Het Leven is me gegeven!

Ik denk wel eens na over de ´zin van het leven´ en vraag me dan af hoe het toch mogelijk is dat ik in deze wereld leef. Dan denk ik “waarom ben ik nou ík, waarom leef ik nu en niet honderd jaar geleden, waarom ben ik in Nederland geboren en niet in Thailand?” Gelukkig hoef ik over het antwoord nooit lang na te denken, want ik weet dat het nou eenmaal zo had moeten zijn. Maar hoe weet ik dan of ik aan het genieten ben van mijn leven hier op aarde?

Ten eerste door simpelweg te beseffen dat ik adem. Ik ben een gezond mens met een gezond verstand, waar ik ongelofelijk dankbaar voor ben. Ik kan ruiken, horen, proeven, voelen en zien (tot op zekere afstand, want ik draag wel lenzen voor veraf). Hierdoor ben ik onafhankelijk van iedereen, zodat ik zelf kan bepalen hoe ik mijn leven invul. Zo heb ik ook mijn eigen hobby’s (zoals fotografie, schrijven, creatief bezig zijn), mijn eigen interesses, yoga, een bepaalde voorkeur voor muziek, boeken en tijdschriften en mijn eigen vrienden en vriendinnen.

Daarnaast geniet ik van mijn omgeving. Ik woon in de stad (weliswaar de randstad), waar ik ontzettend blij van word. Overal, waar je ook loopt, fietst of rijdt, kom je wel mensen tegen. En wat voor mensen. Soms loop ik met een vriendin door een winkelstraat en kijk ik met volle aandacht om me heen (en ja ik kijk ook nog wel voor me om te voorkomen dat ik tegen een paal aanloop). Ik zie dan echt allerlei soorten mensen; van de meest ingetogen mensen die met hun schouders naar beneden lopen tot de meest uitgesproken types met fel gekleurde broeken en een hanenkam. Soms moet ik even om iemands vertoning lachen, maar dan besef ik wel hoeveel lef mensen kunnen hebben om enkel zichzelf te zijn.

Dat ik in de stad leef, betekent overigens niet dat ik nooit de natuur zie. Op vakantie, of gewoon tijdens een dagje uit, waar de natuur bij komt kijken, kan ik ontzettend genieten van mooie uitzichten en de sfeer die het met zich meebrengt. Als ik dan een (voor mij onbekend) bijzonder bloemetje tegenkom denk ik wel eens bij mezelf: “wauw, dat dat ook nog eens bestaat zeg”. Maar wat ik dan vooral het mooiste vind aan zo’n dag met een mooi uitzicht, is toch wel de zonsondergang. Zoveel verschillende kleuren die in en doorelkaar geweven zijn, gewoon prachtig. Dat dit kan, maakt de aarde toch wel heel bijzonder. En dan wil ik hierbij als echte Hollander uiteraard even opmerken dat het verloop van deze zonsondergang gewoon geheel gratis is om te zien. Dat is dan toch wel even een  mooi geschenk uit de hemel!

Naast de natuur die vakanties en uitstapjes met zich meebrengen, brengen ze ook enorme gezelligheid mee. Meestal als ik ergens heenga, ga ik namelijk niet alleen, maar met vriendinnen of familie. Ook komen we daar weer leuke mensen tegen en maken we soms echt de meest bizarre dingen mee. Zo heb ik met vriendinnen op een markt in Londen gewoon lekker schaamteloos zo’n 30 euro’s staan afdingen op een koptelefoon bij zo’n typisch buitenlands marktmannetje, waarna we hem vervolgens als ‘best friend’ hadden beschouwd. Die man zijn we nog een paar keer op die markt tegengekomen, maar gelukkig kon hij even goed met ons mee lachen.

Als laatste wil ook nog even zeggen dat ik toch wel heel erg dankbaar ben dat ik in Nederland woon. Nederland biedt namelijk zoveel kansen op een welvarende toekomst, die ik in een ander land wellicht niet zou hebben gehad. Daarnaast hebben Nederlanders zoveel vrijheden en rechten, waar ik dan ook liefdevol gebruik van kan maken. Weliswaar is het klimaat misschien niet zo aantrekkelijk hier, maar het is dan toch ook wel weer leuk dat als je ergens aankomt, je kan zeggen dat je iemand in een winterjas, lange broek en Uggs zag lopen naast iemand met een korte broek, t-shirt en slippers.

Liefs, Dee

~Deeserve it

(zwart/wit foto gemaakt door Henk Dekker)

 

Advertentie

3 reacties op “Het Leven is me gegeven!”

 1. Soms vraag ik me het ook wel eens af, waarom juist hier, dit moment en om wat voor een reden? Dat is wel mooi aan het leven, je mag het grotendeels zelf bepalen en doen wat je leuk vindt en hoe je wilt opgroeien. Ondanks alle mindere dingen die gebeuren moeten wij echt blij zijn, hoe we het voor elkaar hebben.

  Je hebt leuk geschreven, goed artikel! Liefs, Jolieke

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja precies! Dankje voor je leuke reactie! 😊

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooi, die dankbaarheid. Geniet ervan!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: