Cadeautip voor Moederdag: ketting met persoonlijke gravering van KAYA Sieraden

Moederdag. Over drie weken is het zover. Voor álle moeders. Mama’s, bonusmoeders, pleeg- en adoptiemoeders, vaders of andere familieleden die óók de rol van moeder vervullen. Waar ben jij jouw moeder(figuur) dankbaar voor? Misschien laat je jouw dankbaarheid blijken door een ontbijtje op bed te brengen. Of zijn jullie gezellig samen om te kletsen. Voor een ander is het wellicht een dag van gemis of het koesteren van kostbare herinneringen. Ik geef mijn mama dit jaar een bijzonder cadeau: een ketting uit de Moederdag sieraden collectie van KAYA Sieraden, met een persoonlijke tekst als gravering. Wat is het verhaal achter de gravering?

Ik weet nog dat mijn zus en ik vroeger een keer Moederdag vergaten… Onze moeder herinnerde ons eraan op de dag zelf. ‘Ja, dat zou je willen,’ zeiden we. Vervolgens kwamen we in de kerk en ontdekten we door anderen toch écht dat het Moederdag was. Oeps. Mijn zus en ik wandelden snel – met al het kleingeld wat nog in onze portemonnees zat – naar de bloemist. ‘Hoeveel bloemen kunnen we voor deze vijftig cent kopen, meneer?’ We kregen een roos mee en ergens anders wisten we nog een kaart te regelen. ‘Sorry, mam.’ 

Moederdagtip: ketting met gravering

Dit jaar herinnert KAYA Sieraden mij ruim op tijd aan Moederdag. Nog leuker: ik mag een sieraad voor mijn moeder uitkiezen om cadeau te geven. Ik gok dat mijn moeder dat weleens heel tof zou vinden. Een paar jaar geleden kreeg ik van haar een armband met de tekst ‘Believe in yourself’ op de voorkant en binnenin: ‘Everything is possible’. Het leek me daarom mooi om mijn moeder een sieraad te geven met een persoonlijke boodschap erin gegraveerd. Mijn moeder houdt van een minimalistische stijl. Ik klik op de categorie ‘ketting dames’ en mijn oog valt op een redelijk simpele maar tegelijkertijd stijlvolle ketting: een ketting van sterling zilver met een rechthoekige staaf als hanger. Het mooiste: op élke zijkant kan ik een woord laten graveren. Deze ketting vind ik, en ik denk mijn moeder ook, unieker dan een standaard rondje of hartje met gravering. Dus is mijn keuze gemaakt.

KAYA Sieraden

De 5-jarige Kaya wilde heel graag matchende sieraden dragen, samen met haar moeder Tanja Rakhou. Zo kon iedereen zien dat ze bij elkaar horen. Tanja kon nergens matchende sieraden setjes vinden, dus besloot ze om deze zelf te ontwerpen. Vervolgens richtte ze in 2012 haar eigen sieradenbedrijf op, om haar dochters droom ook voor andere moeders en dochters waar te maken. Inmiddels kent KAYA Sieraden een ruime collectie aan allerlei sieraden en heeft het bedrijf zo’n 30 medewerkers in dienst. Het moeder-dochter aspect is nog altijd zichtbaar, zo bestaat er een uitgebreide Moederdagcollectie.

Persoonlijk verhaal & betekenis gravering

Nu ik een stukje ouder ben, realiseer ik me steeds beter wat voor een bijzondere dag Moederdag is. Ik ben in de buik van mijn moeder gevormd. Mijn moeder heeft me op de wereld gezet en in mijn baby-, peuter-, kleuter-, kinder-, én tienerjaren bijna elke dag voor me gezorgd. Waar ik mijn moeder het meest dankbaar voor ben, is dat ze me haar geloof in God heeft bijgebracht. Dat ze me vertelde dat God de wereld liefheeft. Dat God van jou, mij én ieder ander mens houdt. En dat diezelfde liefde ervoor zorgt dat mensen van elkaar kunnen houden, ondanks of dankzij onze verschillen. Mijn moeder en ik hebben niet altijd een stabiele relatie gehad, we botsten keer op keer tijdens mijn tienerjaren én tijdens en na mijn ziekteperiode. Maar nu ik op mezelf woon, ervaren we allebei meer rust in onze relatie. We groeien dichter naar elkaar toe. Ik geloof dat dat alleen door Gods liefde mogelijk is, daarom heb ik de Bijbeltekst ‘Jeremia 31: 3’ in de hanger laten graveren. 

Jeremia 31:3
‘Ik heb je altijd liefgehad, mijn liefde zal je altijd vergezellen.’

Mijn moeder is een vrouw die van een minimalistische sieradenstijl houdt. Graveringen in alle kanten van de staaf vindt ze misschien te druk. Daarom heb ik slechts één zijde van de staaf laten graveren. Dan kan ze elke dag zelf bepalen of ze de gravering zichtbaar aan de voorkant hangt of dat ze de staaf omdraait en de gravering als geheimpje met zich meedraagt.

Wat vind ik van het sieraad met gravering?

Zodra ik het pakketje met het sieraad ontvang, maak ik het pakketje open. Ik haal er een prachtig cadeaudoosje uit, waar de ketting in ligt. Omdat ik de ketting wil zien voordat ik het sieraad weggeef (plus foto’s wil maken voor deze review) trek ik het strikje van het doosje los en open het. De ketting vind ik in werkelijkheid nóg mooier dan op de foto. De staaf is voor mijn gevoel iets groter dan ik had verwacht, maar niet té groot en alsnog prachtig. Zowel de ketting als de hanger voelen kwalitatief goed aan. Ik zie en voel dan ook direct dat het sieraad van sterling zilver is. Het zilver glinstert in het licht. De gegraveerde letters zien er chique uit. In het pakketje vind ik ook een schattig kaartje, of papiertje eigenlijk, waar ik een persoonlijke boodschap op kan schrijven voor mijn moeder. Heel leuk dat KAYA Sieraden daaraan denkt. Ook zit er een klein vierkant doekje bij. Ik moet even bedenken waarom, ik heb toch geen bril ontvangen? Maar op de website vind ik al snel het antwoord: het is een zilverpoetsdoekje. Zo kan mijn moeder haar ketting, als het nodig is, extra laten shinen.

Wat vindt mijn moeder van haar cadeau?

Ik zou het een beetje raar hebben gevonden als mijn moeder via mijn blog (want die leest ze altijd heel braaf) zou ontdekken wat voor cadeau ze zou krijgen, daarom heb ik haar de ketting natuurlijk al gegeven wanneer dit artikel online staat. Op het kaartje had ik een boodschap geschreven en de betekenis van de Bijbeltekst. Deze had ik in het cadeaudoosje gelegd, bovenop de ketting, dat paste precies. Mijn moeder trok de strik los, opende het doosje en las de boodschap. Vervolgens bekeek ze de ketting, deed ze deze direct om haar hals en liep ze naar de spiegel. ‘Wauw, heel mooi!’ Haar ogen glinsterden.

Ik ben benieuwd… Waar ben jij jouw moeder(figuur) het meest dankbaar voor? 

Liefs,

Deze blogpost is een betaalde samenwerking met KAYA Sieraden.

Advertentie

Eén reactie op “Cadeautip voor Moederdag: ketting met persoonlijke gravering van KAYA Sieraden”

  1. Mooi geschenk

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: