9 voordelen als je extravert bent

Een uitgesproken persoonlijkheid, dat herkennen de meeste extraverte personen wel. Je wordt ook wel een ‘flapuit’ genoemd en iedereen weet jou bij de naam te noemen. Soms is dit positief, maar vaak ook negatief. Toch zijn er genoeg voordelen als je extravert bent. 

1. Je bent eerlijk. Soms iets té eerlijk. Je zegt wat je denkt en dat pakt goed of niet goed uit, maar in elk geval ben jij ten allen tijden eerlijk. Dat kan niemand ontkennen.

2. Je bent niet bang. Wat anderen van jou vinden, kan je niet zoveel schelen. Je zegt wat je vindt, wanneer het maar kan. In grote of kleine groepen, presenteren vind je niet eng, eigenlijk zelfs wel leuk.

3. Je bent avontuurlijk. Je staat open voor nieuwe dingen en avonturen. Het kan soms niet gek genoeg. Je wil zoveel mogelijk uitproberen en ontdekken voordat je gewoontes of rituelen aanhoudt. Dat is goed, want zo leer je veel over van alles en creëer je geen angststoornis.

4. Je komt op voor een ander. Als een wat verlegen persoon wordt aangesproken op zijn handeling of uiterlijk, kom jij misschien wel voor degene op. Introverte mensen hebben personen zoals jij nodig in bepaalde situaties en zijn jou dan erg dankbaar.

5. Je maakt snel nieuwe vrienden. Met jouw praatjes ontmoet je snel nieuwe mensen en heb jij dus al snel nieuwe vrienden als dat nodig is.

6. Je kent veel mensen en hebt veel vrienden. Doordat je zo snel op vreemden afstapt en jezelf voorstelt tijdens feesten, verjaardagen, evenementen , op school of noem het maar op, is jouw netwerk erg groot. Dat kan soms erg handig zijn, want je bent nooit alleen.

7. Je krijgt het onmogelijke voor elkaar. Met een vlotte babbel praat jij zo een paar honderd euro van die dure hoekbank af. Of ontdek jij dat die ene persoon die jouw vriendin zo leuk vindt, op haar ook al lang een oogje heeft.

8. Er zijn nooit ongemakkelijke stiltes. Wat is er erger dan het moment dat niemand wat weet te zeggen? Gelukkig komt dit nooit voor als jij er bent!

9. Je kan goed samenwerken. Je hebt mensen lief en moet er daarom niet aan denken om zelfstandig te werken. Dat lijkt je maar saai. Onder de mensen, daar ben jij het liefst en kan daarom een fijne partner zijn om mee samen te werken.

Eerder schreef ik al een blog over de voordelen als je introvert bent, deze kun je hier lezen.
Liefs, Dee

~Deeserve it

Advertentie

Eén reactie op “9 voordelen als je extravert bent”

  1. Daar kan ik mee akkoord gaan

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: