Ik zet de zon ‘in het zonnetje’

IMG_5582kEigenlijk wil ik even beginnen met te zeggen dat ik de Zon even ‘in het zonnetje wil zetten’. In een eerder blogbericht ‘Het leven is me gegeven’, heb ik al kort even vermeld dat ik echt kan genieten van een mooie zonsondergang. Dit is echter niet de enige reden waarom ik zo van de zon hou. De zon heeft namelijk nog veel meer te bieden: warmte, licht, kleuren en leven. Hier wil ik dan ook graag even bij stil staan.

De zon schijnt altijd
Ik zou me echt geen wereld kunnen voorstellen zonder de zon. In elk geval zou ik dan niet bestaan op de aarde. Ik vind het soms dan ook best bijzonder als ik erover nadenk dat er een soort doorzichtige laag (ozonlaag) om de aarde heen zweeft en de warmte van de zon vasthoudt, waardoor er weer leven op aarde mogelijk is. Vaak sta ik hier helemaal niet bij stil en ben ik alleen maar bezig met het weer zelf. Dan denk ik “Oh nee, morgen gaat het weer regenen” of “pffoe, hé, wat is het heet, kan het ietsje minder?” Het weer heeft natuurlijk ook met andere factoren dan de zon te maken. Daarom kan de zon er eigenlijk helemaal niets aan doen als die een dag belemmerd wordt, maar toch vragen veel mensen waar de zon heen is als zij niet meer te zien is.

Liever zomerdagen
Ik merk wel dat de zon een heel groot deel voor mijn humeur bepaalt. In de zomer word ik dan ook vaak vrolijker wakker dan in de winter. Dit komt denk ik vooral doordat ik van zomerse, met name warme, dagen hou. Als ik actief bezig ben, is het soms wel hinderlijk, maar ik heb toch echt liever een dagje zon met 30 graden dan een koude winterse dag met -10 graden. Ik vind het echt een heerlijk gevoel als de zon warmte op je huid geeft. Nu ben ik ook niet iemand die snel verbrand (mits ik me wel insmeer), dus krijg ik meestal wel een mooi kleurtje. Ook wordt mijn haar weer wat lichter blond, wat ik zelf mooier vind. Bovendien zijn de avonden in de zomer langer licht en maak ik dan ook eerder plannen om iets te doen.

Voorkomt ongelukken
De zon zorgt naast leven en warmte, ook voor licht. Stel je eens voor dat er geen licht zou zijn… Dan zou je gewoon helemaal niets zien. Dat zou echter voor mensen die blind zijn misschien geen verschil maken, maar ik zou het toch best een gek idee vinden als op deze manier iedereen blind zou zijn. Aan de andere kant zouden we dan ook niet beter weten en niks of niemand meer op uiterlijk beoordelen, maar ik vind het nu toch wel een fijn idee dat ik kan zien waar ik heenloop en niet dat er onverwachts een paal voor me staat. Ondanks het feit dat een laagstaande zon soms echter voor ongelukken kan zorgen, denk ik toch wel dat de zon door haar licht een heleboel ongelukken kan voorkomen.

Kleurtjes
Bovendien zorgt de zon er ook nog voor dat we kleuren kunnen zien. Dit komt natuurlijk door het licht, maar ik vind het toch best bijzonder. Als ik nu zo even naar buiten kijk vanuit mijn raam, zie ik bijvoorbeeld een blauwe lucht met witte wolken, bruine bomen met groene bladeren, een grijze en een blauwe auto en een rood dak van een schuur. Dit zou in het zwart-wit toch wel heel anders, misschien wel een beetje duister zijn. Nee, ik heb toch echt liever kleur in het leven! En de kleuren brengen me dan ook weer bij die mooie zonsondergangen. Gisteravond reed ik over de snelweg onder de Van Brienenoordbrug door in Rotterdam, waar ik wel even van kon genieten. Dit wilde ik ook even delen, dus vandaar de foto. (Nee, ik zat niet achter het stuur, dus ben geen gevaar op de weg geweest)

Mijn boodschap voor jou
Probeer niet zoveel te klagen over het weer, wees dankbaar en geniet nou gewoon eens van die geweldige zon!

Advertentie

4 reacties op “Ik zet de zon ‘in het zonnetje’”

 1. Haha, ik klaag nooit over het weer… het heeft totaal geen invloed op mijn gestel, humeur, wat dan ook.
  Alleen sneeuw, dat haat ik echt. Prachtig als je binnen kunt blijven dat wel, maar verder brrrrrr.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als het sneeuwt kom ik mijn deur niet uit hoor! Bah wat heb ik daar ook een verschrikkelijke hekel aan haha.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dus ook nog nooit naar de wintersport geweest zeker?

  Geliked door 1 persoon

  1. Neee, niet van plan ook! haha

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: