De Elzen bij winter en mist

Met een sjaal om mijn nek gewikkeld en één handschoen aan stap ik uit de auto. De kou voel ik meteen in mijn gezicht branden. Ik pak mijn camera, inclusief nieuwe lens, uit mijn tas. Ik hang deze om mijn nek en trek de overige handschoen nog snel aan om mijn nog blote hand. Samen met een vriend loop ik een stukje langs De Elzen, in Dordrecht. 

Brrr, wat is het koud. Het zicht reikt ook niet verder dan zo’n honderd meter. De eenden op het water zie ik maar van korte afstand. Zelfs mijn camera ziet het water niet helder. Maar dat geeft niet. De mist maakt een bijzondere sfeer op beeld: een échte wintermist.

Zodra ik bij het water vandaan loop, voel ik tranen over mijn wangen stromen. Niet omdat ik zo emotioneel geraakt ben, maar omdat mijn ogen blijkbaar de kou niet zo goed aan kunnen. Ik probeer in de verte te kijken en zie dat de vriend al bijna een stipje begint te worden. Nog even snel een foto en dan loop ik even door.

elsen-29-van-43
Iets verder loop ik een trap op waar hij opgeklommen is.. We kijken even uit over het water. Dan besluiten we terug te lopen naar de auto, want brr het is zo koud.

Enn de winter is nog maar net begonnen. Ik kijk al uit naar het voorjaar, haha! enn ojaa, nog gelukkig nieuwjaar iedereen!

Liefs, Dee

elsen-22-van-43

Advertentie

6 reacties op “De Elzen bij winter en mist”

 1. mooi stukje natuur goed in beeld gebracht

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik voel de koude door de foto’s heen. Mooi wat je gebracht hebt.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ging gisteren buiten outfitfoto’s maken, wat een hell haha!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dankjewel! Haha, ja dat kan best fris zijn bij deze temperatuur!

   Like

 4. Je voelt de scherpe koude ,een desolate omgeving en de mist benadrukt het nog eens .Ziet er wel een mooi stuk natuur uit en voor we het weten kioelt het hier weer van jong leven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: