Geluk halen uit vriendschap?

Kijk jij weleens om je heen? En denk je dan weleens dat je eigenlijk best wel geluk hebt gehad met al die geweldige personen in je leven? Besef dan dat jij helemaal zelf die personen in je leven hebt gehaald. Daar mag je dan toch best wel trots op zijn! Het is dan ook van groots belang dat je af en toe eens heerlijk gaat genieten van al die leuke personen in je leven. Maar hoe doe je dat dan precies?

Genieten doe je vooral door dingen te delen. Ten eerste weet je dat jouw vrienden je al hebben geaccepteerd zoals je bent. En kan je dus gewoon lekker jezelf zijn. Doe lekker die gekke ‘move’ op de dansvloer en trek die trui met die toffe print aan. Dit zijn juist dé dingen waarom jouw vrienden jou zo’n geweldig, uniek en misschien een beetje een gek persoon vinden, wat er voor heeft gezorgd dat jij tot hun vrienden behoort.

En andersom geldt dat natuurlijk ook zo. Precies die eigenschappen van je vrienden hebben het gemaakt dat zij jouw vrienden zijn. Zo kom je misschien wel eens op Facebook een plaatje met een tekst tegen, waarbij je gelijk aan die ene vriend of vriendin moet denken. Persoonlijk voel ik me wel bijzonder als maar weer blijkt dat mijn vriendinnen mij zo goed kennen dat ze weten hoe ik op bepaalde situaties zou reageren.

Bovendien is het toch ook echt fantastisch dat er mensen zijn met dezelfde interesses als jij? Want eerlijk je zou met bepaalde personen geen vrienden zijn als jullie elkaar op bepaalde vlakken niet zouden begrijpen in de dingen jullie zowel in het leven doen en de daarbij behorende normen en waarden.

En geeft het geen geweldig gevoel als je kan lachen, gieren en brullen met vrienden of vriendinnen over de meest uiteenlopende onderwerpen? Vertel gewoon die meest gênante blunder, dan geef je anderen ook eens de kans om lekker te lachen met tranen over hun wangen.

Durf zelf ook met onderwerpen te komen die jij interessant zou vinden om serieus te bespreken. Luister naar wat anderen daarover te vertellen hebben en vertel dan vervolgens jouw eigen mening. Zo creëer je respect en geef jij ook een teken van waardering, wat toch wel een gaaf gevoel op zal leveren.

Verder zijn het natuurlijk die (spontane) uitstapjes die voor herinneringen hebben gezorgd, waarbij later herhaaldelijk wordt teruggeblikt op de ‘weet je nog die keer dat….’ –momentjes. Deze momenten zijn zo kostbaar in vriendschappen en wekt elke keer weer dat geweldige gevoel bij jou op dat jullie er op dat moment samen bij hadden.

Maar ook als je ziet dat iemand het even moeilijk heeft, ben jij er voor degene. Het ‘er zijn’ kan soms al voldoende zeggen over jullie vriendschap. Degene zal uiteraard dankbaar zijn dat jij op die moeilijke momenten even een bemoedigende boodschap van je laat horen of gewoon even langs komt met een doosje chocolaatjes. En als jij dan even een keer in de put zit, zal degene jou zeker steunen. Wat dan weer een erg groot gevoel van dankbaarheid zal opwekken.

Liefs, Dee

~Deeserve it

(foto gemaakt door Henk Dekker)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: