Geslaagd voor hbo-bachelor Journalistiek! Maar dat was niet vanzelfsprekend

Ik spring van blijdschap én doe een dansje, want ik ben vandaag officieel GESLAAGD voor de hbo-bachelor Journalistiek. Ik ben een intens gelukkig en dankbaar mens. Maar het was niet vanzelfsprekend dat ik zou slagen, dat weet ik maar al te goed.

Ik wilde geen journalist worden. Jaren terug begon ik aan de opleiding “omdat ik de droom had beter te leren schrijven, daarbij leken de maatschappij gerelateerde vakken me interessant.” Maar in het tweede jaar werd ik ziek. Ernstig ziek. Ik had kanker en onderging chemotherapie. De eerste maanden studeerde ik zoveel mogelijk vanuit thuis door, daarna lukte het niet meer. Ik nam een tussenhalfjaar.

Later stroomde ik weer in en was er veel veranderd. Ik kon me nauwelijks concentreren of focussen, ik had geen conditie meer en was continu ontzettend vermoeid. Kon ik niet beter stoppen met de opleiding? Maar wat moest ik anders doen? Ik ging door.

Ik heb grenzen leren aangeven waarvan ik nooit had gedacht dat ík die zou hebben. Ik was altijd iemand die de lat zo hoog legde, dat ik op mijn tenen moest springen om die te bereiken. Maar wat kon ik daarvan genieten. Druk bezig zijn en de beste kwaliteit leveren, daar hield ik van. Tijdens mijn herstel besefte ik dat ik die lat niet meer op hetzelfde tempo kon bereiken als voorheen.

Ik liep studievertraging op, maar al snel kreeg ik meer rust. Toch bleef het een zoektocht naar wat ik kon en hoeveel. Maar het feit dat er mogelijkheden waren, was genoeg. Ik was dankbaar. Maar ook stortte ik meerdere keren in elkaar. Mental breakdowns. “Ik kan niet meer. Het enige wat ik wil is leven en daarvan genieten. Dit is geen leven. Dit is mezelf de vernieling in werken. Wie ben ik eigenlijk nog?”

Zelfs in de laatste fase van mijn studie moest ik een pauze nemen om mezelf op te laden. Ook al dacht ik weleens aan opgeven, diep van binnen wist ik dat dit nooit écht nooit een optie voor mij was. De reden om de opleiding af te ronden werd tijdens en na mijn ziekte steeds duidelijker.

Ik kwam enorm veel niet vertelde verhalen tegen, die van mij maar ook die van mijn prachtige medemensen in deze maatschappij. Ik wil al die verborgen verhalen aan het licht brengen. Ik wil schrijven, om mijn medemensen de informatie te verschaffen waar ze recht op hebben. Maar ook om ze bewust te maken, begrip voor elkaar bij te brengen én ze aan te zetten tot actie.

Ik zette door. Lachen, vallen en opstaan. Inmiddels ben ik niet alleen geslaagd voor de hbo-bachelor, ik ben schrijvende journalist en storyteller van beroep. Mijn droom kwam uit.

I wanna thank all of my friends and family who supported me and prayed with me. And I wanna thank God for all He has done for me, for all His strenght and wisdom He gave me because He knew I needed it, for all the love He shared and the work He has done through me. I wanna thank Him for letting me shine His light into a broken world, hoping for a better place to live and breathe in. I wanna thank Him for all the blessings He gave me. I feel like I am A Blessed Storyteller.

Ik hoop dat jij – de persoon die dit leest – je nooit door iets of iemand laat tegenhouden om ook maar één van jouw prachtige dromen waar te maken. Trust me, It’ll be worth it, and remember that you deserve it.💫

Liefs, Deborah

Advertentie

9 reacties op “Geslaagd voor hbo-bachelor Journalistiek! Maar dat was niet vanzelfsprekend”

 1. Wat prachtig. En proficiat.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Yayyyyy! Congrats Girl! Ik ben heel blij voor je!💃🏽💃🏽🥳🤗

  Geliked door 1 persoon

   1. Your’e welcome dear 😘🎉

    Like

 3. Fantastisch en na zulke moeilijke af te leggen weg. Dikke proficiat en dubbel en dik verdiend

  Geliked door 1 persoon

 4. Super! Gefeliciteerd 🎉🎉🎉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: