervaring) Je kunt ook eens kijken hoeveel mensen om je heen nog All Stars dragen, een pet op hebben, aan een kant kaal zijn of iets dergelijks. Misschien ontdek je zo wel een nieuwe trend.  Serieus, probeer wat meer om je heen te kijken. Er gebeurt meer dan je denkt en dan heb je ook weer wat te vertellen als je weer thuis of bij vrienden bent. Ook kun je natuurlijk even wat eten, drinken, je make-up of haar ‘checken’ of je mobiel erbij pakken en een spelletje spelen, sociale media checken, muziek luisteren, een selfie maken, met iemand appen/bellen, het weerbericht of je e-mail checken, je foto’s bekijken, een bucketlist maken of alvast een boodschappenlijstje of to-do lijstje maken. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een praatje met degene naast je maken! Natuurlijk niet gelijk binnenvallen met “Dus, ben je tevreden met jouw leven?”, dat is misschien een beetje raar.

Xx

IMG_6739kk

Advertentie

6 reacties op “Geen reden om je te vervelen in de vakantie (10 tips)”

 1. Kind, wat heb je weer je best gedaan! Waar haal je het allemaal vandaan? Maar het zijn leuke tips, hebben mensen vast wat aan. Ik niet, want ik heb altijd vakantie ;-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Zijn er ook tips voor mannen? Ik zie mijzelf een paar dingen die je hier aanhaalt nog niet zo doen als horkerige vent…:)

  Geliked door 2 people

  1. Nu ben ik zelf geen man dus is het voor mij lastig om nu even snel wat te bedenken. Maar volgens mij staan er ook wel dingen bij die door mannen gedaan kunnen worden! Een nieuwe hobby… misschien modelvliegtuigjes bouwen, met photoshop aan de slag (of gewoon fotografie), een tijdschrift over auto’s lezen of even rondvragen of iemand nog ongebruikt hout of iets dergelijks heeft liggen en daar een mooie kast ofzo van maken (of gewoon klusjes doen in huis die eigenlijk heel nodig moeten gebeuren)

   Geliked door 1 persoon

 3. Gewoon naar buiten staren? Regendruppels tellen en verlangen naar de zon zijn mijn huidige invullingen van een regenachtige vakantiedag.
  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat kan natuurlijk ook! haha

   Like

 4. Leuke ideeën, gewoon even niks doen is soms ook lekker hoor, muziekje eraan en ontspannen maar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: